v obchode som si skusala nedavno ciapku a som si pred par dnami objavila vsi asi z toho len teraz neviem ako sa ich zbavit lebo vraj pri kojeni sa nemaju pouzivat tie spreje a sampony lebo to obsahuje nejake chemikalie
nevedeli by ste mi poradit nieco prirodne ? ☹
skusam ich vycesavat ale neviem si s nimi sama poradit tak ma vsetko svrbi 😢
dari, kojis -nekojis ostava ti len chemia inak sa ich nezbavis 😠 😠 prirodne pripravky nezaberu, su skor na prevenciu.....................to co ho pouzijes 2x do tyzdna neuskodi babatku ani tebe, napr.pedicul hermal sa zmyva po 15-25 min....a hnidy rucne kazdy jeden 😒
prijemnu zabavu....je to katastrofa 😉
dari, ja som to raz chytila od deti o ktore som sa starala a zbavila som sa ich tak ze som si vlasy naolejovala olivovym olejom na tu tu gumenu ciapku na sprchovanie nechat posobit dlhsie aby nemohli dychat a potom som si vlasy umyla normal samponom a potom oplachla octovou vodom aby sa tie svine dali lahsie vycesat a tak som to robila pokial som nemala vlasy ciste a zabralo. 😉
A teda to ti vobec nezavidim ufff 😝
No ja som si myslela, že vši sú niečo, čo je ďaleko, ale odkedy chodí Danko do školy, tak v kuse nám píšu do zrkadielka, že pozor, v škole sú vši, zatiaľ sme ich našťastie nemali, ale keď som ešte pracovala a chodila som na praktické hodiny s mojimi študentkami do nemocnice, tak nám jedna detská sestra poradila, že vraj vši neidú na farbené vlasy, že stačí aj jeden prameň zafarbiť vo vnútri vlasov. A že vraj tie dnešné prípravky nezaberajú ako tie peny, čo boli niekedy.
a keby som si zafarbila vlasy? 😅
aj tak by uz trebalo,co ak by ich to zabilo? taka pekna blond 😀 😅
Dari - no vidíš, stačí farba aj moja sestra je kaderníčka a odporúča to. Ale ak nechceš farbiť tak nám mama dala petrolej , zabalila do šáčku, potom uterákom a po 10 minutách dole, aspoň dvakrát umyť, vyčesať a znova umyť. Vyčesať až keď sú vlasy suché, a poškodí ti to menej ako farba.
No ja som chytila vsi od mojej 10rocnej dcery. Dnes som totalne vycerpana. Pranie, zehlenie, varenie, kojenie umyvanie hlav vycesavanie susenie zehlenie s kulmou, a znovu kolotoc dookola. Pouzivam tee tri oile a chemicky pripravok na baze oleja. Plus ocot- dnes som to dalav2x a su prec. Neviem ci zopakovat postup zajtra alebo o 4dni.? Dcerka ma 10mesiacov a chemia nechemia mam dlhe vlasy po zadok a nechcem o ne prist. Kojenie je zatial v pohode. Uvidime zajtra ci bude nejaka reakcia...
dari, ja si farbim vlasy a kojim, myslim ze taka jednorazova kura nemusi vadit, ale to je moj nazor 😉
inak sila to je s tymi vsami 😕