Mám informácie,že laktačná kríza príde v 3. a 6.tt a v 3. a 6. mesiaci. my sme ju mali v 4.tt a teraz v 6tt. čo ma čaká v 3.mesiaci? znamená to,že celý 3.mesiac bude mať malá pocit nedostatku mliečka? že ju budem kojiť od vidím do nevidím ako predminulý týždeň???? ako takú krízu čo najlepšie prežiť?
@oacka
Ja si nemyslim, ze trva cely mesiac...uz si nepamatm kedy presne..ale asi okolo3. al. 4.mesiaco sme mali najvacsiu krizu...trvala asi tyzden...ja som mala pocit, ze som mala malo mliecka a hlavne vecer, dokonca raz alebo dva razy som vecer este davala malemu mliecko co som mala odsate v mrazaku 🙂
Treba to vydrzat, treba drobca prikladat a prikladat, pit vela tekutin /vsetky mozne kojace caje :D/
A ja som teda vzdy odsavala..a odkladala do mrazaku /moja mama vravela, ze tam mame viac mlieka ako masa :D/
A hlavne na to nemysliet...lebo niekto raz povedal, ze dojcenie je hlavne v hlave 🙂
My ju mame prave teraz. Uz treti vecer. Pijem cez den aj v noci. Musim si kupit este caj. A vydrzime. Pri prvom sme krizu mali akurat jednu asi v 6tt
Kríza bola vždy s príchodom menzesu a potom bolo zase dobre.
Ahoj, ja som si laktacnu krizu po 2 mesiaci uz nevsimla ziadnu... Ale ono je tazko povedat, lebo cim je babo starsie tym skor sa napapa, teraz sa kojime tak minutku dve, takze ak chcela aj castejsie tak som si to neuvedomila... V noci spi so mnou, takze len vystrcim prso a spim dalej. Neboj, ked sa nauci rychlo sa napapat tak si to ani ty nemusis uvedomit ze kojis castejsie, len jej daj kedykolvek chce a bude vsetko v poriadku.
@oacka
prepáč, asi bude otázka blbá, ale piješ dostatok tekutín? Ja som totiž mala málo mlieka, keď som nepila čaj, z vody sa mi mlieko vôbec nerobila, celé minulé leto som denne vypila aspoň liter teplého čaju, aby bolo mlieko. Iba obyčajný ovocný 🙂
Ja som krízu mala poriadnu až niekedy na 6mesiacov, najprv malý štrajkoval a niekoľko dní nechcel počas dňa piť, po pár týždňoch som ja mala krízu. A teraz vždy počas menštruácie 😉
Mala som ju pri všetkých deťoch. Základom je dostatok tekutín, homeopatiká, čaje, samozrejme kojenie do zbláznenia. Ja som prikladala každých 30 minút až hodinu. Po 3 mesiaci som už žiadnu nemala. Dá sa to prekonať.
Ja mam jednu za sebou prave teraz, v 7. tyzdni. Trvala asi len 2 dni, mliecka nebolo, babo revalo a odsavacka prazdna. Tiez mam pocit ze som si ju privodila tym, ze som malo jedla a pila (jeden brutal narocny vikend), ale laktacna poradkyna mi povedala, ze za to moze aj neporiadne prikladanie a poloha pri kojeni, takze to som polepsila, prikladala vzdy ked sa dalo a okrem pitia aj 6 litrov denne a jedenia som zacala brat homeopatikum Ricinus Communis CH 5, a zabralo! Ostal nam problem doteraz ze baby nechce prso v bdelom stave, treba ho zabavit alebo priuspat, inak sa rozreve hned ako uvidi didu. Dufam ze to prejde :(
Vela stastia prajem a keby nahodou nic, neboj, svet sa nezruti 🙂 Ja som bola od 2 mesiacov na kravskom mlieku a doteraz som zdrava ako rybicka! 🙂
podla mna to je uuuplne individualne. moj maly ma 4,5 mesiaca a ziadna laktacna kriza nebola.
ja si myslím, že kríza vôbec nieje...to si len vy maminy myslíte....že nemáte dostatok mlieka....
a ako to povedala macka23 všetko je v hlave 😀
takže maminy len si treba veriť a budete kojiť ako ja už 13 mesiac (a prvú som kojila 15 mesiacov).....
ja neviem čo je to vlastne tá kríza....lebo ja nad nou ani nerozmýšľam 😀 😀 😀
...kto chce kojiť bude a kto nechce tak sa môže aj rozliať aj tak nebude 😀 .....takže najprv sa opýtajte samy seba....chcem vlastne kojiť???? 😅 .................................................................
držím palce všetkým maminám čo chcú kojiť.... 😀
..ja som mala laktacnu krizu len jednu zatial..ale zato trvala jeden cely mesiac a prejavovalo sa to tak ze maly sa pri kojeni stale zlostil a plakal a vymyslal no na nervy..a s tym pitnym rezimom..neviem sa prinutit pit vela vody no napriek tomu mam zatial mlieka dost :D dufam to tak uz aj ostane
@oacka my sme mali krizu aj v 6tom tyzdni aj 3tom mesiaci... treba kojit na poziadanie castejsie ponukat prsnik a ono sa tvorba mlieka upravi...a netrva to cely mesiac len par dni... idealne je nepodavat ine tekutiny kym kojis... nepises ci podavas ale asi nie🙂 neboj ja na zaciatku som kojenie vnimala asi ako ty... z toho ako pises mam pocit ze to nie je pre teba zabava🙂 ani pre mna nebola,ale ked sa s babom zzijes tak je to super ...myslim to kojenie🙂 este ste velmi na zaciatku a iste si velmi vycerpana ale kojit je super pride to neskor... ja som to dokonca chcela vzdat... pri tych krizach som mala pocit ze hladuje,ale telo vie co a ako a vsetko sa prisposobi babatku a jeho potrebam...teraz si kojenie uzivam🙂 vela pi a snaz sa pravidelne jest..na tvorbu mliecka je fajn vinea, ale aj caje pre dojciace matky ...pripadne ja som pila aj gravimilk...a hlavne pokoj... lebo stres zle vplyva aj na babo aj na tvorbu mlieka...
neboj fakt pride cas ked si to budes uzivat🙂 hlavu hore🙂
ja som mala krizu v 6. tyzdni a v 6. mesiaci. maly bol stale hladny, plakal, pil kratko, jedoval sa. kojila som snad kazdu pol hodinu. ale zvladli sme to a maly sa mi sam odstavil v 8. mesiaci.
a na zaciatku ked je kriza po porode?
Ja mam tretieho synceka a tak ako aj prvych dvoch,ktorych som kojila len mesiac...vyzera to tak,ze aj teraz to tak bude,mam malo mliecka,aj napriek pitiu a jedeniu,maly vkuse hladny a ja utrapena a unavena,musim sa starat este o tych dvoch,ta aj dokrmujem a zatial je to v pohode,starsi synovia boli na UM a su zdravi a silni,klop klop klop,takze v tom problem nevidim.
ja som mala tiez laktacnu krizu, 6 tyzden a trvalo to vyse tyzdna, nonstop som prikladala, prsia mekke stale, len vnoci vynimka no a nechcela som dať umele mlieko, strach, ze ma mala potom odmietne, no ked decko od hladu plakalo a nespalo 12 hodin poriadne, tak som si povedala, nenecham ta hladovať, dala som umele po kojeni a mala spapala 70 tku len taky rachot, umele som jej dala asi 4 krat, vyslo to kazdy druhy den, lebo jeden den ked boli hlady spala menej a druhy zasa viacej, vtedy sa mliecko tvorilo, no ked pytala co 2 hodky nebolo mliecka...tak klasika zaprazane polievky,melty, kopa vody, caje a ricinus 5 ch a po dvoch tyzdnoch mozem povedať ze mam mliecka, ze za den este 150tku nazbieram po kojeni, tak robime zasoby do mrazačika, samozrejme odsavačka a nie hocijaka, najlepsia je avent a horuce sprchy a malunka je teraz spokojna a ja ani nevravim... takze verim tomu, ze laktačne krizi su... to vidis ked ti ide decko cumel ucuckať--- to poznaš 😉 😉 😉