Ahojte,
chcela by som sa spytat, ci a ake mate skusenosti s dojcenim adoptovaneho dietatka.
Zaujimalo by ma ako ste sa na dojcenie pripravovali (lieky, homeopatika, ine?), ako dlho vam priprava trvala/trva, ci ste zacinali s dojcenim novorodeniatka alebo ma zmysel zvazovat aj dojcenie niekolkomesacneho dietata, ake ste mali problemy...
- no a najma, ci to vyslo.
Dnes som sa na to pytala svojej lekarky, vravela, ze ona s tym skusenosti nema ani ziadne lieky nie su ☹
Citala som ale nieco na internete (mamila) a tam je takato moznost spominana.
Len som zvedava, ci si tym niektora presla a ake ma skusenosti, rady....
Velmi pekne dakujem
Lucia
@luckada je to mozne ale predchadza tomu viacmesacna hormonalna priprava / je mozne zvazit aj homeopatika/ plus lieky na podporu laktacie a v prvych fazach sa pouziva suplementor / ten sa da aj svojpomocne vyrobit su ta vlastne hadicky prilepene k prsniku a cez ne kvapka dietatku materske mlieko / ktore sa da napr. kupovat z laktaria alebo UM a tymto sposobom sa simuluje dojcenie do doby nez sa adoptivnej matke rozbehne tvorba mliecka...
ono pri starsom dietatku je to skor o tom ze uz je naucene na flasu a tazko sa oduca spat ale tam je potom mozne skusit skor to ze sa dietatko prihlada na hole matkino telo / teda do naruce ale je tam kontakt koza o kozu a prekryje sa deckou a krmi sa tak...
osvojene deticky je tiez velmi dobre co najviac nosit ci uz v babyvaku alebo v satke ci v ergu.... tu ale zavisi aj od veku dietatka niektore starsie deticky to mozu odmietat resp tam je lepsie ak sa ten telesny kontakt / to nosenie atd/ buduje postupne...
v akom stadiu cakania na babetko ste? inak odporucam zdruzenie mamila maju tam poradkyne ktore ti budu presne vediet povedat kedy je potreba zacat s tou pripravou a dalsie info.. a su tam aj zeny ktore maju priamu skusenost...
ja som dojcila biologicku dcerku 18 mesiacov a syn ked k nam prisiel tak mal uz rok takze tam uz nemalo zmysel pokusat sa o dojcenie...
velmi dobre su aj dojcenske masaze pre tieto deticky a nielen pre ne.. samozrejme
No pokial viem, mozne to je, ale bude to chciet lieky, stimulaciu prsnikov a odsavanie, kym laktacia nabehne... vsetko su to hormonalne procesy, ale aj psychika robi vela.
@luckada skús si prečítať niečo tu:
http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/do...
http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...
http://www.kojenie.sk/adoptivne_dojcenie
osobnú skúsenosť nemám,ale nič krajšie nepoznám 🙂
ale nebudem sa tu rozpisovať,lebo ma niekto zaradí ku kojacej mafii 😠
hoď do googla,je tam toho dosť 🙂 😉
držím palce
@luckada fúúha to neviem či sa vôbec dá 😒 😖 . Pretože dojčenie je hormonálna záležitosť a ak chceš dojčiť musíš mať v sebe "tehotenské hormóny" respektíve hormón ktorý spúšťa materské mlieko. Tie homeopatiká sú len na podporu tvorby mlieka ked už kojíš. Lebo ani po pôrode sa ti len tak nespustí mlieko že zrazu kojíš ale musíš prikladať dieťa k prsníku a to vysiela signál do hypofýzy a postupne sa spúšťa. Tak neviem podľa mňa sa to nedá ☹.