Ako sa mám odstaviť od kojenia?

lenka110611
15. feb 2012

Baby, pred pár dňami som prestala kojiť malú, horko ťažko prešla na umelé mlieko, ale ja mám taký problém, na nete som toho našla dosť málo že čo mám robiť ja, vraj sa stiahnuť, dávať si studené obklady... to všetko som skúšala, napriek tomu keď si stlačím prsia ešte trošku mlieka ide, kvapká... je to normálne? bojím sa že dostanem zápal alebo čo.. poraďte. Ďakujem.

vefi89
15. feb 2012

pred pár dňami si prestala kojiť a máš pár kvapiek mlieka? 😀
ja som prestala kojiť pred rokom, a keď si stlačím prsník, mlieko mi vystrekne 😀😀
však to je normálne! pokiaľ nemáš prsia tvrdé, bolestivé, tak s tým už nič robiť nemusíš, a nezapália sa ti.. iba ak by si ich mala moc plné, treba trošku odstriekať..
a studené obklady sú fajn, ale to sťahovanie mi príde postavené na hlavu 😉

yvetulka
15. feb 2012

ja som to mala este cca tiez rok po odstaveni, to kvapkanie po stlaceni. ked to prebehlo tak skvelo, bez tvrdnutia a zapalu, tak to si kocka

lejlla
15. feb 2012

viem ze su na zastavenie tvorby mlieka lieky.opytaj sa v lekarni.

sisaha
15. feb 2012

to je normalne, ze po zatlaceni kvapka...lieky by som neuzivala, maju silne vedlajsie ucinky. Prsia si nedrazdi stlacanim, ak mas pocit ze sa ti nalievaju, tak predlzuj cas medzi odsavaniami, postupne sa tvorba strati..

anjelicek26
15. feb 2012

My nekojime od roka a v prisach mam stale 20-40ml... neriesim to, mam vysoky prolaktin, je to kvoli tomu. Pomaha salviovy caj, mäta, menej pit, ale tak po par dnoch co cakas? A prsia si nestahuj, velmi si nepomozes, trochu mlieka odstriekaj, 1x za den, potom uz len obden, potom to uz nechaj tak.

bodka70
15. feb 2012

No ufff, tá otázka ma dostala. Ty si sa ešte stále neodstavila od maminho prsníka? 😨 😨 😨 😀

ikke
16. feb 2012

uplne normalne, par kvapiek si vytlacis mozno este aj o niekolko mesiacov, ci dokonca rokov, ja som tak mala este rok po odstaveni, az kym som neotehotnela a to som nikdy nemala mlieka nazvys 😉

jankako
16. feb 2012

mne ešte aj po pol roku ide z jedneho prsníka tekutina..a to čo si vyčítala na nete je správny postup na zastavenie laktácie.

opica
16. feb 2012

ja som mala mlieko etse polroka po skonceni kojenia, asi do 4. mesiaca druheho tehotenstva.
mne svojho casu lekar prepisal lieky, ale mali take silne neziaduce ucinky, ze som nebola schopna ich douzivat. tak som ficala na salvii a homeopatii, ale nepomohlo to. pokial ta to neobtazuje, tak to neries a je este skoro, aby si to riesila...moznoye sa to raz-dva strati a ani nebudes vediet ako...

@lejla tie lieku su len predpis. ja osobne ako farmaceut by som ich ani sama bez odporucania lekara neuzivala