Ako sa dá využiť materské mlieko?

23. mar 2023

Dobrý deň.
Pri narodení syna som mala veľa mlieka a tak som ho začala mraziť. Prešli už 3 mesiace a neviem, čo s ním, viete mi poradiť ako ho mám využiť?

dominikagier
23. mar 2023

darujte ho nejakej mamičke, ktorá nekojí...napr

pinkgirl
23. mar 2023

Môžeš ho použiť do prvých príkrmov, do kaše kam sa mlieko pridáva. Mala by si ho spotrebovať cca do 6m od zamrazenia.

tanyan
23. mar 2023

Tiež som zvažovala na začiatku mrazenie, ale nechcelo sa mi s tým babrať, tak som ho väčšinou čerstvé vypila. 😉 Aspoň som mala prehľad o zmene chuti...

wiw8
23. mar 2023

Uplne v pohode do tych prikrmov, ale ak robis instatne kase, tak ich mozes zarobit s tymto mliekom.

saxana000
23. mar 2023

Davala som k prvemu varenemu zemiaku zriedila som.to na take tiedke pyre a potom do prvych kasiciek.

cookie29
23. mar 2023

do prikrmov, do kupela, mozes si vyrobit mydlo... mrazene mlieko podla LLL ci OMS mozes skladovat v mraznicke (samostatnej) rok.

lesnajahodka
24. mar 2023

Aj napríklad bábätku do kúpeľa, zanechá krásnu jemnú pokožku 🤍😊

nyphadora
13. mar 2024

Baby a na varenie sa nemoze pouzit ? Napr. Palacinky, alebo sa nemoze az tak zohriat ?

cookie29
13. mar 2024

@nyphadora moze ale ak zohrejes na viac ako 55-60°C tak straca cast vyzivnych latok. preto sa odporuca napriklad do kase pridat az neskor a pod. A otazne je, ci by ti rodinka jedla Tvoje mlieko

nyphadora
13. mar 2024

@cookie29 tak by o tom nevedeli, len si potrebujem uvolnit miesto v mrazaku, tak uvazujem ako ho spotrebovať.