Ako rozoznať či bábätko efektívne pije?

15. aug 2021

Malý sa vie celkom pekne prisať ale na prsníku by bol hádam aj celý deň vkuse. Aj keď dáme príkrm, aj tak hľadá prso a jeduje sa. Ako dlho nechávate bábätká na prsníkoch a ako viete že reálne pijú a iba nedudlú bradavku? Pozerala som rôzne videá, ale na tom mojom to nie a nie rozlíšiť. Ďakujem.

karhu
15. aug 2021

v porodnici vraveli, ze treba pozerat na hrdlo, ci prehlta

pribinak
15. aug 2021

Jasne že to vieš, veď to až počuť ako preglga a vidíš to aj ne jeho bradicke ako sa hýbe.

marci77
15. aug 2021

alebo kupit vahu pre novorodencov ....a vazit pred kojenim a po kojeni
tak sa sleduje aj priberanie
ak pribera, vsetko je OK

nikpa
15. aug 2021

Sleduj hrdlo ako píše vyššie či preglga. Reálne by sa mal cca do pol hodiny nakojit. Žiadne že hodinu a viac, malé bábo toľko dlho neje, už len dudluje

marci77
15. aug 2021

a co sa tyka dlzky maximalne 15minut by som ho nechala na prse

mabenn
15. aug 2021

Ake stare babatko? 3mesacne pilo 40min cca, 1,5rocne 20min...

hipuska
15. aug 2021

Ak je bábätko malinké, zvykne podriemkavat. Záleží, či ti to vadí alebo nie. U nás bolo prso iba na jedenie. Takže ak bábo na prse zaspalo, budila som. Potiahnuť za uško , zmeniť prsník....15 minút by malo byť najedene. Ak máš prvé bábätko, tak si ho odvaz pred a po. Budeš múdrejšia a časom chytis prax.

euka210
15. aug 2021

Ako pisu, niekedy az pocut ako hltavo preglga mlieko...uvidis to ze urobi kratku pauzu aby prehltlo. Moze chciet prsnik aj z inych pricin ako hlad...smad, nepokoj, chce blizkost.

autor
15. aug 2021

Áno, tak nám to aj pediatrička vravela že 15min z každého, ďalší názor v nemocnici bol že koľko si on povie, ale keď on nemá nikdy dosť.. preglgnutie som dnes počula prvýkrát, ale to tiež nie stále, možno mu ešte málo tečie mliečko? Máme len pár dní, ale chcela by som obmedziť dokrmovanie.

ada55333
17. aug 2021

Nedokrmuj. Jasne ze sa mu nechce ťahať keď ma plne bruško. Skôr si prsník dudluje len kvôli teplu a vôni maminky😉

essenceee
19. aug 2021

podla toho či prehlta

juliet86
19. aug 2021

tzv pauza v brade (vtedy prehlta) deti vedia pit z prsnika aj ked spia.. ja som mala dieta na prse aj 8-12hod za 24hod. kazde dieta je ine. kazdej mame a dietatu vyhovuje aj nieco ine. ide o to ci mu chces poskytnut prao len na stravu alebo aj na ine (blizkost upokojenie zabava..)... to uz je na tebe a babatku ako to citite a ako si to nastavite.