Ako rozbehnúť mlieko, keď nedojčím dieťa?

14. sep 2022

Maly sa mi vôbec nechce prisať na prsník, tak sa odsavam… no mám veľmi malo mliečka, doslova žmýkam tie prsníky aby som na jedno posedenie odsala 30 ml (z oboch)… pijem čaje, papam, odsavam cca každé 3 hodiny, aby som mohla dať malému aspoň 2 dávky môjho mlieka denne… jednu cez deň a druhu v noci… čo by ste mi poradili? Dá sa to nejako rozbehnúť aj bez malého?

nafka0483
14. sep 2022

Tazko lebo prisatie babatka stimuluje tvorbu. Nechces skusit riesit to prisatie? Napriklad s dobrou laktacnou poradkynou?

beatrice1111
14. sep 2022

Benedikt+senovka sú to drahšie vitamíny ale pomôžu
Čierne nealko pivo, vinea biela, jedavaj polievky, pi veľa vody a nechaj to plynúť moc sa na to neupinaj a ono sa to rozbehne 🙂 pripadne sa vyzleč a babo len v plienke si daj na seba

evaachesa
14. sep 2022

Mala by si malú čo najviac prikladať na prsníky aby si mala stimuláciu. Bez toho to asi nepôjde. Koľko má malá? Skúsila by som kontaktovať laktačnú poradkyňu.

mamkalentedkova
14. sep 2022

Tiež by som skúšala asi trénovať prisatie..asi kŕmis inak UM ? Alebo ako fungujete ? Naozaj najlepšie stimuluje tvorbu mlieka prisatie môžeš skúsiť podporiť tvorbu kadeako ,ale vždy platí ,tvorí sa ,koľko sa spotrebuje .Ak to nejde ,asi by som sa na to nejak neupinala ,netrápilo sa tým a bola radšej vklude aj za cenu toho,že bude dieťatko plne na UM.

stannkal
14. sep 2022

Dá sa to v pohode rozbehnúť aj bez malého len chce to veľa vytrvalosti. Musíš odsavat často a dlho, každé 2-3 hodiny, min po 20 minút, obidva prsniky naraz. A to aj v noci samozrejme. No a skus si vygooglit techniku Power pumping, to by malo tiež pomôcť.

sashka22
14. sep 2022

Raz za 3 hodiny je hrozne málo. Môj sa dojcil každú hodinu po troške a mlieka bolo.

zuzinka888
14. sep 2022

Tak tu je lepsia ta elektricka odsavacka. Ja som odsavala najpr manualnou a bola som zufala ze nemam mlieko lebo sa mi prsia vobec nenalievali ako predtym. Potom som si poziczla tu elektricku a ta mliecko vytiahla( asi z paty)🤗. Len za nevzdavaj a bud trpezliva a vytrvala. No ak to nepojde tak aj UM je ok.🤗

lienka9
14. sep 2022

Mne sa syn 0rvykrat prisal az v mesiaci.nevexel,lebo mal skrateny sval na krku kvoli polohe v brusku..odsavala som kazde tri hodky dovtedy a cievkovala plus dokrmovala flasou.snaz sa cievkovat,a ked sa uz prisaje konecne vtedy prikladaj,naozaj casto.aj kazdych 10min len tak na cucnutie,nech sa to rozbehne..a skus zavolat aj laktacnu ak si este nemala , mozno zisti kde je chyba

anavixy
14. sep 2022

Da sa to, stimul robi aj odsavacka, ano, usta dietata su najlepsia odsavacka, ale bohuzial nie vzdy. Casto odsavat, kazde tri hodiny je malo, hoci je to casovo aj vseobecne unavne, najefektivnejsie bude castejsie odsavanie. Cim viac mlieka pojde von, tym viac sa bude tvorit. Pi vela tekutin, 3l denne, odsavaj aspon raz aj v noci. A pozri si na nete “power pumping”, ako najefektívnejšie odsavat 🙂
Ak si nemala este LP u seba, skus najst nejaku dobru a porieste to prisavanie, snad sa postasti 🍀

autor
14. sep 2022

@evaachesa malý 🙂 3 týždne

autor
14. sep 2022

On na prsníku trucuje, nechytí ho a krúti hlavou do stran…

mamkalentedkova
14. sep 2022

Viacere odporúčajú osloviť lakťačnu poradkyňu..skúsila si ? Moja švagriná keď mala ťažšie chvíľky vždy kontaktovala lakťačnu..že jej dosť pomohla

mamkalentedkova
14. sep 2022

Ja za seba poviem ,že by som nemala určite nervy neustále odsavať,neviem si to predstaviť ani časovo ,lebo za ten čas ,čo by som odsavala si viem predstaviť urobiť kopec iných vecí.Ak by to nešlo ,asi by som to nechala tak ,nie som nejaká kojofanatička .Ja osobne by som to nejak strašne neprežívala.Teraz to ide ,dojčim už 15.ty mesiac .Našťastie to ide od začiatku bez nejakých ťažkosti a mala je riadny závislák...Ale klobúk dolu pred všetkými mamičkami,čo sa takto vytrapia ,aby dali dieťatku to najlepšie ,čo môžu .

evaachesa
14. sep 2022

Tak to je ozaj drobček ešte. 🥰 Skúsila by som laktačnú a ak to aj tak nepôjde, tak sa tým netráp a prejdi na UM. Veď svet sa nezrúti, hlavne je aby ste boli obe spokojné. 😊 Držím palce. 🍀❤️

ailiba
14. sep 2022

Ja odporucam Matysak, ovela lepsie a zdravsie ako vinea a zaprazkove polievky su priam zazracne. Tie pomahaju neuveritelne. Aj ked babo nesaje odporucam pred kazdym krmenim prilozit... Mozno potiahne trosku, mozno podudluje, alebo nic.... Ale aspon na chvilku skusit prilozit, nech si babo zvyka a prsia dostanu aspon maly stimul... Nenutit, ale stale skusat. A vydrzat odsavat, najma v noci. Tiez pomaha vyzliect sa donaha, aj babatko do plienky a spolu sa tulit v posteli koza na kozu... ... Spat s babatkom v noci. Niekedy ked je v polospanku moze sa aj prisat. Treba skusat, ale nerobit si z toho tazku hlavu, ked to nepojde. A hlavne ziadny stres, uzivaj si babo, netlac na pilu. Nos babo v nosici.

lenkatroj
14. sep 2022

1. Zavolať si dobrú laktačnú poradkyňu. Pomôže vylúčiť fyzické prekážky (naše deti mali obe príliš krátke uzdičky pod jazykom a nevedeli sa prisať -> cucanie z prsníka bolo namáhavé a neefektívne, takže sa na to veľmi hnevali)

2. Nahé dieťa (v plienke), nahá mama od pása hore a bábo do šatky, ideálne stále, keď ste doma - mala som potom cez seba už len kardigán. Šatka mi úplne nesedela (vedieť to správne uviazať chce trocha tréningu a bola som lenivá), ale čo sa týka tvorby mlieka, malo to dosť efekt.

3. Hroznový džús od Matyšáka. To som bola ako Pamela Anderson 🙂 keď už som mala mlieko naštartované, vyslovene som si musela dávať pozor, koľko toho vypijem, lebo to vytekalo aj samo od seba.

Držím prsty!

rivini
14. sep 2022

Odsavam elektrickou odsavackou od medely, ktora stimuluje aj tvorbu…

gumkac19
14. sep 2022

Môj tiež trucoval, nechcel prsník vôbec, nasadila som si senovku + Benedikt 3x3 a malého a seba do naha a boli sme takto cez deň čo najviac, stále som počas toho aj ponúkala prsník - nakoniec sa podarilo, ale chce to trpezlivosť a pozitívne myslenie

mikadooo
14. sep 2022

Ahoj ja som vždy odsávala až "do dna", a častejšie cez deň. Proste akoby som mala hladné bejby, ktoré chce často jesť 😄. Používala som ale elektrickú odsávačku,popritom som popíjala teplý čajík s vineou (ja viem, divná kombinácia, ale chutilo mi to). Malá som elektrickú odsávačku - úžasná to vec, popri odsávaní som si pekne čítala a odsávačka si robila svoju prácu 🙂. Jediné čo môžem poradiť je asi že vydržať a možno častejšie odsávať a zato kratšie. Teda neviem časovo koľko odsávaš. Ja som si obyčajne čítala, takže čas som moc nesledovala a potom som koľkokrát zistila, že chudák odsávačka žmýka už total naprázdno 😄. (Odsávala som keď malá spala, alebo bola pokojná, vtedy som sedela pri nej, takže bolo dosť chvíľ, kedy som mohla zapnúť odsávačku). Držím palce ❤️

autor
23. sep 2022

@beatrice1111 skúšala som si ho dať na seba ale to bola zlosť 😁 neprosí si

oblecenie99
23. sep 2022

Asi ma tu zabijete, ale (keďže som si týmto prešla vrátane laktačnej a všetkých gebuzín na pitie, hltanie, cmúlanie and spol.) dovolím si takú opatrnú poznámku.. určite to chceš? Ja som to vzdala po pár mesiacoch, nemala som na to nervy, malý pil tak či tak najmä UM (ja som zo seba vyšťavila za 24 h tak cca 100 ml a potom menej a menej) a ja som padala na hubu.. niektoré tie rady boli jednak bez externej pomoci nezrealizovateľné a jednak mi z toho prepínalo iba, a z prvotného nadšenia bolo za pár týždňov zúfalstvo a nábeh na slušnú popôrodnú depresiu..

ailiba
25. sep 2022

@oblecenie99 suhlasim s tebou...este ked maly nepije z prs, tak je to na prd. Ja som teraz v tom stadiu.... Mlieka dost a maly nechce na prso ani za svet... Odsavam ked mozem... Ale mam este starsieho syna, ktory si vyzaduje moju pozornosť. A ked si odsavam o tretej rano, tak si vzdy vravim, ci mi to bolo treba....