Ako rozbehnúť laktáciu v tehotenstve?

22. nov 2021

Ahojte, dojčím ročné dieťatko, tak asi každú hodinu počas dňa, ako si vypýta. Som tehotná, 4tt, mám pocit že mlieka je úplne minimum. Čítala som že je to normálne, ale je nejaká možnosť to opäť rozbehnúť? Čaje, bylinky, hocičo? Prosím o radu, nechcem aby sa mi maličká odstavila. Ďakujem za pomoc 🙏🙏🙏

marcellka32
22. nov 2021

Benedikt a senovka

ja_mama
22. nov 2021

Kazde telo je ine, je mozne aj to ze tvoje telo nemusi zvladat aj tehotenstvo aj dojcenie naraz...treba hlavne prijimat dostatok vitaminov/mineralov aby ti nic nechybalo a tiez vela tekutin (skus aj hroznovu stavu), snad sa to casom upravi 🙂 ale ak by to nahodou neslo tak nezufaj, prve dietatko dostalo to najdolezitejsie. Tvoje "zdroje" aktualne viac potrebuje babatko v brusku, prvemu uz vies dat kvalitnu stravu aj inym sposobom, mliecko je "len" bonus nie nevyhnutnost.

mareri
20. dec 2021

gravimilk, polievky, pit vela vody a nestresovat

jarnajar
20. dec 2021

Netlačila by som na to, asi tvoje telo vie, čo robí. Ročné dieťa sa už obvykle dojčí aj z citových dôvodov, nielen pre mlieko, čiže sa pravdepodobne pri poklese tvorby neodstaví. Buď v pohode, veľa detí počas tehotenstva len trochu cucne a potom znovu nabehnú.