Dobrý deň mám doma týždňové dieťa ako alebo čím rozbehnem mliečko??Malému nestačí piť odomňa musím dokrmovať...rada by som len kojila...prikladam ho tak často ako sa len dá no zrejme stále má málo
@spajki ahoj,tak mne sa spúšťalo mlieko pomaly, začalo na 7 deň od pôrodu, dokrmovala som cca mesiac. Hlavne sa upokoj a nestresuj či máš mlieka dosť, mám 2 deti a fakt ma na Tom či kojit budeš alebo nie veľký podiel psychika ! Myslela som že kojit nebudem, nakoniec som syna 2 r a dcéru aktuálne 1r a pokračujem ďalej. Podporiť tvorbu môžeš čajmi,senovka grécka, Benedikt lekársky, veeeeela veľa piť, nápoje s hroznovou šťavou (za prvý mesiac som vypila asi 1000l vineii 😄), super robíš že bábo prikladáš kedy si zapyta, ja som napr dávala na striedačku počas 1 kŕmenia z oboch prsníkov. Podstatné je aj aby bolo bábo dobre prisate, sleduj či prehĺta keď pije. Veľa zdaru
Kúp si matysak je to najlepšia hroznová 100% stava, veľa teplých nápojov , veľa polievok, homeopatiká z lekárne spýtaj sa ich oni ti povedia na tvorbu mlieka .
koza na kozu a nosenie pomaha, plus skus si najst laktacnu v Tvojom okoli na mamila.sk
@spajki ja by som ti poradila, aby si said hlavnej upokojila a zbavila sa myslienok, ze mlieka je malo. Velmi to pomoze. A ako radia baby, su rozne pripravil, ale najdolezitejsie je prikladanie a tvoj klud. Cele sestonedelie je na zosynchronizovanie a zoznamenie sa s babatkom. Ak je to prve dietati, je to vsetko nove, tak to iba prijmi
Hroznova stava, nealko Vino musis min 500 ml vypit takze pozor na priberanie. Nie brusko dieta na 99% z tvojej stravy neboli. mne pomohlo sa dobre vyspat, nechat manzela sa Par hodin postarat. Pri oboch detoch som prve dva mesiace prikrmovala a nebol problem, potom som kojila bez prikrmovania. Hlavne vzdy najskor prilozit a az potom podla potreby dokrmit,potom Ked uz pribera pekne zredukovat, ze uz Len 3 krat denne-2 krat, Raz a koniec. Odsavat si tiez pomaha Len he to casovo narocnejsie pri prvom som na to mala cas pri druhom menej a nevadi rozbehlo sa aj Tak.
vineu nie, tam je hroznovej stavy minimum, ako bolo spominane tak cistu hronzovú stavu od matysaka a ako uz tiez bolo.spominane klud, treba vystriedat prsniky aj niekolkokrat za jedno kojenie kym babo nebude mat dost ked tak az potom dokrmit 🙂 a este su super senovka a benedikt treba to brat 3x3 denne
@spajki mne v porodnici radili: 10 min kojit z oboch prs, potom pat min odstriekat s odsavackou. Potom dokrmit. Pripadne kojit aj kazdu hodku. Cierne pivo, Femibion vitaminy na dojcenie. Nohy dohora a klud. Rascova polievka. Nerobit nic, len s babom mojkat a byt. Muz a mama nech pomahaju, kto moze. Nech si aj chvilonku pospis a nech ti dobre a cerstvo varia. A kupi si Biogaiu, ak babo bude plakavat kvoli kolikam. Je to probiotikum, krasne vie stiahnut bolest bruska babenka. Nemusis robit vsetko, co ti tu poradia, vyber si, co sa ti zda dobre a skus. Nieco zafunguje a bude fajne.
Mne radili (v Nemecku) 20 min z kazdeho prsnika, min kazde 3 hodiny. Cize dve casti serialu pri jednom kojeni 😊 Po 6 tt sa cas zredukoval na 15 min a vacsinou Staci z jedneho 👍
@spajki jaaj, neni za co. Mam 4 mes babo, zaciatok kojenia u mna stres a panika... teraz som sa bala, ci malo nepribera, ale v poho. Som na femibione 3 a semtam pijem vineu, stale pcham do seba caje na dojcenie z lekarne, tie drahsie, rozne druhy. Mama a svokra mi pomahali dva mesiace, teraz muz. Nevyspata som, ale ked poviem muzovi, ze som KO, tak bere dieta a ja oddychujem. Chceme, aby malo babo moje mlieko. Aspon este par mesiacov. Ale uz som zo stresu dve beby kupila a otvorila, lebo sa mi zdalo, ze babo ma malo... z jednej pilo asi patkrat cez striekacku este v zaciatkoch, z druhej pixle som spravila do flase,ale s tym sa len hralo a nechapalo babenko, co mu to pcham do ust. Tu by mal izt smajlik co sa chyta za hlavu. 😁
Akože najlepšie funguje oddychovať vždy keď sa dá, pokoj, malo stresu, spat s babom a mať ho pri sebe a vela vody. Bylinky a tak fungujú tiež, ale zamerala by som sa primárne na ten základ
Pozri na mamila.sk
ahoj
my sme prikrmovalj asi 3 tyzdne maly sa skor marodil pil malicko nevladal sat a stale zaspaval davala som mu stale ked chcel
tiez som mala malo mlieka ale potom ani neviem ako sa to rozbehlo a mala som na rozdavanie
pila som caje na podporu kojenia plus benedikt a senovka vid foto
maly uz ma 2 a stale si este cucne
len treba klud a nestresovat ono sa to rozbehne
drzim palce
Napr Hroznova štava, v lekárni je milión čajov či doplnkov na podporu laktácie
Dôležité je dojčiť v noví, vtedy tvorí sa hormón. Pomáha aj dojčenie na požiadanie, podľa dieťaťa. Skús si pred dojčením rozmasirivat prsia a dobrý je tiež kontakt koža na kožu - že si bábätko nahé priložíš na svoju majú hruď