Ako rozbehnúť dojčenie po cisárskom?

jasmine_3
3. aug 2023

Ahojte. Viete mi poradiť nejaké rady ako rozbehnúť kojenie hneď po cisárskom? Čo si vziať do pôrodnice aby to pomohlo? Vinea, nejaké vitamíny, čaje a začať piť ešte v nemocnici alebo až doma niečo skusat? Dakujem

moin2009
3. aug 2023

@jasmine_3 ahoj, mam 2 sc za sebou a hlavne neries ze mas cisarsky, je to porod. Hlavne treba casto prikladat babo, pretoze babo chce prsnik nie len na papanie ale aj na ukludnenie, novorodenec si tym aj reguluje teplotu atd. Mlieko sa tvori vtedy ked babo saje, ked nebude nanprsniku mlieko sa nebude tvorit. A jasne treba vela pit

glorikarebeka
3. aug 2023

Stále dieťa prikladať na prso a veľa tekutín piť

ivangeline
3. aug 2023

Vela vody,psych. pohoda,masaz prs,drzat ich v teple a rucne vytlacovat mlieko,neskor odsavacka a samo,ze prikladat a prikladat...a prikladat.. Tiez pomaha senovka a benedikt 3x3 za den.

katkaazoran
4. aug 2023

Pohoda, trpezlivosť a hlavne to hneď na začiatku nevzdať - mne sa laktácia po 1. sc rozbehla až po 3 týždňoch. Pomohlo mi, že som dcéru prikladala, aj keď som mliečko nemala, následne dcéra dostala UM a po nakŕmení som ešte stimulovala masírovaním a odsávaním (aj v noci). Zároveň som užívala Senovku a Benedikt 4x3 denne. Nakoniec som kojila 2 roky.

dominikamacakova
4. aug 2023

Hlavne nestresuj keď k tomu ešte ani neprišlo. Ja som mala hrozný pôrod sc, malú som videla až neviem kedy a normálne som kojila na prvé priloženie a do 1,5 roku...

mikadooo
4. aug 2023

@jasmine_3 prikladať bejby veľa 🤷. A jasné pitný režim, kľudne aj voda, ale za mňa lepšia je vinea, alebo riedený jablkový džús, sladká voda sa lepšie sa pije, čiže vypiješ viac a tým pádom viac tekutiny v organizme, z ktorej môžu prsné žľazy brať 🙂. Držím palce, nech ide všetko hladko... Mlieko môže začať kľudne až na druhý tretí deň pri cisárskom. Je to ok, bábätko má zásoby z bruška, plus sestričky dokŕmia, keď by bolo treba. Hlavne psychicky nech si v pohode.

animus
4. aug 2023

@jasmine_3 som štyri týždne po akútnej sekcii, synček skončil na JISke, v nemocnici sme boli 10 dní. Celý čas v pôrodnici som si odsávala mlieko aj keď šlo naozaj len po kvapkách. Keď sme prišli domov tak som prikladala, prikladala, prikladala a teraz je už týždeň len dojčení. Užívam senovku, pijem matysaka a veľa vody a ide to 🙂 držím palce

anavixy
4. aug 2023

Treba mat dieta pri sebe (hned ako sa postavis a budes moct fungovat) a vela/casto prikladat, byt v kontakte koza na kozu, alebo aspon ho mat pri sebe v posteli. Ak by bol problem s prisatim alebo by si nemohla mat dieta pri sebe, treba pouzivat odsavacku a hlavne vyriesit spravne prisatie. Nepotrebujes ani vineu ani caje ani speci bylinky, len dieta a dobre sanie a caste prikladanie.

rivini
4. aug 2023

@jasmine_3 prikladat babatko co najviac, odsavat elektrickou odsavackou (ta stimuluje tvorbu mlieka tiez). Normalne tri dni po sekcii mi nabehla laktacia.

maryetta
4. aug 2023

No rovnako. Hlavne prikladat babo. Je jedno ako islo von. Dolezite je aby sa chcelo/vedelo prisat.

milanemila
4. aug 2023

@jasmine_3 ja mam 2 deti cisarskym a pri obidvoch sa mi kojenie realne rozbehlo az doma, v porodnici to bolo trapenie.
Vinea urcite nefunguje, tam uz skoro ziadna hroznova stava ani nie je, takze skor skus hroznovy must (matysak alebo v dmke maju v tetrapaku). Vseobecne sa odporuca dostatocny pitny rezim.
Ja by som ti poradila vela prikladat a nechat babo cmulat bradavku, tak sa stimuluje laktacia. Mat babo na sebe, idealne koza na kozu.
Ked budes musiet v porodnici alebo aj doma dokrmovat, tak urcite cez cievku.