Ako prevárať materské mlieko?

monicka44
15. máj 2012

poradte mi prosim ako sa prevara materske mlieko

strapco13
15. máj 2012

@monicka44 materske mlieko sa nema prevarat...strati sa tym vsetka jeho hodnota, znicis vsetky imunitne faktory.
to je stara povera ze pri zltacke prevarat mlieko..ak myslis na toto
do prikrmov sa tiez pridava az do hotoveho jedla tesne pred podavanim
kvoli comu to potrebujes?

monicka44
autor
15. máj 2012

@katren ja som to citala. Ja aj tak bi som chcela skusit prevarat to mlieko. za to nic nedam a co i len jednu davku prevarim tak zistim ci to bude lepsie lebo ak bi to kleslo viacej tak bi to bolo tym a ak nie tak uz potom neviem preco bi to neslo vonku len tak pomaly

katren
15. máj 2012

@monicka44 tak preco si nenapisala rovno tam???? treba na to zakladat duplicitnu diskusiu?

stanislavao
15. máj 2012

a preco chcete prevarat materske mlieko????

monicka44
autor
15. máj 2012

@strapco13 chcem skusit ci sa malemu vyplavuje bilirubin pomaly koli mlieku alebo nie ja bi som chcela len raz za den skusit co to urobi ale neviem ako sa prevara.

katren
15. máj 2012

@stanislavao vraj sa to ma pri zltacke....

stanislavao
15. máj 2012

@katren neskutocna blbost. fakt. neverte vsetkemu, co niekto povie, alebo napise. materske mlieko sa odjakziva neprevaralo. v tom mlieku je vsetko, co dieta potrebuje a ked ho prevarite, strati vsetky ziviny. a zltacka sa lieci inak a nie tak, ze prevarite materske mlieko.

anjelicek26
15. máj 2012

Ano vraj sa to ma, ale je to uplna hovadina 😝 Jedine znehodnoti materske mlieko a nauci maleho na flasu... ved bilirubin mu klesa, postupne, ale klesa, zachovat klud a nenechat sa vystresovat lekarmi.

yanni
15. máj 2012

novorodenecka zltacka nema s materskym mliekom nic spolocne. Ci s prevarenym alebo neprevarenym. To by sme tomu dali, aby sme prevarali este aj materske mlieko.

katren
15. máj 2012

@stanislavao ja som vam len odpovedala na otazku, ja nedojcim a ani by som MM neprevarala..... @monicka44 to riesi....

vavrenka
15. máj 2012

@monicka44 urcite neprevaraj!! je to povera, prave naopak, mm pomaha pri zltacke!

strapco13
15. máj 2012

@monicka44 bilirubin vznika rozpadom fetalnych cervenych krviniek, materske mlieko s tym nic nema. Alevzniknuty bilirubin je antioxidan, chrani dietatko pred volnymi radikalmi. To ze pretrvava vyssia hladina bilirubinu v tele dietatka, cize ked ma dietatko novorodenecku zltacku, absolutne nevadi /ani vysoke hladiny nie su toxicke pre dieta/ Ale ak Bilirubin neklesa znamena, ze dioeta neprijima dostatok materskeho /ani ineho/ mlieka.
Cize riesenim nie je prevarat mlieko ale dosiahnut to aby ho dietatko viac vypilo..cize aby sa viac dojcilo.
Nacvyse prevarenim okrem toho ze znicis vsetko to dolezite co mliecko obsahuje, tak ho dietatku podavas flaskozu cize hrozi zhorsenie prisatia a tym padom bolesti pri dojceni, plus riziko infekcie.

strapco13
15. máj 2012

@monicka44 a este dodam..je uplne normalen ak je plne dojcene dieta tzlte aj 3 mesiace..ale v prvom rade treba skontrolovat efektiovnost dojcenia.
Cize ak mas nejake nejasnosti skontaktuj sa osobne s laktacnou poradkynou www.mamila.sk tam najdes kontakt na poradkynu v tvojom okoli
ale kludne pis aj mne 😉

mummy01
15. máj 2012

normalne neverim comu vsetkemu su ludia ochotny uverit,aj uplnym bludom.Daj babetko vyzlecene na denne svetlo spinkat a nie ze prevarat mlieko 😕 praveze dieta so zltackou sa ma co najviac dojcit,aj tym klesa bilirubin

monicka44
autor
15. máj 2012

@katren prepac ale len som sa zaregistrovala a navsimla som si to viac mi nepis

lolko_lenka
15. máj 2012

moja malá bola žltá cez 2 mesiace a materské mlieko som nikdy neprevárala, podľa mňa je to blbosť; radšej daj malé na slniečko cez zatvorené okno na chvíľku každý deň, ako ti radila aj @mummy01

ivv
15. máj 2012

hm.. tak tomuto bludu som uverila aj ja, ked som s malou dosla z porodnice a tuto radu som dostala od pediatricky 😠 😖 dobre vediet do buducna.. a inak.. ja som tomu moc neverila, a vdaka tomu, ze som nevedela na zaciatku tak dobre odsavat mlieko, som malu ani nenaucila na flasu 😝

alenka600
15. máj 2012

@monicka44 V ziadnom pripade neprevaraj, len ho znehodnotis a vobec, ale vobec nic tym neziskas.

monicka44
autor
15. máj 2012

@ivv a co si robila

chovancova27
15. máj 2012

preboha... tak to som ešte nepočula🙂) ja ani kozie nepreváram, nieto materské...🙂

ivv
15. máj 2012

no davala som malu na slniecko nahu, ale bolo to o hubu, lebo to bolo v januari a nejake velke slnko sa nekonalo.. par krat som odsavala, ale slo to tazko a prevarala som aj take mikro mnozstva ako je dvadsat tridsat ml.. co sa mi varenim este scvrklo, a este ked som to dala do flasky.. tak.. no proste to boli min. mnozstva.. ale dr. vravela ze aj to sa rata.. 😠
mala bola spava, ved zltacka, tak ale ja som si ju dost casto prikladala a aj stlacala prsnik, cize jej viac tieklo a musela prehltat, tak som si mozno aj navodila vacsiu tvorbu mlieka a kedze sa jej stav zacal zlepsovat, tak som odsavanie nechala tak, bolo to zbytocne a mna to neskutocne stresovalo..
takze najlepsie je to slniecko, teraz ho je dost, a kojit, kojit, kojit.. 🙂
a vidis.. ja som sa az teraz po takmer dva a pol roku dozvedela aka je to blbost to prevaranie.. 😝 inak vtedy som to hladala na nete, ale nic som nenasla.. ☹ skoda, nemusela som vobec robit tie nacviky okolo sporaka 😝 😀

czechzuzanaba
15. máj 2012

@monicka44 Ahoj. Mate s miminkem jinou krevni skupinu? Ja jsem mela ten samy problem, uz jsem byla tak zoufala, ze jsem to taky s tim prevarovanim zkusila. Mala mi totiz krasne pribirala, ale bilirubin stoupal a nechteli me proto pustit z porodnice. Jake mas hodnoty toho bilirubinu? Dnes uz po te zkusenosti bych ti doporucila jen jedine - nechat plynout cas a kojit a kojit. Ono to zmizi. Dokonce jsem i cetla, ze tyto deti, ktere maji dlouho zloutenku budou potom inteligentnejsi 😀 No ale je dulezite urcit, jestli je to opravdu z tech rozdilnych krevnich skupin a jestli maly (mala) pribira. Pokud nepribira, tak to je jine.
S tim prevarenim - ja jsem si mlicko odsala (rukou odtrikala teda) a potom jsem ho ve sklenicce chvilku varila, pak schlazene davala male strikackou pres prst, to ukazuji na te strance www.mamila.sk jak na to. Delali jsme to pres vikend. Ale rikam, po te zkusenosti bych se na to uz vyprdla a nechala to tak. 🙂

lenka110611
15. máj 2012

prevarením materské mlieko stratí všetku svoju hodnotu, presne ako napísala alenka600

czechzuzanaba
15. máj 2012

@chovancova27 ono nejde o prevarovani jako takove, existuje nazor, ze tim, ze ma maminka jinou krevni skupinu, tak moze to materske mlicko odchod te zloutenky zpomalovat. TO prevareni ma to v tom mliku ty protilatky znicit a tak potom ta zloutenka ma driv zmizet. Pisou nekde 24 hodin prevarovat, nekde 36...jak kde. Tezko rict, no, co na tom je pravdy.

monicka44
autor
15. máj 2012

@czechzuzanaba mame rovnaku kurvnu skupinu a maly pribera po 6 tyznoch mal 200 hodnotu bilirubinu

czechzuzanaba
15. máj 2012

@monicka44 aj RH faktor mate stejny? Aj stejnou skupinu? Tak potom to prevareni nema vyznam uz vubec teda...

strapco13
15. máj 2012

@monicka44 vyskymu dokazali ze do hodnoty 342 je hladina Bi bezpecna
vyskumy nedokazali ze by vyssia hladina bola pre dieta nebezpecna..po prve...malo zdravych deti dosiahne hladinu vyssiu a po druhe, vyssia hladina sa uz spajala aj s nejakym inym ochrenim..Rh faktor iny, choroby dietata a pod
cize na prevaranie a podobne zasahy, lieky , dokonca ani na odnasanie deti od matky naslnenie nie je relelevantky dokaz

jedine co na pokles bililirubinu plati je to aby dieta prijalo viac materskeho mlieka /rovnako UM..ale materske je lepsie/

lili777
15. máj 2012

Môj malý mal bilirubín najvyššiu hodnotu 296, vtedy nás prijímali na oddelenie. Vtedy som tiež počúvala po prepustení, že na slniečko nahého cez okno. Dcérka sa narodila 18 mesiacov po ňom, mala slabú žltačku a vtedy som počúvala, že žiadne slnenie, vraj je to nebezpečné, môže sa prehriať hlavička a že to sa už nerobí. TAk si vyberte🙂 Nás liečili fototerapiou 24 hodín, potom čierne ulhlie, flavobion, žltačka odznievala 4 mesiace

strapco13
15. máj 2012

@lili777 a skontroloval niekto dojcenie?
vidis tie zasahy ako ciernme uhlie, lieky a pod..nefunguju