Papáme už všetko, no kojenia sa nechce vzdať a ja som tehotná.
ani moja mala sa nechce vzdat didinky 😀 tak som zvedava na rady, piste prosim 😉
my sme mali podobný problém.tiež sa nechcela vzdať,vyriešila som to tak,že som pila šalviu a homeopatiká,vždy keď malá prišla pýtať,tak som jej pekne vysvetlila,že sa mliečko minulo a že je už len vo fľaške,prijala to,i keď ešte aj teraz príde sa pomojkať,no hneď povie není a ide do kuchyne aby som jej urobila do fľaše 🙂 teraz je tretí týž.čo už nekojím.chce to len vydržať.
Ahoj mňa všetci strašili aké to bude ťažké a zvládli sme to jednoducho zo dňa na deň povedala som malej ,že mliečko sa pokazilo a aby mi uverila natrela som prsia octom a keď povedala ukáž tak jej ten ocot smrdel a naša slečna na to fúj skovaj a vypýtala si kakavko ešte pár dní to skúšala ale keďže som vždy použila ocot pp pár dnoch si uż rovno pýtala kakavko radili mi aj natrieť citronom ale u nás zabral ocot
no my sme mali ten problem malu som odstavila keď mala 2roky a 2 mesiace a za necele dva som šla rodiť asi týždeň som jej rozpravala že dostane sklenenu flastičku s medvedikom pu a keď prišiel ten deň tak som jej ju dala a ona to pochopila žiadne vystrajanie nič všetko s kľudom len teraz mam problem odnaučiť ju od flaše ma 3a pol roka 😖
Ja si myslim ze nejakou peknou vymyslenou fintou co dieta zoberie ako fakt ze mliecko nebude kazde dieta je ine ja som to urobila z jedneho dna na druhy a nic mala bola v pohode normalne na to zabudla ale urcite uz by s dieta tak dlho nekojila mala mi tak donicila bradavky fakujem za bepanthen mast
@1lucia82
Počas tehotenstva je dojčenie možné. 😎 (pokiaľ nemáš iné problémy, alebo rizikové tehotenstvo)
Tu je k tomu článok z laktačnej poradne Mamily. http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
Ja som dojčila do 6. mesiaca tehotenstva, dcérka mala 34 mesiacov. Odstavila som kvôli nepríjemným pocitom pri dojčení počas tehu (boleli ma bradavky a následné prisatie), inak by som určite dojčila ďalej... Poviem ti však úprimne, že s odstupom času ma to aj troška mrzí, mohla som vydržať, a mohla som dojčiť tandemovo, je mi to ľúto.
Ale napíšem ti, ako som postupovala. Vždy som bola proti radikálnemu odstaveniu typu "odísť na tri dni z domu", alebo "prelepovať si bradavky leukoplastom", alebo "natierať horčicou"... podľa mňa je to ponižujúce a nefér voči dieťaťu a traumatizujúce pre oboch - matku i dieťa ... nakoniec u mňa ten proces odstavenia trval 3 mesiace, veľmi pomaličky metódou "neponúkať, neomietnuť" a zaobišiel sa bez slzičiek. Začala som, keď mala dcérka 2,5 roka, táto metóda spočíva v tom, že prsník už aktívne neponúkaš, ale ak dieťa pýta ani neodmietneš, ide to ale pomaličky, veľa som dcérke vysvetľovala, že mliečko sa pripravuje pre bračeka, a že ho bude čoraz menej, snažila som ju stále niečim zabávať, aby na dojčenie nemyslela, ale ak si pýtala mliečko, neodmietla som... ako píšem, trvalo to cca 3 mesiace a posledné cca 3 týždne, sa dojčila už len sporadicky, teda napríklad dva dni nič, potom 2x denne, potom deň nič, potom raz za deň.. až jedného dňa to bolo posledný krát... proste to vyšumelo a bez slzičiek... 😎