Dobry den potrebujem poradit,pomoct...moja 13 m.dcerka je zavisla na prsniku...okrem kocara sa nevie nijak inak ulozit,iba na prsniku,ale moja gynekologicka mi odpoucila nakolko som tehotna,aby som prestala kojit....Neviem ako prestat kojit..
@acicova - nemusis prestat kojit, len keby ta to velmi vycerpavalo alebo si mala stahy maternice. Da sa kojit aj pocas tehu aj potom obe deti naraz. 13m dieta je väcsinou na tom prsku zavisle 😉 Dolezite je aby si sa ty poriadne stravovala, doplnala vitaminy pre tehotne + teda preventivne asi aj tabletky zeleza, aby stacilo pre vsetkych, nech nie si anemicka - to ta uz polozi uplne, budes strasne unavena.
Nenechaj si gynekologickou piplat do toho, co robis zo svojim dietatom. Väcsinou sa v 6. - 7. mesiaci tehotnosti zacne chut mliecka postupne menit a dieta sa odstavi same, niekedy nie, ale nechaj to na prirodu..
neviem prečo to furt omielajú doktori - nemusiš prestať dojčiť, ak sa malej nebude mliečko lubiť sama sa odstaví, inak to nemá vyznam
nemusis prestat kojit pokial nemas nejake problemy a mala chce tvoje mliecko . mozes kojit potom aj obe babetka ked ta starsia bude chciet mozno sa sama odstavi ze mliecko vie zmenit chut pocas dalsieho tehotenstva. ak uz chces predsa odstavit staci dat do googlu a je toho dost ....
http://www.kojenie.sk/poradna/ako_odstavit
http://www.nanicmama.sk/nebezpecne-batolata/ako...
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Forums&p...
https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/odstavenie-od-kojenia-rocneho-dietata-cim-nahradit/
http://www.porada.sk/t118103-co-s-plnym-prsniko... atd.
ahoj moj syn mal menej ked som bola tehu a stale bol kojeny stale som len chudla aj ked som mala uz priberat tak ze odstavime nas pokus trval asi tyzden co som mu dala sunar zatial mi odislo mlieko zacala som pekne priberat ale po tyzdni si maly zmyslel ze vypije flasku sunaru ale aj tak chce zaspavat na prsniku aj ekd na prazdno tym ze stale tahal sa mi hend spravilo kolostrum takze stale sme kojili ale uz som pekne priberala aj vsetko bolo ok...........doteraz kojim oboch ale asi tak len do leta potom s tym seknem lebo maly je velmi zavisli a stale pyta mlieko celu noc je na mne prisaty vonku zacne hocikde ma vyzliekat ked nechcem zacne vrieskat hadzat sa o zem vsetci na ans pozeraju ci ho tyram ale inak sa to da zvladnut len som si musela na zaciatku najst sstem keby mas akekolvek otazky kludne mi napis ip 🙂
neprestavaj kojit,pokial je to co i len trosku mozne...poznam zeny ktore koja dve deti naraz a je mediz nimi dvojrocny rozdiel...
ahoj ak sa ti da a nerobi ti to problem tak koj dalej . ja som starsiu kojila a bola som uz tehotna s druhou dcerkou . kojila som starsiu dcerku 2roky a 7 mesiacov a druha dcerka sa mi narodila ked mala starsia 2roky a 11mesiacov
pokial ti nezakazala sex, tak mozes kojit. gynekologovia zial o kojeni toho casto vela nevedia a neopodstatnene dojcenie zakazuju. 13 mesacne dieta este dojcenie urcite potrebuje, najma ak je taka ako pises. pokial budes mat mliecka dostatok, tak dojci (v tehotnosti sa tvorba spravidla znizuje) a nechaj to na malej, ci sa odstavi alebo nie. o chvilu sa bude musiet o mamicku delit, tak preco nie aj o mliecko? skor pouvazuj o tandeme. odporucam a mnohe dalsie baby tiez.
Ahoj, my sme to mali podobne. Ked mala dcerka 10mesiacov, cakala som druhe babo. Dcerka bola tiez zavisla na mojom mliecku a inak ani nezaspala. Odstavovala som ju pomalicky a postupne, kym som nebola v 4. mesiaci. Ak si zdrava a nemas nijake problemy, tak podla mna mozes do toho druheho trimestra kojit, ale potom sa uz treba zacat zaujimat o dalsie babo a je nacase si od kojenia oddychnut, aby si mohla pokracovat kojit aj to druhe babo. Ved aj ty potrebujes oddych a nazbierat dalsie sily a potrebnu vyzivu.
chcela som sa pridat,ale po precitani vsetkych tych pomoci a rad inych bab.. radsej 🤐 ..je to na tebe ako sa citis..kojenie je vycerpavajuce a zaroven velmi pekne..ja som obe deti kojila do roka a potom som ich odstavila ja..(mali asi okolo 13 mesiacov,ked uz pili z flase a nekojila som ich)..obe boli na mne zavisle..pomaly sme prechadzali na sunar a zvladli sme to..teraz su uz vecsi a stale su na mne zavisle,ale inac 😀 ...takze je to na tebe..ako sa rozhodnes..
aj môj syn bol závislí na prsníku a ak ti lekárka odporučila prestať radšej počúvni, ja viem , že tie mamičky čo ti radia neprestať to nemyslia zle, hlavne zo strany dieťaťa, ale myslím, že ty potrebuješ radu.Ja som prestala kojiť v 18 mesiacoch pretože som ochorela a brala silné antibiotiká, potom absolvovala rtg a radšej som prestala. Nebolo to až také hrozné ako som čakala , pomohla červená paprika, namočila som si bradavku aj dvorec vodou a potom nacapkala papriku a podme kojiť ,malý trikrát oblízol a viac nechcel, tak som dala fľašu s čajom a išli sme spať, ale aj ked strašne plakal nebrala som ho naruky akonáhle na 2 sekundy stíchol už aj som ho hladkala a zaspal celé to trvalo asi 10 minút, aj v noci som mala nachystaný pohár s vodou a červenú papriku na okne kedby sa zobudil, takto to bolo ešte asi tri dni a potom uťalo, syn zrazu prespí celú noc , nebudí sa a prsník už vôbec nechce, včera som skúsila mu ponúknuť ,že čo urobí a jeho reakcia bola: ne ne. Jedine čo mi vadí , že malý nechce iné mlieko,tak aspoň viacej mliečnych výrobkov. Veľa zdaru a pevné nervy 😉
A teraz čakám čo na mňa vychrlia zástankyne kojenia
@acicova nie je dovod prestat dojcit pokial nemas rizikove tehu..pokial ti dr nezakazal sex, nie je dovod prestat dojcit
ano moze sa cokolvek sta..ale cokolvek sa stava aj u zien co nedojcia, u prvorodiciek a tak..len u dojciacej sa nejak rychlo najde to na co to zhodit
aj ministerstvo zdravotnictva sa vyjadruje, ze nie je dvod prestat dojcit pokial je tehu OK
ja som dojcila v tehu..sice len do polovice, syn sa mi sam odstavil ale po porode sa vratil k dojceniu cize dojcim tandemovo
je tu plno bab co dojcilo cele tehu
http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/12/tandem...
inak netreba zakladat duplicitne otazky...a plus je tu milion dalsich tem o dojceni v tehu..pozri si ich a uvidid, ze pokial mas tehu OK nie je dovod na prerusenie ci ukoncenie dojcenia
ahoj 🙂 pokial nemas zdravotne problemy, nemusis prestat kojit.....teda aspon zatial nie 🙂 ja som to nedavno doriesila a veelmi uspesne, takze ak chces viac, napis kludne ip 🙂