Ako prestať dojčiť, keď neznesiem počúvať plač dieťaťa?

arasidove_maslo
28. dec 2023

Ahojte, chcela by som odstavit syna, ma rok a 4 mesiace, uz dva mesiace kojim len na jedno prso. Kojim na uspanie naobed aj vecer, budi sa v noci aj 7x ale mam uz pocit ze sa iba ukludnuje prsickom, lebo rano ani nemava plnu plienku uz ako kedysi.
Moje pokusy skoncit s kojenim vzdy zlyhaju na tom ze malinky je schopny sa dozadovat prsicka aj hodinu a ja to nevydrzim s nervami, je to pre mna strasne tazke. Myslite ze na to skratka este nie je pripraveny?

ivangeline
28. dec 2023

Vopchat flasu alebo cumel do ust? ...myslim,ze ty nie si pripravena,ked tolko sa vie domahat. Moje ani jedno toto nerobilo. Mam 2 dieti,kt chceli flasu,take kt vobec,naucilo sa bez a take,kt robil spanok problém s prsom/flasou a aj bez... ;D ale zjacne sa zredukovali budenia po odstaveni..

malicka_mysicka
28. dec 2023

@arasidove_maslo dieta vzdy vydrzi plakat dlho ked chce mliecko. Je to aj teplo a istotka co chce nie je to len o tom mliecku. Ja som musela odstavit zo zdravotnych dovod zo dna na den, prelepila som si prsia a malej som vysvetlila ze tam mam bebinko a mliecko nie je. Cez den som ju uspavala v kociku a vecer ju uspaval otec asi tyzden-dva. Prsnik si hladkala a kontrolovala este niekolko mesiacov. Neni to prijemne. Mala presne rok a pol.

mikadooo
28. dec 2023

@arasidove_maslo fúha...dudel nemá? Ak nie, tak asi treba proste len vydržať, prípadne ho nechať deň dva s otcom a ty choď trebárs na wellness víkend, ak to okrem kojenia zvládajú bez tvojej prítomnosti 🤷. Ja som odstavovala až okolo 2r., prvé dieťa v pohode, stačil dudlík namiesto prska. Ďalšie dve plakali asi tri dni intenzívne a celkovo asi týždeň, kým pochopili, že maminka má boľavé prská a mliečko naozaj nie je... (Mala som prsia obviazané obväzom). Potom pochopili, začali pekne spať celú noc a bolo fajn. Ale ako áno, ten týždeň bol na nervy, to hej... Ja som ich proste mojkala, hladkala, tulkala pri tom plači ale teda nepovolila som. Ale neviem ako je to u ročného, lebo moje deti vtedy už aj rozprávali, takže už sme sa o tom aj porozprávali, že už nie sú bábätká a mliečko je proste len pre bábätká a potom sa už mamičke pokazí a neni a mama má boľavé prská z toho...

domka222
28. dec 2023

Nie on,to ty nie si pripravená s tým rázne skončiť

nikpa
28. dec 2023

@arasidove_maslo priprav sa, že takto si bude vydobíjať všetko. Vždy povolis lebo nevydržis počúvať plač? To bude veľmi zlá výchova...

beata_k
28. dec 2023

@arasidove_maslo Joj este je malicky. Este ta potrebuje. 🙂 Robis stres sebe aj jemu. Ja chapem to nocne vstavanie, ale uprimne si myslim, ze je na to maly.

vilma7
28. dec 2023

Odstavovala som v 16 mesiacoch, čiže asi ako ty. Ponúkla som mu prsník portréty octom... Asi dva x ochutnal... Odtiahol sa. Vždy keď pýtal, natrela som octom. Po troch dňoch nepýtal vôbec. Ale noc neprespal (ako píšu v knihách), začali nám nočné katastrofy. Nevedel zaspať bez prsníka, večer zaspal až keď odpadol. Keď sa v noci zobudil bol par hodín hore kým sa unavil... Skoro som zgegla. A trvalo to asi 2 mesiace kým sa to zlepšilo.

maryetta
28. dec 2023

Kazde dieta som odstavila-resp sa odstavili v inom obdobi. Prvy mal 2,5 roka. Druhe dieta 2roky a tretie 1,5. Pri vsetkych viac menej to iste. Ze som davala menej a menej.
Najlahsie isiel ten treti lebo ako jediny mal cumel. Takze mal nahradu.

Pri prvom mi kazali ze nedaj prsnik ale vodu. No co zvykol si tak na vodu. Vsetko je ozaj zvyk. Nielen potreba.
Tak som mu radsej davala prsnik. Citil ma. Pocical a spal dalej.
Jednu jedinu metu si mala-ze zubky. Kym budu von. Lebo ozaj v tomto obdobi to bolo ozaj uzasne ked im stacil prsnik a boli spokojnejsi.

queen_mary
28. dec 2023

Daj ho na 2-3 noci babkam. Odvykne si a nebude to tak ani prezivat.

arasidove_maslo
autor
28. dec 2023

@ivangeline zabudla som este napisat ze cumel odmieta a flasku tiez, aj som nutrilon ponukala, aj granko zarobene ale on vidi flasu a nechce ani len ochutnat nic

basulaak
28. dec 2023

@arasidove_maslo ak ma syn otca - prisiel jeho cas. Nech spi s malym muz a maly si odvykne. Jednu alebo par noci poplace, ty spi v inej izbe kludne aj so stuplami v usiach.

euka210
28. dec 2023

@arasidove_maslo je este maly, moj treti to prijal bez placu az 2,5r, aj to som zahrala divadlo a prelepila bradavky.
Starsich v mensom veku som odstavila len tak, ze som sla vecer prec, manzel daval spat, aj spal s malym...v noci sa raz zobudil...plakal, ale rychlo ho to preslo a potom uz spal az do rana. Po par nociach uz spali celu noc aj ked som uz bola pri nich.
Ani ja som nekonecny rev nevedela pocuvat a toto bolo pre nas riesenie. Moji cumle ani klasicke flase v takom veku nemali, v noci mali flasu na vodu s tvrdym netecucim naustkom ako cez den.
Treti odmietal aj flasu s mojim odstriekanym mliekom 🤷‍♀️

majlo1234
29. dec 2023

Nechce sa mi tu zas rozpisovat moj pribeh s odstavenim, ale ja si myslim, ze nie je pripraveny. Moj urevany syn sa odstavil v necelom 2,5 roku bez placu. Myslim, ze kwby som to skusala skor, dopadla by som ako ty 🙂

martul
29. dec 2023

@arasidove_maslo ty musíš byť pripravená... vydržať. On už plnohodnotnú stravu má, nebude hladovať. Spravil so z teba dudel.

denithestrange1993
29. dec 2023

@arasidove_maslo nic v zlom,ale ked ti vadi plac dietata tak to budes mat velmi tazke este. Aj vacsie deti placu denne niekolkokrat dlhe minuty. Treba sa len nastavit,ze plac patri k detom a neustupit. Neboj nic sa mu nestane ked nedostane co chce,treba len objat,ponuknut nieco ine ako prsnik.

aceris
29. dec 2023

@arasidove_maslo skus najprv obedny spanok uhrat nejako bez prsa...u nas to tak slo...nechavala som len na noc a v noci. Neskor som vysvetlila, ze sa jej mozu kazit zubky. Pochopila. Ale uz mala skoro dva roky.

aceris
29. dec 2023

@denithestrange1993 podla mna je dost rozdiel ked place malilinke a velke dieta. Moc by som to neporovnavala...

lenkakravcova
29. dec 2023

@arasidove_maslo Začni a fľaškou s tvojim mliekom. Jednu dve dávky keď vypije tak potom pol na pol s UM/kravské a po jednom dvoch dňoch už UM/kravské iba 🙂
Do dvoch rokov mi deti pili v noci asi po 500ml mlieka ( po roku som dávala už kravské UHt 1,5%>

majlo1234
29. dec 2023

@denithestrange1993 pre mna prave ta predstava placu v noci bola neznesitelna. Uz aj tak som ledva zila, a pridat si k tomu par neprespatych noci s urevancom bola ozaj hrozna predstava. Inak som cez den slusne odolna voci revu.

denithestrange1993
29. dec 2023

@majlo1234 ine je plac novorodenca a ine rocneho dietata,tak ale zalezi od priorit,ked chcem/potrebujem dieta odstavit tak nemam na vyber

majlo1234
29. dec 2023

@denithestrange1993 jasne, ked potrebujem. Ale ja som nepotrebovala, a proste ten kortizol by mi to vystrelilo do vysin a cez den by som ho zabila😂

denithestrange1993
29. dec 2023

@majlo1234 ja som dojcila 22mesiacov a odstavila som z dna na den. Boli aj slzicky ale zvladli sme to

majlo1234
29. dec 2023

@denithestrange1993 ale ja ti neoponujem, len hovorim o tom placi v noci ako o horsie zvladatelnom pre mna, ako cez den. Tiez som odstavila syna v podobnom veku, ale bez placu, co jw podla mna len znakom, ze uz bol s tym vyrovnany😂

arasidove_maslo
autor
29. dec 2023

Zeny dakujem Vam vsetkym za komentare 🙂