Ako prestať dojčiť 2-ročné dieťa v noci?

2. aug 2023

Máte nejaké rady ako to ukončiť?
Cez deň mlieko nepýta. Pred nočným spánkom už chce a v noci sa zobudí aj 5x. Ak nedám, tak vrieska.
Som už K.O.

ankare
3. aug 2023

Vydrz. Nebude to trvať večne. Zachvilu bude vedieť zaspať a spat samo. Buď trpezliva, robis pre dieťa najviac, čo sa dá. Materské mlieko je doslova tekuté zlato.

bolarazjedna
3. aug 2023

@ankare to je síce pekne, ale samoodstavenie nastane vraj medzi 2-7rokom života. Takže radis autorke potencionálne vydržať ešte ďalších 5 rokov (poznám prípady, keď 4rocna sa ešte kojila a taktiež keď vyše 6 ročný chalan po príchode zo školy ešte chcel prsník od mamy)... Ak je s tým aj mama stotoznena, tak každého osobná vec, ale autorke už to prekáža....

Autorka, poradiť neviem, ja mam 13mesacneho, plus som v 10.tyzdni s druhým, tiež to chcem ukončiť, zatiaľ zbieram silu a nápady, ako na to.

lubkovaandrejka
3. aug 2023

@ankare nehnevaj sa na mna, viem,ze to nemyslis zle, ale mna taketo rady vedia dobre rozculit. Autorka jasne pise,ze je unavena, zjavne jej to nevyhovuje,tak dokedy ma vydrzat? Autorka, moja mala sa budila v noci niekedy aj kazde 2h na mlieko, robila som to tak,ze som nachystala flasu s vodou. Prvu noc sa zobudila s placom, trosku si cucla (vela nechcela,ked zistila,ze to nie je mlieko),mozno o pol hodky sa zobudila, nechcela pit, o taku dalsiu hodku jej bola uz aj voda dobra, potom sa este parkrat zobudila a az nad ranom som jej dala mlieko. Asi prvych 5 noci bolo narocnych, ale zvykla si na to. Uz sa budi len raz nadranom na mlieko,ak sa zobudi uprostred noci, dam jej flasu s vodou -uz vypije aj tu. Skus to, mozno to tiez zaberie. Ja sa uz necitim ako vyflusnuta rezanka :D

lubkovaandrejka
3. aug 2023

Aha a este som zabudla, mala ma rok a 4.mesiace

domka222
3. aug 2023

@ankare tekuté zlato? V čom? Možno tak pre dieťa, kým pije iba mlieko. 2 ročné dieťa už mlieko nepotrebuje a rozhodne nie toľko krát v noci.Tiež som teraz odstavila dieťa, lebo to nočné vstávanie aj 10x za noc bolo neúnosné.

hipuska
3. aug 2023

Inak, ako s plačom to nepôjde. Budeš to musieť vydržať. Prvy týždeň bude asi najhorši. Ja by som miesto toho nedala ani fľašu s mliekom. Mlieko by som nechala iba na večer a na ráno. Bo potom vznikne riziko, že sa na to mlieko upne, bude ho v noci piť a tým pádom nebude prijímať cez deň stravu Naučí sa pekne spat celú noc. Poprípade držať za ruku. . Začala by som si aj večernú rutinu - ak ešte nemáte - hračky upratať, večeru, hygienu. Bude ti o dosť ľahšie a takto to je iba trapenie. Aj on už potrebuje v noci dlhsie spánky. Ešte sa predtým s ním porozprávaj, ze mliečko už v noci nebude. Držím palce

asemrakova
3. aug 2023

Ja len tak na okraj, to ze prestanes dojcit nemusi znamenat ze sa prestane budit. Nasho som odstavila v 2,5roku a budi sa v noci stale rovnako.
Ja som ale prestala dojcit kvoli tehotenstvu, bolo mi to uz neprijemne. Musela som byt pevne rozhodnuta, ze teraz prestavam, vysvetlila som mu to, ze mi je to neprijemne a mliecko nechame bracekovi, no a proste som nedala a nebolo to take zle, trosku si aj poplakal ale ziadne sceny. Boli u nas pokusy aj skor ked som chcela odstavit len na noc okolo 2 roka ale to boli hysaky, tak som to vzdala. Este nebol na to asi pripraveny, okolo toho 2,5r to bolo jednoduvhsie

denkabemommy
3. aug 2023

Odstavila som tak 2r, bez plaču. Počas dňa som mu začala rozprávať, že mliečko v cicke v noci spinká a spinkať má aj on, na noc som si vzala pohár s vodou, a keď sa zobudil som mu znovu zopakovala, že mliečko spinká, ak je smädný môže si dať vodu, pofňukal pritúlil sa a zaspal. Zobudil sa takto 3 dni, potom vedel, kde má vodu, už ma nebudil 🙂. Aj keď si unavená, treba ísť na to citlivo, u nás to s tým budením bolo podobne, držím palce.

ibrunova
3. aug 2023

Povrieska, o dva dni prestane. Alebo nech spí v noci pri nej otec pár nocí, ty v inej izbe.

ziarifka
3. aug 2023

@denkabemommy na noc som odstavovala podobne obe deti už v 1,5r. V noci mamka spí, mliečko spí, v noci máme iba vodičku. Cez deň som dojčila do 5r a do 3r. Prvá sa budila na vodu asi 3 týždne, druhá vodu nechcela, tak po týždni spala celú noc. Trochu plakali, hladkala som, nakoniec si samé vybrali, že mám spievať, tak som im asi týždeň spievala tak pol hodinu a zaspávali bez plaču.

dididudu
3. aug 2023

Treba poslať ocka keď bude v noci vrieskať a povedať že mliečko nieje nám to trvalo dve noci potom už spala celú noc... Muž išiel spať ku nej do izby na tie dve noci a starší syn spal so mnou... Pekne si nehala vysvetliť ani nevrieskala nič

tani777
3. aug 2023

@denkabemommy presne to iste u oboch
cez den som vela vysvetlovala,lebo v noci to nemalo vyznam,ony obe si sli v noci svoje a mna akoby nepoculi..ale ked som vysvetlila cez den,tak v noci si uz na to spomenuli..starsia tri dni sa este parkrat prebrala a potom nic,mladsia to nevzala az tak dobre 😁 uz je to viac jak pol roka a este sa v noci budi,niekedy castejsie,niekedy menej casto..a nadranom,ked uz vidno,to uz jej musim dat..ona je ina povaha,u nej zabralo len toto,ze ked je vidno,uz moze..a to som tym chcela povedat,odstavenie na noc nemusi znamenat,ze uz bude spat celu noc..mne napr.uz nocne kojenie bolo neskutocne neprijemne,bola som pri tom zla,nevyspata..teraz aj ked sa budi,tak aspon nie som tak mrzuta a citim sa vyspatejsie

lubkovaandrejka
3. aug 2023

@bolarazjedna boze, suhlasim s vyssie napisanym, ze je to kazdeho osobna vec,dokedy dojci, ale ja mam na to svoj nazor a dojcit 4,5,6-rocne dieta mi uz pride scestne, kedze dostava plnohodnotnu stravu. A tiez sa cudujem matke toho 6r. chlapca. Taky velky chalan pride zo skoly a chce sa kojit. To uz mi pride z jej strany ako nejaka uchylka,ked mu vyhovie.

bolarazjedna
3. aug 2023

@lubkovaandrejka ten chalan už má 20 rokov ☺️ akože aj mne to príde divne, ale neodsudzujem.

autor
6. aug 2023

Ďakujem za rady. Ešte sa mi ju nepodarilo odstaviť, no skúšam. V noci vie vrieskať ako nepríčetná, tak je to náročné. :(

ankare
7. aug 2023

Nie je na to ešte pripravena a zrelá, ešte to veľmi potrebuje. Malicka je len chvíľu, za pár rokov budeš už len spomínať. ❤️

milanemila
7. aug 2023

Ja som kojila nieco cez 1,5 roka a prestala som zo dna na den, ked sme spali mimo domu (manzel dieta uspal) Ja som normalne vysvetlila, ze maminke mliecko odide k inej maminke, kt ma babatko, lebo babatka mozu papat iba mliecko a ty uz mozes vselico. Este sa par krat spytala, ze ci naozaj uz nemame mliecko trosku smutne, ale pochopila to.
Urcite by som nenechala dieta plakat a neodchadzala by som niekam na par dni prec a ani nic nasilne ak by sa to nedala vysvetlit.
Tieto vacsie deticky to naozaj uz nemaju od hladu ale iba ako nejaku barlicku na ukludnenie, blizky kontakt atd ta nutritivna cast uz odpada (aj ked netvrdim, ze materske mlieko nema benefity aj pri vacsich detoch, ja odsate mlieko davam aj 3,5 rocnej, kedze teraz kojim 4 mesacne babo). Naozaj skus vysvetlovat a nech v noci uspava otec par dni.

autor
11. aug 2023

Ďakujem vám za rady. Už 4 dni ani kvapka. Malá si na mliečko už ani nespomenie. Zaspáva síce o jedenástej a budí sa o siedmej, ale nerušene.
To je úľava, konečne sa vyspať.

Pomohlo vysvetľovanie, že mlieko už nie je a je pokazené. A ocot. 🙂