Ako prestanem kojiť 15 mesačné dieťatko?

zuzka_13
20. okt 2015

Ahojte mamičky idem si po rady lebo už sa cítim veľmi unavené. Máme 15m a stále kojime samozrejme že drobec všetko pekne už papá, ale veľmi ľúbi cicu hlavne v noci spinka s nami na posteli a často sa v noci budí kvôli mliecku. Rada by som už nejak prestať fľašku som skúšala to vôbec. Chcela by som to urobiť čo najjemnejšie. Tak dajte nejaké typy a rady už som z toho vyčerpaná. Ďakujem 😊

helenanovakova
20. okt 2015

ja som prestala kojiť tak, že som kojila len v noci a postupne už ani v noci. a nebolo by od veci možno, keby si dieťa zvyklo spať vo svojej postieľke. asi je zvyknuté sa hocikedy zobudiť a hned prisať.

felisita
20. okt 2015

Mna by to tiež zaujimalo 🙂 mam rovnaky problem 🙂

sorciera24
20. okt 2015

@zuzka_13 poviem ti to tak, ako som ja.....je jasne, ze tvoje dieta ta ma uz len ako cumlik a pyta zo zvyku......jedine riesenie v tomto veku...nedat!...bude to trvat 2, max. 3 noci....ale dalsiu ti prespi.....viem o com hovorim, takto som rpave odstavovala rocneho syna.....ten prereval 11 celych emsiacov, vies si rpedstavit ako som na tom asi bola......po skusensoti sos tarsim, ze to funguje, som sla do toho...nelutujem....je to tvrdsie, ale da sa to zjemnit.......napr. posli k nemu manzela, aby ho upokojoval , haldkal, ale kym bude citit teba a ty mu zakazdym das, tak bude stale hore....netreba povolit....mozno ti tu mnohe budu hovorit, ze mas kojit, kym sa same neodstavi....no ja som kojit 3 roky nechcela a fakt, sme mali take stavy, ze by som to nevydrzala...kto nezazije, nepochopi.....to je len moja rada a skusenost....mozno ti neikto poradi ine....

bearuska
20. okt 2015

Ahoj, je super ze sa este kojite. Ked mala dcera 14 mesiacov tiez som uvazovala o odstaveni. Vstavala v noci aj 10 krat na kojenie a aj ked sme spavali kvoli tomu na jednej posteli mala som dost. Odstavili sme na noc. Spravili sme to tak, ze som jej to najskor vysvetlila, bohuzial to nechapala a budila sa samozrejme stale. Odporucam odstavit len na noc, nam to vyriesilo problem. Postupovali sme tak ze sme zacali piatok, aby to aj manzel zvladol 🙂 proste som jej nedala v noci, bola som pri nej nosili sme sa, hladkala som ju a opakovala som ze v noci uz nie. Ale samozrejme nenechala som ju v inej izbe alebo u niekoho ineho. Popravde bolo to strasne, ale nakolko som bola uz fakt KO nedalo sa inak. Po asi tyzdni pochopila ze bude uz len vodicka. Mala som vycitky ze ju trapim, ale nasa doktorka je aj laktacna a ozrejmila, ze po roku dieta v noci kojenie uz nepotrebuje teda pokial je to take intenzivne ze zena nevie fungovat. Takze posledny krat pred spankom a prvy krat napr. o 6 s tym ze potom este spala hodinku, dve. Cez den sme fungovali ako vzdy na poziadanie. A poviem ti bolo to lepsie pre nas obe uz potom. Konecne zase radost z dojcenia a tak... 🙂 v 25 mesiacov sa odstavila v podstate sama, bez akychkolvek problemov, takze to pre nu asi nebolo az take drasticke ako sa mi to zdalo. Kazdpadne byt s nou v noci, nosit hladkat. Nech si nemysli, ze ta strati alebo co 🙂
Drzim palce!

mmamca
20. okt 2015

Presne ako radia baby, ked uz chces prestat na noc kojit a si presvedcena,ze nevladzes fungovat cez den kvoli nedostatku spanku, treba vydrzat aspon tie 3 prve najhorsie noci. My sme to skusali viackrat, muz po 2 nociach rozbity to vzdal,ale hlavne ja som nebola dostatocne presvedcena ,tak samozrejme hned som jej dala znova cucnut,ked tak chuda plakala :-\ Potom zacala rozpravat a to ked mi v noci medlila ruckami a vravela "posim,posim meko",tak sa tomu tiez nedalo odolat a dala som jej stale. .Ale uz som sa rozhodla,ze takto sa neda fungovat. 10* v noci hore, cez den som rozbita, mala rano neranajkovala,ved v noci stale cucala... Tak jej 2.noc nedavam,ked sa zobudi,ponuknem pit vodu/caj a poviem,ze je noc treba spat, v noci sa nepapa! Chvilu skusa,niekedy sa len pomrvi a spi dalej,ale ja uz nepovolim. Cakala som,ze to bude horsie a bude stale plakat a nevyspim sa vobec, ale celkom pekne pochopila a uz sa budi len zo zvyku. To sa snad casom upravi,dostane uz len vecer po veceri a potom az rano, neskor cez den... Drzim palce 🙂