Ako prejsť na normálne mlieko?

mena1711
14. júl 2012

ahojte poradte mi dcéru kojím už rok a chcela by som prejsť na mliečko z krabičky polotučné ..mám mliečko ešte riediť čajikom na začiatok alebo len čisté mličko ..a kolko by ho mala asi tak vypiť ??

margarita
14. júl 2012

ja som kojila do 14 mes. a potom, kedze urputne odmietala vsetky druhy UM, mi pediatricka kazala davat jej normalne kravske, nie trvanlive, ale take to 5dnove ci ake - skratka trvanlive je konzerva. a max. 2dcl denne.
Nicim som to neriedila, normalne zo salky slamkou to pila, a zohriate nechcela, dodnes pije mlieko rovno studene z chladnicky.
obavam sa ze mlieko riedene cajom by mohlo akurat tak vyvolat hnacku, radsej u tak maleho dietatka neriskovat.

veronikacarnokyova
14. júl 2012

ahoj, ja som kojila ani nie 2mesiace, potom sme papkali "francuzske" od 4mesiaca sme sa prikrmovali výživami..atď a keď mal 6mesiacov mali sme v rezerve 2ku mliečko.. ale začali sme dávať kupenské 3,5% no bolo dobre istý čas, potom ho začalo zapekať.. tak sme začali dávať 1,5% a toto papá do dnes..a to má už 1rok a 8mesiacov.. skúsili sme čisto kravské,nie kupenské..a to bolo ako cumel.. chlapec sa napapal a spal celú noc, zasýtilo ho viac.. nebudil sa.. dr.ani nevedela že mu ho dávame... vždy keď sa opýtala ake dávame tak som povedala UM..a bola spokojná aj ona aj ja.. ..povedala by len to že sa to nesmie do 1roku.. nuž chcela by som vidieť ako naše (pra)prababky kupovali UM.. najlepšie bolo keď som jej povedala keď mal malý cca7mesiacov že papal masko s bažanta, a srny... skoro odpadla 😀 nuž keď mu chutilo...

veronikacarnokyova
14. júl 2012

@mena1711 ... ja som mu mliečko nikdy neriedila..stále len čisté, keď je von horúco je jasné že jej dávaš aj vodičku, čajíky..s toho má dobrý príjem tekutín.. tak jej nemusíš riediť..akurád by sa mohla (pokakať)nemusí jej to sadnúť.. čisté je nalepšie..

magali
14. júl 2012

@mena1711 my sme od zaciatku na UM.. maly ma 20m, asi pred dvoma tyzdnami som skusila dat kravske, tak ze som ho prevarila a rano som mu dala do flase namiesto UM to kravske a normalne ho vypil, na chuti mu nezalezi, ked vidi znamu flasu a je to biele, tak je to mliecko a hotovo, vecer som dala UM, aby toho nebolo naraz vela, vidim ze mu to nerobi zle, akurat ma hustejsiu stolicu, takze uz premyslam ze UM prestanem davat a dame len kravske.. ja ale nekupujem v krabici.. u nas na druzstve predavaju kravske v dvojlitrovych PETkach, ono ma kratku spotrebu, ale je vynikajuce, to sa neda ani porovnat s krabicovym.. to ked si idem dat do kavy tak najskor ide neskutocna smotana a potom mlieko, malemu vzdy liter prevarim, aby to dlho nestalo v chladnicke, musim to vzdy pretrepat, ked mu idem naliat do flasky, lebo tam sa stale tvori smotana ako hrom.. my z toho normalne robievame tvaroh...
nam sa teda na kravske prechadzalo lahko, lebo nebol kojeny a flasa je jeho verna kamoska.. ale ak mate trebars oblubeny hrncek, treba to skusit..

potvorka88
14. júl 2012

Mlieko neried a davaj plnotucne nie polotucne. Deti do 3 rokov by mali mat mlieko a mliecne vyrobky iba plnotucne, kvoli tomu, ze tieto tuky su dolezite pre spravny vyvoj centralnej nervovej sustavy

zigzag
14. júl 2012

@mena1711 co ja viem tak malym detom sa maju davat plnotucne mieka, aj tvarohy a smotana tiez,,,, ja kupjem z automatu a doma si prevarim...

hajanka
14. júl 2012

@mena1711 normalne, nalejes do flase a das vypit 🙂 a nie polotucne ale PLNOtucne!
Kto to kedy videl decku mlieko cajom riedit??? 😲

gzzzl
14. júl 2012

@mena1711 ahoj, ja som na tom rovnako ako ty... rob, ako ti intuicia hovori. Ja som bola babysitterka v rakusku, tam davali samozrejme plnotucne, cerstve mliecko... teple... ale na zaciatku pol na pol riedene horucou vodou (mlieko bolo teple, a nie tak silne) - tym sa nedosahovalo, aby to mlieko malo menej tuku, ale aby nebolo take silne... Nas pediater (z Viedne, lebo tam som aj porodila moju Emku) mi to tiez hovoril, ze plnotucne, cerstve (nie trvanlive)... a zacat po malych davkach...