Ako postupovať, keď chcem odstaviť staršiu dcéru od dojčenia?

exotka444
23. sep 2021

Ahojte. Potrebovala by som poradiť ako postupovať keď chcem odstaviť moju staršiu dcéru od prsníka. Dcérka bude mať v decembri dva roky. Doteraz som s kojenim nemala problém do chvíle kým som neporobila druhú dcéru. Myslela som si že pôjdem tandem čo teda aj máme lenze d éra prestala jesť všetko ostatné odkedy som sa vrátila s pôrodnice. Odmieta raňajky, obed aj večeru jej celý deň tvorí len cicanie mlieka. Sem tam počas dňa zchrume ovocie, zeleninu kúsok suchého rožka ale inak nič. Neviem do nej nič dostať. Ja viem že asi najúčinnejšie je jej ten prsník nedať ale ona keď vidí že kojím mladšiu tak chce aj ona. A teraz posledné dni nič iné ne oni len každých 20min si pýta a to už je teda dosť otravné. Nemali ste niekto rovnaký problém ?

lily14
23. sep 2021

@exotka444 trošku iné ale môj 13 mesačný nechce jesť asi mesiac len cicik nonstop...tiež rozmýšľam nad odstavením,ale dcerku som kojila 3 roky tak neviem

leniel
23. sep 2021

nemám to zažité, ešte ma to len čaká v decembri, ale čo som čítala o tandeme, tak je toto veľmi veľmi častý jav, že staršie dieťatko sa takýmto spôsobom vyrovnáva s novou situáciou, s prekonávaním žiarlivosti a podobne... ešte je maličká, tam ešte nejaká argumentácia hlbšia moc nepomôže, ale úplné odstavenie by mohlo narobiť dosť škody si myslím... skús stanoviť hranice. A to je ťažké aj bez súrodenca, ale oplatí sa vytrvať. Dojčenie výrazne obmedziť, dohodnúť sa kedy dostane - á 20 min. to je naozaj neúnosné. Bude plakať, scény, ale nesmieš poľaviť. Dcérka v 2 rokoch vedela, že nedostane na verejnosti, cez deň cuckala ráno, po obede (podmienka bola, že ho musí zjesť - aspoň čiastočne), na uspanie samozrejme, po zobudení, a potom až večer na uspávanie opäť. Od 2 rokov sme úplne zrušili nočné dojčenie - to pochopila za 3 noci, že proste sa spí a dostane maximálne vodu. Držím palce 😉

essenceee
17. okt 2021

moja dcera je od 2.mesiaca na umelom mliečku. Ale viem, že kde sestra chcela stopnut kojenie a dala mu flašu s mliekom, tak s tym žiaden problem nebol. Z flaše pil čaj a tak to poznal.