Ako pokračovať, keď som začala odstavovať?

amia3
31. mar 2014

baby potrebujem radu. mam 20mesacneho cuciaka.par krat si cucol cez den, to s0m mu zrusila tak ze s0m si potrela oct0m a povedala ze sa pokazilo co aj pekne pochopil. ale neviem ako pokracovat kedze chcem odstavit najprv nocne kojenia a nakoniec vecerne uspavanie. alebo mu nemam dat uz vobec,ked s0m mu povedala ze je pokazene? nebude z toho dopleteny ak mu cez noc uz nedam ale vecer este dam? ako ste postupovali vy? diky za kazdu radu

luba28
31. mar 2014

ak tak pekne pochopil,tak by som uz nedala vobec ,...a pokazene by bolo uz navzdy,...lebo on si raz spocita 2+2 a zisti,ze ho klames,... 😀

lulu369
31. mar 2014

Ja som dcérku dojčila 2 roky a odúčala som ju 1 týždeň, najprv som jej nedala cez deň, vysvetlila som jej, že maminku už má málo mliečka a potom asi Po 3 dňoch som jej už nedala ani večer a ani v noci....Prvé 2 týždne potom boli troška divoké, v noci sa budila a ja som sa jej nemohla ani ukázať, takže si to musel s ňou pretrpieť manžel 😒 Synčeka som dojčila 17 mesiacov, no ten sa posledné mesiace viac hral ako cucal 🙂 Toho som odstavila z jedného dňa na druhý, no znášal to lepšie ako dcérka...

siska53
31. mar 2014

Ja som tiez malej,zrusila denne kojenie (octovanim,tiez). My sme sa sice v noci nedojcili vobec od roka,ale nechala som jej po odstaveni od denneho dojcenia uz len,rano a vecer.ked som,jej,chcela zrusit to vecerne kojenie,tak,som,si,naoctovala prsniky,mlieko nechutilo a rano si cuckala v pohode svoje mliecko.takto sme fungovali tri mesiace a z toho prvy tyzden som si vzdy vecer musela octovat,potom uz nepytala.
no a 2tyzdne dozadu som jej zrusila i ranne,nejak to slo,lebo som,dakam,sla a ona este spinkala,pootm,vstal tak,ze,ja,som,uz bola dlhsie hore,sa zabavila inym,no a prestala pytat. Len,raz,to som rychlo utekala octovat a,bolo. Uz nepyta,nespomenie si. Mne je to luto viac,ako jej.
p.s. Po necelych dvoch tyzdnoch je to mlieko uz slane (chutnala,som),myslim,ze uz aj keby ochutnala,tak jej,nebude chutit. Sme odstaveni bez placu,kriku,pomalicky.

miku1
1. apr 2014

Ja som to ukončila rázne, dala som jej ráno posledný krát, vysvetlila som, že už viac mliečka nemáme, že už všetko vypila. Dva dni cez deň ešte chodila a pýtala si, večer to trvalo asi týždeň, kedy sa ešte budila a aj si trošku poplačkala, ale 8mu noc už prespala celú a aj tie ďalšie.