Ako podporiť tvorbu mlieka?

lenoch777
22. sep 2012

mamicky poradte co mam robit,som treti den po cisarskom a nemam mlieko,malinky je strasne nervozny a hladny este nic nepapal,co mam robit pre spustenie mlieka????? pijem vela vody,masirujem prsia. mam skusit odsavat na prazdno?pomoze to?

1234lubka
22. sep 2012

Hlavne nebud v strese aj zenam po cisarskom sa pekne rozbehne mliecko, Pi vela tekutin a hlavne si casto prikladaj maleho aj kazdu pol hodinu, najlepsia odsavacka je dietatko, uvidis ze to pojde, ja som zapasila z laktacnimi krizami atoto pomohlo caste prikladanie

niki0121
22. sep 2012

Tak tak, prikladať dieťatko a nestresovať. Biť v kľude a pohode. Všetko príde, príroda to zariadí. Držím palce obom, tebe aj bábätku.

yidaky
22. sep 2012

Ahoj, ja som po 2 cisarskych. So spustenim mlieka som nemala ziadny problem. Nestresuj, len prikladaj maleho. Inak ja som nepouzivala ziadne "vychytane recepty" na tvorbu mlieka. Najviac mi pomahalo, vela tekutin, cistej vody. Pri prvej dcerke som bola ako "dojka" a vypila som za den aj 7l vody. Drzim palce...

ankaevka
22. sep 2012

Je to ešte len tretí deň, neboj mliečko sa rozbehne len prikladaj..moja malá bola v takom čase v kuse prisatá na prsníku, keď začala byť nervózna tak som ich vystriedala..nedovolila mi ani osprchovať sa (musela som to robiť veľmi rýchlo)..hlavne nestresuj

evelina30
22. sep 2012

Ahoj, ja som mala po oboch cisárskych mlieko až na 4 deň. Malých mi radili prikladať každé 3 hodiny na 5 až 7 minút na každý prsník, aby sa to rozbehlo a potom dokŕmiť mliečkom, ktoré mi doniesli z novorodeneckého. Pri prvom nosili materské od iných mamičiek a pri druhom bebu 🙂 Ja som naprázdno neodsávala, až keď sa mi mliečko začalo tvoriť a mala som plné a tvrdé prsia. Vtedy som si trochu pomohla s odsávačkou a potom malého priložila. Keď vydržal 2 až 3 hodiny, tak som vedela, že isto čosi vypil. Keď som si nebola istá tak som ho pre istotu prevážila pred a po kojení. Naozaj je ale najlepšie byť v pohode a piť. Držím palce 🙂

chovancova27
22. sep 2012

ahoj, mne sa mliečko rozbehlo na 4-tý deň, a to som bola po normálnom pôrode, niektorým babám sa rozbehne až v klude doma... hlavne žiadny stres, maj babatko stále pri sebe a prikladať a prikladať...

laurinka145
22. sep 2012

Piť kojenecký čaj

157misicka
22. sep 2012

ja som bola po cisarskom a vobec to nevadilo, mala som mliecko ako aj ine mamicky nestresuj a prikladaj si babenko, vsak v nemocnici ti isto pichli aj hormony, ja osobne som pila caj na podporu dojcenia a aj vineu to neviem ci sa smie ale odporucila mi ju znama a skutocne aspon na zaciatok velmi pomohla 😀

medlin31
22. sep 2012

Ajoj, ja som po dvoch cisárskych, pri prvom v r. 2010 sa mi mlieko ani nevytvorilo proste to telo akosi nechcelo prijať alebo stotožniť sa s bolesťou po cisárskom či čo. A teraz som po druhom cisárskom 7.týžden a mlieko sa mi rozbehlo asi na 5 den po cisárskom. dávala som si homeopatika Ricinus Comunis Ch 9 5 granulí - 2x denne. pijem čaj pre dojčiace matky. inak baby na kurze pre tehule hovorili, že je moc dobré Senovka grécka a Benedikt lekársky - tablety.. pa, drž sa, a hlavne nestresuj, mliečko sa ti rozbehne určite, čo najviac prikladaj, skúšaj, odsávačku radčšej nie - aby si si nezničila bradavky skôr ako sa malý naučí piť z cecikov. pa drž sa!

palomka
22. sep 2012

pit vela vody, caj na tvorbu mlieka, bielu vineu a prikladat, prikladat, prikladat .... 🙂

tygrica178
22. sep 2012

ano ano aj ja som toho nazoru cim viacej prikladas tak tym viacej sa tvori ..su rozne cajiky na tvorbu ,vela vela tekutin treba pit

salma22
22. sep 2012

spankom,pitim cajov, jedenim polievok a castejsim prikladanim babatka,nestresuj hlavne klud a nohy v teple kazda to ma ine len nebud nervozna to ti na tom neprida drzim palceky nech mas mliecka na litre 🙂

bajboj
22. sep 2012

mne sa mliecko po normalnom porode tacalo tvorit az na treti den, kazali mi poriadne zaliat sa vodou a rozbehlo sa to.maly mi s tym moc nepomohol nakolko sa nevedel vobec prisat tak som si pomahala odsavackou.potom po dvoch tyzdnoch sa ako tak naucil papat ale vzdy mi zaspal a po15 min pytal zase,tak som fungovala tak ze najskor som dala maleho prisat, ked zaspal poodsavala a dala tak.To boly muky pre maleho a pre nma ale cim bol starsi tahal viac a viac, len pocitovo som na tom tak ze mlieka mam menej ako ked som si ho tahala odsavackou...neviem, mam nasadene aj homeopatika takl uvidime dokedy sa mi bude tvorit...Drzim palceky

nika82
22. sep 2012

RICINUS COMMUNIS 5 CH
- dávkování: 5 granulí 2x denně
- použití: nedostatečná tvorba mléka

zuzin78
22. sep 2012

ahoj hlavne nebud v strese.ked si budes hovorit,ze mas malo mlieka, tak ho aj budes mat .vsetko je o tvojej pohode.
pri starsej som mala mlieko az na 4den, rodila som normalne, pri mladsej som rodila cisarskym a hned sa mi spustilo mlieko. vzdy som si hovorila, ze chcem kojit..
hlavne klud 😉

lejlla
22. sep 2012

mne poradili v porodnici sestricky bielu vineu ale vysumenu,napoj caro, meltu...

dadka232
22. sep 2012

čo najviac prikladať babatko, ono sa to rozbehne, neboj. A piť vela tekutín, čaje pre kojace matky, aj ten ricinus communis 5CH skús. A hlavne každú volnú chvílku, ked babatko spinká sa snaž oddychovať aj ty, aby si nebola vyčerpaná.

tetapetra
22. sep 2012

mne pomohla rascova polievka, tvarohy a samozrejme VINEA to isti 😀

m4
22. sep 2012

Suhlasim, nebat sa prikladat co najcastejsie , tym sa mi vytvorilo najviac mliecka , raz za cas ricinus communis 5CH , vinea aj ked je velmi sladkaaaaaa a denne jedna salka caju na podporu dojcenia. Polievka podla mna aka kolvej uz samotna tepla tekutina podla mna spusta tvorbu mlieka oddychot a tepla sprcha. Prikladat, prikladat a odsavat ked spinka a mas plny prsnik ( ja to malej dam pred nocnym spankom vypit) 🙂 🙂

danka2105
22. sep 2012

neboj moja, rozbehne sa, mne sa rozbehlo na treti den, a pila som bielu vineu, musis si ale vybublinkovat a neperlivu vodu a casto som prikladala...tiez som mala najprv pocit ze sa to nerozbehne ale potom to prislo, hlavne nestresuj, drzim prsteky 🙂 🙂

zuj
22. sep 2012

Hlavne sa nestresuj, mne sa tiez pri prvej dcere mliecko spustilo az na 4den po klasickom porode, nemam odskusane ziadne babske recepty, ale urcite treba malu stale prikladat, najlepsie byt "telo na telo", kludne vyzliect len do plienocky, aby ta citila, este ti poradim vyborny caj na kojenie WELEDA, predavaju ho len v lekarnach aj to len v niektorych...

jankagun
22. sep 2012

tiež som po cisárskom,a mliečko sa mi začalo tvoriť na 4tý deň,,ale až po použití ručnej odsávačky,aj napriek tomu že som si malú prikladala každých 20-35 minút,nakoniec mi doniesli odsávačku a večer sa mi poriadne začalo rozbiehať mliečko.a po dalsie dni mi mamka nosila do porodnice vajcovu polievku a to som potom mlieko aj do chladničky dávala,tolko vela som mala 😎..a ešte vinea mi pomohla

erikasadek
22. sep 2012

Senovka grécka a Benedikt lekársky su asi najlepsie ale nie v tabletach ale v prirodnom stave, senovka bud semena, alebo puder..... zmeisa za s tvarohom acukrom a je to lahodka... spojeni s benediktom v sypanej forme ako caj je to absolutna bomba..... drzim palce... 😉

adkaa
22. sep 2012

Ahoj, dolezity je kontakt koza na kozu, caste prikladanie tiez, ale aby babatko chcelo zostat na prsniku, musi mu tiect mliecko. Preto rady typu prikladaj co najcastejsie su fajn, ale ak babatko na prsniku mliecko neziska, nebude ochotne zostat prisate. V prvom rade treba tvorbu mliecka zvysit. Vhodne by bolo kontaktovat lakatcnu poradkynu, pravdepodobne ti odporuci benedikt lekarsky a senovku grecku, ukaze co najlepsie prisatie... dovtedy sa snaz odsavat-aj na prazdno, prikladat a byt co v najblizsom kontakte s babatkom-koza na kozu, spolocne spanie, nosenie sa...Pocas dojcenia skus stlacat prsnik aby si pomohla babtku ziskat co najviac mliecka a neboj sa, urcite to zvladnete, ste len par dni po porode,skus co najskor kontaktovat laktacnu poradkynu 🙂

evickapooh
22. sep 2012

3 dni a este nic nepapal?no to je uz na case aby poriadne napapal lebo potom nepribere a nepustia vas domov z nemocky...ja som mala tiez CR,pila som caje na podporu mlieka,mne ricinus(homeopatika) nezabral..ano odporucam, odsavat..,aspon budes vediet kolko mlieka vypije babtko...a mozno ti aj nabehne mliecko.sice mne ani odsavanie nepomohlo lebo bakoniec som aj tak musela prikrmovat lebo som mala malo mlieka

twiggi1
22. sep 2012

A si si ista, ze nic nepapal? Aku ma stolicu? Skoda, ze je to otazka neda sa sem viackrat prispiet... Na 3.-4. den by malo babatko mat uz prechodnu stolicu, ak ma stale smolku, treba s tym nieco robit. Idealne, ak by si bola v kontakte s poradkynou, alebo by mohla za tebou prist. Mozno treba len upravit prisatie, mozno aj zvysit tvorbu mlieka. Tazko takto cez net, treba to vidiet osobne. Na zvysenie je vhodny benedikt a senovka-tbl. Uzivaju sa 3xdenne po 3 tbl, teda 3tbl senovky 3xdenne a 3tbl benediktu 3x denne. Vacsinou zaberu do 3 dni, ale tazko povedat, ci sa u teba moze tak dlho cakat. Takze, bud staci len upravit prisatie a bude vsetko OK, alebo uz treba aj dokrmit a popritom si tvorbu mliecka zvysit. Nemusis hned dokrmovat UM, skus sa spytat, ci nemaju pristup k materskemu mlieku z banky mlieka. Drzte sa, bude to OK, neboj 🙂

lucul
22. sep 2012

hlavne klud a cistu 100% pomarancovu stavu, ja som pila na litre jablkove dzusy 😉

sonazitnanova
22. sep 2012

nemusite sa bat ja mam 2cisarske za sebou a pri 1-vom mi mliecko nabehlo az doma a to po 7dnoch a tam mi ho sestricky prikrmovali a potom uz doma ked som mala mliecko uz sa nechcel prisat,tak odporucam len klud a pohodu a len prikladat babetko nech sa mliecko spusti a skuste si kupit homeopatika Ricinus CH5 je to na tvorbu mliecka a je to super ja na to nedam dopustit vzdy sa mi hned mliecko nahromadi behom dna vyskusajte 🙂 prajem vam vela mliecka

euka210
22. sep 2012

ja som rodila tiez sekciou, maly bol veelky, furt hladny, ja neskusena prvorodicka, pomoc sestier mizerna (hned by dali flasu), maly bol vela na prsniku takze ani naliatie prsnikov som nezazila, len doma trochu, takze ani neviem kedy prislo mliecko, lebo kolostrum bolo hned.
Takze len prikladat ako chce maly (moj bol na striedacku aj hodinu na prsniku v noci....to nezabudnem 🙂 ), pripadne ho dokrmit...ja som si ho sama dokrmila cez striekacku, lebo flasu som nechcela a sestricka bola este z tych lepsich. Ono to pride, neboj, ziadny strach, tes sa z drobca. Moj maly ma rok a stale dojcim 🙂

veve10
23. sep 2012

uz presiel dalsi den, tak predpokladam, ze maly ti uz nieco papal, ak nie tvoje mlieko, tak sestricky by ho urcite nenechali o hlade. Ale nech radsej davaju cez striekacku a nie cez flasu, lebo na flasu si deti lahko zvykaju a potom mozu odmietat prsnik.
Pit vela tekutin je dobre, ale ako kedy. V prve dni to moze byt kontraproduktivne, lebo sa ti mozu strasne naliat prsia a nepojde ti ani odsavat, ani malemu pit (sama som to zazila). Ak by sa ti nieco take stalo, najviac odporucam prilozit kapustove listy a nechat na prsiach obviazane plienkou aj celu noc. Pomohlo to mne aj inym babam co poznam. Na spustenie prveho mlieka ti mozu dat v nemocke aj oxytocin - kvapnes si ho do nosa 10min pred kojenim. Nahrievaj si prsia horucou vodou, masiruj a odsavaj...a samozrejme prikladaj maleho. Urcite to pojde, neboj. 🙂 Vinea...asi pomaha, neviem...ja som skusila vsetko mozne, lebo som mala vzdy mlieka pomenej, najviac mi pomohli uz vyssie menovane tbl senovky a benedikta. Ja som ich kupila na nete (ale tie iste maju aj v obchode) zn. Motherlove, ale mala som aj obyc caj, aj ten celkom fungoval. Ale to su vsetko veci iba pre priprad, ze nebudes mat mlieko neskor (po tyzdnoch, mesiacoch a vseobecne pocas obdobia kojenia). Ak teraz dobre zacnes a pojde to, nic z toho nebudes potrebovat. Najlepsie je prikladanie a povacsine aj staci na neustalu tvorbu mlieka (pripadne obcasne odsavanie...ak by maly nebol az taky hlados a pytal si zriedkavejsie). Drz sa! 🙂