Mliečka máme málo, beriem senovku,benedikt, pijem Matysaka, aj čaj na podporu mlieka. Pomohlo by odsavanie? Alebo iný tip prosím?
Vela telesneho kontaktu s babatkom, nosit v satke napriklad. Mne sa po noseni vzdy naleju prsia viac nez zvycajne. Idealne koža na kožu, ale to ja napriklad nepraktizujem kvoli potu 😅
Kojiť na požiadanie, čo najčastejšie. A piť veľa veľa tekutín 🙂
Ak by bolo malo mlieka stále, skúsiť odsat a to mlieko vo fľaši, popri tom ako je dieťa na prsníku, môžeš mu ho podať pomocou cievky ako dočasne riešenie. https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/pomoc-pri-do...
mne pomahal vyvar, rezne, riadne sa najest, nech sa mlieko ma z coho tvorit
@anile12 priateľ spomínal čierne pivo, neverila som mu že by to malo súvis😁 určite skúsim... Skúsim čokoľvek už
@babovka2321 to je najlepšie vybrať osobne asi že.. priateľ sa chystá do detského obchodu ale neviem či nákup tohto mu zveriť.. malý sa stále chce nosiť, tak zvažujeme
@tinka_ll cez cievku dokrmujem..v mliečko mám a potom zas nemám, akoby dlho trvalo kým sa znovu po kojeni vytvorí😔
@karhu je pravda že skoro nejem odkedy sme doma z nemocnice.. nevedela som že to má taký vplyv... Laktačná tvrdila že to nemá vplyv na mlieko.. Ale musím aj toto napraviť veru
ach...laktacne🙈
ja ked som sa nenajedla, nebolo ani mlieko..tak som "zrala"😂
vyvar, rezne, sekanu, strukovinove polievky..jest pravidelne minimalne 3x denne...mlieko sa musi z niecoho vytvorit, z cajika tazko
ked budes najedena, zapi to vineou(v porodnici nam vraveli, ze sice nevedia preco, no pomaha pri tvorbe mlieka)🙂
@karhu ja som presla na dietu (kaloricke tabulky) a prijimala som okolo 1300kcal denne iba - mlieka som mala rovnako ako predtym a to nepatrim zas medzi tie, co mlieko mozu rozdavat 🙂 u mna mnozstvo jedla naozaj rolu nehralo...
@babovka2321 ale autorka pise, ze "skoro neje"..cize ked je hladna z coho sa ma to mlieko tvorit?
Juj 😔 čítam, že veľa neješ. Nie je to preto, že sa bojíš, že babo sa vyhadze alebo ho bude bolieť bruško?
Asi je to skôr tým že sa snažím veľa piť, potom už na jedlo chuť nemám, aj kým sme sa s malým zladili tak som skôr bola v strese a nemala myšlienky na normálne jedlo... Ale napravím to, verím že to pomôže
Ja keď som mala prvé bábo , to bol hrozný stres, stále som mala pocit, že mám málo mlieka, lebo som nemala naliate prsia. Pila som čaje, vineu, hroznové džúsy, brala senovku, benedikt a ešte také homeopatiká. Pritom som sa ráno budila s úplne mokrou košeľou od mlieka 🤭. Až časom som pochopila, že nemusím mať prsia naliate a predsa sa v nich tvorí mlieka dosť pre moje dieťa. Teraz už chápem, že stačí pravidelne jesť, veľa piť a oddychovať. Nevynechavať nočné kojenie hlavne a všetko je úplne fajn, pri druhej si to konečne aj bez stresu užívam. Čiže ak ti môžem poradiť nestresuj sa, keď sa dá oddychuj, tulkajte sa a prikladaj keď máš pocit, že je bábo hladné. Prvý raz som tiež vkuse stres čo môžem, čo nie a teraz od začiatku jem všetko na čo mám chuť a nevidím rozdiel. Jedine v tom , že seba nestresujem 🙂. Držím palce 🙂
Vinea, treba "vypustiť" bublinky.
@misica16 presne si opísala moju situáciu 🙂 mám pocit že sú prsia "prázdne" lebo sa mi nezdajú nejaké zväčšené ani necitim take tie hrudky alebo ako to povedať... Ale teraz sme malému nachystali sunar, že veď mlieko nemám ale tak dám mu cucnut nech sa aspoň ukľudní , rozbehne to a on krásne zaspal, z čoho usudzujem že sa asi napapal, keďže inokedy plače ak nemá dosť.. ďakujem, skúsim sa dať do kľudu a proste si ho prikladať, snáď sa to rozbehne, tiež konzumujem všetko čo si spomínala
Ja som mala stále pocit, že plače od hladu a pritom priberala čo mesiac to kilo. Mala reflux do 8 mesiaca a problémy s bruškom a isto plakala veľakrát aj preto a prsník mala na upokojenie skôr ako od hladu . Ja som si napríklad dlho nevedela zvyknúť, že už nepije 30 minút, ale 2 minúty a som ju nútila stále, že veď to má isto málo. Teraz pri druhej už od pôrodnice som sa dala do kľudu. Proste jej dám koľko chce a keď nechce nenútim. Už mala rok a aj sama mi ukáže, že nie teraz a vôbec nie je taký prísavník ako jej sestra. A dôležité je nočné kojenie pre tvorbu mlieka. Ja napríklad vnoci nepoužívam cumel aj keď cez deň áno. Vnoci keď sa zobudí dám jej cucnúť a hneď zaspí. S prvou som aj začala spavať kôli tomu a tak sme sa vyspali obe. Vyskúšaj budem iba rada ak moja rada niekomu pomôže. Sama viem aké je to ťažké a mne ešte v pôrodnici povedali, že s mojimi prsiami isto kojiť nebudem, že dieťa sa nechytí . Ja ako prvorodička no hotovo, sebavedmie na nule hneď.. Ešteže som potom stretla pár super ľudí čo mi pomohli.
pestra strava, voda gravimilk...inak neviem poradit
Najlepšia odsávačka je bábätko, dávať na požiadanie. A skus radler tmavý višňa ja kojím už pol roka a mliečko mam ustálené ale vždy keď ho vypijem mam o číslo väčšie prsia 🙊 a hlavne veľa tekutín skus si kúpiť aj čaj na materské mlieko majú ho v DMke