Ako odučím ročného syna od prsníka?

nikuska845
17. sep 2020

Ahojte, idem si k vám pre radu.. Môj syn je kojeny a papa aj prikrmy, no mam už pomaly menej mlieka ako zo začiatku takže rátam s tým ze do roka ho akurát dokojim. No lenže on večer pred spaním je kojeny a zaspí na cicke, hoc prespi v poslednej dobe celú noc za čo som vďačná. Od roka plánujem dávať Kendamil 3 ako večeru pred spaním.. Ako ho mam postupne oducit od prsníka? Viem ze to bude boj a preto si pýtam radu ak s tým ma niekto skúsenosti. Ďakujem.

szuszu1984
17. sep 2020

Ja som syna postupne odúčala od 11.mesiaca vynechávaním jednotlivých kojení. No bola som už tehotná, v 12.mesiacoch prsník odmietol a už ho nehĺadal. Dcérku som odúčala tiež keď mala rok, postupne som vynechala doobedné, potom poobedné atď.kojenia, nakoniec uspávacie. No ona nezaspávala na cici, tak to bolo jednoduchšie. Keď Ti syn zaspáva pri kojení, skús 2-3 večery ho nechať uspávať manželom.

nikuska845
autor
17. sep 2020

@szuszu1984 ďakujem, vyskúšame.. Len problém je ze na manžela nereaguje akosi dobre, skôr chce len mňa.. Je pravda ze teraz je stále cez týždeň preč kvôli práci a už to trvá skoro dva mesiace, ale podľa mňa to nie je dôvod.

lululilien
17. sep 2020

Ja som chodievala na večernú jogu a raz som prišla domov a synček už v posteli, manžel ho uspal s fľašou mlieka, tak som hneď skončila s kojením. 🥳

adamadent
17. sep 2020

Jedno ráno som sa rozhodla ze už nedám. A ukončili sme to. Podľa mňa je najdôležitejšie ujasniť si to sama so sebou. A v rozhodnutí nepolavit. Aby nebolo dieťatko zmätene.