Ahojte maminky . Zo zdravotnych dovodov musim prestat kojit. Neviem vsak ako na to, ci to nejak postupni ci naraz. Mala je naucena zaspavat na prsniku. V noci sa mi budi aj2x .tak jej dam cuc a spii dalej a teraz musim skoncit. Ako mam zacat ? a ako to bude s prsnikmi? Nebudu naliate ked sa nebudeme kojit? Mam kupit malej nejake umele mliecko na vecer? Maminy poradte ako ste sa vy s tym popasovali a ake boli uspechy . Dakujem vam
ja som malu odstavila tak ze jedneho dna som jej ponukla do flasticky kakao zachutilo jej a tak uz som jej vecer nedala prsnik.V noci tiez stavala 1 krat na kojenie nedala som jej .V noci som jej ponukla caj ale nechcela poplakala ponosila som ju po byte a zaspala .Ani rano som jej uz nedala ,dala som jej keksik tak bolo dobre.To tak trvalo 4-5 dni no kazdym dnom to bolo lepsie.Anakoniec uz nic v noci nepije.Zaspava na svojej posteli v izbe,v noci sa zobudi pride k nam a spi do rana.Prsia som mala naliate ale masirovala som si ich v sprche aj cez den aby sa mi nezapalili .Kupila som si aj homeopatika na zastavenie tvorby mlieka.
ja som sa (aj dcerku) chystala odstavit v roku, resp. okolo roka. Najskor som zaviedla Sunar do flasky, kedze jej velmi zachutil tak pomaly sa zacala odstavovat sama a to tak, ze ma uz zacinala odmietat a 2 tyzdne pred 1. narodeninami sme uz boli na umelom mliecku. Sunar je chutovo vyborny, podla mna jednotka v chuti medzi UM. Teraz mame na striedacku HIPP alebo Babylove z DM, obe su v bio kvalitke. Um budem davat az kym to prestane sama pytat - je ovela vyzivnejsie a prisposobene malym detom. Takze odporucam zacat Sunarom vo flasticke, urcite malej zachuti.
Este podotykam, ze je dobre nedavat uz mliecko umele v noci, totizto ako kazde ine mlieko obsahuje mliecny cukor a to ma vplyv na zubky. Ak sa teda da, dat mliecko, umyt zubky a v noci uz len vodu ak si ziada.
akurat teraz som riešila tento problem. 😉 Zacala som postupne cez den som jej prestala davat ked si ziadala povedala som ze je to bee 😀 ked bola neodbytna posolila som si prsniky v tedy ked to dala do ust sama povedala be a uz nechcela.Vecer som jej pred spanim dala a aj v noci to trvwalo asi 4 dni a ked mi chytila flasku ze vypila sunar tak som jej nedala ani vecer pred spanim len tu flasku najprv plakala ale potom vypila aj sunar a kupodivu spala bez krmeni skoro az do rana. teraz sa mi zobudi tak maximalne 1 cucne umeleho mlieka len trochu a spinka dalej.Aj sa mi viac rozjedla normalneho jedla 😉 prajem lahky priebeh a pevne nervy 🙂
Pokial mas tolerantneho manzela at spinka s malou on ty jdi vedle do izby spat .A co sa tyka prsnikou na zenskom ti bud mozu pichnut inekci na zastaveni. Mne manzel prvni den trochu odsal lebo ma bolel jeden prsnik, ale pak uz sa to vstrebalo
Ahoj, ja viem, ze otazka znie inak, ale ked mas pocit, ze ti to je luto to skoncit, skus si od niekoho popytat druhu mienku, ako to s tym liekom je.. j vela lekarov, co nevedia, co sa pri dojceni moze a co nie a vacsina povie, ze sa dojcit nesmie, je to jednoducho taky alibizmus. ja by som sa spytala na www.mamila.sk - je tam poradna dojcenia, spolupracuju so svetovym odbornikom dr. newmanom, ktory je sam pediater a konzultuju s nim aj specialne porblemy.. urcite to skus, podla toho, co pises, Ta mala potrebuje, pisem to aj preto, ze po prve moj syn je len o dva mes. mladsi a vidim, ako to potrebuje a po druhe, lebo sama som lekarka a viem, ze o tomto nema ziaden lekar, pokial sa s tym nezaobera skusenost.
este by som skusila v pripade, ze sa naozaj neda kojit s tymi tabletkami prediskutovat alternativu, pri ktorej by si mohla kojit. Bolo by o najjednoduchsie riesenie. nehnevaj sa, ze nereagujem direktne na tvoju otazku.
Súhlasím s Boka79 aj na lieky aj na ATB sa dá dojčiť ....
ak dcerka este nechape, asi bude stacit, ked dojcenie nahradite jednoducho umelym mliekom, flasu by som uz nedavala, ale poharik s naustkom
nocne budenie by tiez malo prestat, zaspavat sa tiez rychlo nauci aj bez prsnika
ak je uz chapava, tak jej povedzte, ze uz mliecko nie je, minulo sa a trvajte na tom, rychlo pochopi
u nas to takto fungovalo, prebehlo to v oboch pripadoch lahko a to som mala strach, aky to bude boj
ale nebol 🙂
ked jej poviete, ze mliecko nie je, ale potom z akehosi dovodu ustupite a date jej, potom uz neviem co poradit, budete to mat tazsie
prsniky som nemala naliate ani v jednom pripade, po par dnoch sa mi prestalo mlieko tvorit
treba sa stiahnut stahovacim obvazom a nepit, vtedy by sa malo mlieko prestat tvorit a malej povedat, ze mas bobo 🙂