Ako odstaviť ročnú dcérku od dojčenia?

18. sep 2021

Dobrý večer, mám ročnú dcérku. Chcela by som ju už odstaviť ale neviem ako. Od narodenia odmietala cumlík takže všetko nahradzala moja bradavka. Vedieť mi nejako poradiť ako ju odučiť. Budem vám veľmi vďačná. Ďakujem krásne

4stanka4
19. sep 2021

Ja som síce odstavovala 9 mesačnú ale doslova z hodiny na hodinu kôli mojim zdravotným problémom. Veľmi pomohlo že ju večer dával spať manžel asi po 3 večery. Prvý večer plakala ale na druhý deň si už ani nespomenula. Pri ročnom to bude asi náročnejšie, predsa už ma viac rozumu. Netreba povoliť, proste nedať. Nám nechcela chytiť ani fľašu tak pila mlieko z pohárika.

mogaa
19. sep 2021

no ročné dieťa má už svoj rozum...jednoducho nedať....tam nič iné nevymyslíš....najskôr odučiť cez deň, neskôr na noc....bez plaču to nepôjde, také malé dieťa ťa potrebuje cítiť a jednoducho pre neho to nie je len "mlieko"ale to že cíti tvoju blízkosť....

ivangeline
19. sep 2021

Prso len na uspatie. Vymenit pomaly za flasu alebo cumel... alebo pretrpiet 2/3t placu a naucit ju spat inac. S mojkacikom,dekou,s tebou pri nej,s nejakou melodiou,svetielkom a podobne..

brigib
24. sep 2021

Presne aj ja tak mam, 3 deň a nič sa nepodarilo zatiaľ.Mlieko odmieta úplne. Ja jej dávam pri uspávaní(3x za deň) ja by som aj kojila do samoodstavenia keby som nemala hormonálne problémy a dr hovoria, že kým kojím nič mi moc nemôžu dať. Taký plač pustí keď manžel ju snaží uspať,ale ja som mäkká a vyhoviem dcérke a dám cici. Už manžel sa hnevá, že všetko pokazím…☺️
Ak sa ti podarí odstaviť, daj mi vedieť, že ako si to urobila

essenceee
20. okt 2021

musiš skušat čo na nu zaberie. Su deti, ktore to beru bez problemov a potom su deti, ktore flašu odmietaju.