Ako odstaviť ročné dieťa?

12. dec 2024

Ahojte, poraďte prosím ako odstaviť ročné dieťa ? Cez deň sa kojí len na spánok cca raz za deň ale v noci je to o dosť častejšie. Uvedomujem si,že ma zlu spankovu asociáciu a bez prsa zaspáva ťažko (dnes sme skúšali a trvalo mu to cca hodinu a pól čo dosť plakal …) Ako mu nahradiť to mlieko? Môžem mu ho dať z normálnej fľašky s cumlom ? Vodu pije z takej tej fľaše s náustkom… Cumel odmieta úplne… ako to vyzeralo u vás večer pri odstavení? Ako ste uspávali ? Ďakujem za rady 🙂

svetlonos
12. dec 2024

Tak mu daj večer mlieko alebo vodu s tým naustkom. Ja som dala fľašu, tu prijal len v noci v polosladké a davala som vodu. Um ci kravské len pri zaspavani.
Ale on bol len kojeny okrem pôrodnice, takže fľašu mi odmietal. Dobre jedáva uz v roku teda hlad nemal. Poplakal 4 večery, spievala som mu hladkala ho, no hneval sa aj. Potom zistil, že mlieko len z flasky ale nechcel ho. Naučil sa zaspať pri speve a hľadaní. V noci par krat fľaša s vodou a postupne som skúsila tiez namiesto toho pohladiť, povedala ššš a fungovalo. Zanedlho prespal celu noc bez budenia.
Hlavne ty musis byt rozhodnuta pevne byt s tym v pohode! Maly pocasctoho ochorel, tak som znova kojila a prestala az uz ked bol zdravy. Denne som zrusila myslim ako prve.

lol2219
12. dec 2024

Ja som sa dost bala odstavenia, lebo maly bol zavislak 😀 ale kvoli prebdenym nociam som sa rozhodla to ukoncit, kedze bol kazdu polhodinu-hodinu hore, zaspaval tiez na prsniku. Ukoncovala som ked mal rok, islo to prekvapivo hladko. Tyzden-dva pred uplnym odstavenim som mu davala mlieko z flase pocas dna, potom vecer.. a jeden den som mu proste prsnik nedala. Plakal asi hodinu a pol a potom zaspal. Deuhy den plakal asi 5 minut, tretiu noc vobec. U nas to velmi pomohlo nocnemu spanku, od odstavenia sa budi len 1-2krat.

autor
12. dec 2024

Ďakujem dievčatá 🙂) ja som ostala aj tehotná tak to je tiež jeden z dôvodov prečo to chcem stopnúť, potrebujem sa vyspať … a samozrejme je mi to ľúto ale nechcem to odkladať :/ skúsila som dnes kúpiť sunar premium tak vyskúšame večer a asi bude muž uspavat … ďakujem ešte raz 🙂

kitycat
12. dec 2024

A nebojis sa, ze miesto kojenia budes v novi zarabat ten sunar?

autor
12. dec 2024

@kitycat uspali sme ho hladkanim minulú noc takže v tomto plánujem pokračovať