Ako odstaviť od nočného dojčenia?

idemo
7. apr 2023

Ahojte. Mám 16m synčeka ktorý je od narodenia dojčený. Dojčenie mi ako také nevadí. Vadí mi skôr to že sa v noci budí skoro každú hodinu a chce cicik, ktorý by bol schopný dudlovať celú noc. Cumlík nemáme taže to nemám čím nahradiť.
Dievčatá podarilo sa niektorej odstaviť dieťa od nočného kojenia? Ako🫣
Cez deň mi to nevadí že si cucne ale v noci by som sa už rada vyspala.
Poprosím iba mamičky čo vedia čo prežívam a majú s tým osobnú skúsenosť. Rady mamičiek čo nikdy nekojili ma nezaujímajú☺️.

54tinka54
7. apr 2023

@idemo keď sa v noci syn zobudil na dojčenie ponúkla som mu vodu. Niekedy sa napil, niekedy nie, pomrnčal a zaspal naspäť. Potom sa budil už iba raz na vodu, teraz už ani to a prespí celú noc.

leniel
7. apr 2023

@idemo mám 15 mesačného aktuálne, presne viem o čom hovoríš. Z vlastnej skúsenosti a po dôkladnom štúdiu - 16 mesačnému dieťaťu ešte nevysvetlíš, o čo ti ide, a bude veľa, veľa plaču pri nočnom odstave :-/ Odporúčam, ak sa to dá, ešte počkať pár mesiacov. Dcéra od cca roka a pol pochopila, že nedostane mlieko každú hodinu, ale tak raz za 3 h. napr. Veľa vysvetľovania, veľa rozprávania, veľakrát sa prebrala a fakt dlho nezaspala, keďže mliečko nedostala, ale nakoniec pochopila, a dala si aj vodu, resp. postačila prítomnosť, hladkanie, mojkanie. Od 2 rokov som ju na noc odstavila úplne. DOpredu sme sa o tom dlhé týždne rozprávali, že v noci už mliečko nebude, až ráno. Stálo nás to presne 20 minút plaču prvú noc a 5 min. druhú, potom pochopila a začala sa tešiť na ráno :D ale ona má 4,5 roka a budí sa v noci stále tak cca 2x... takže ak je cieľom lepší spánok - môže a nemusí to pomôcť

jesenzima
7. apr 2023

Ja som to urobila tak, že som jednoducho nedala... Pár nocí si poreval a potom už spal... Zvládol to bez cumla a fľašky s vodou ...

trinneo
7. apr 2023

Ja som najprv postupne zrusila denne kojenie a potom aj nočné, lebo to uz nebolo o pití, ale o zvyku a dcera mala cca 1.5 roka. Zacala som ponukat miesto prsnika v noci vodu, parkrat si dala a a napila sa...a postupne sa ro takto za mesiac zredukovalo na mozno jedno kojenie v noci a potom som ju ukeciavala v noci ked chcela prso ze nech si da vodičku alebo jej zaspievam... a hladkala som ju spievala chvilku a potom zaspala...A takto uplne bez placu a trapenia oboch sa odstavila od kojenia.