Ako odstaviť od dojčenia 15-mesačnú závisláčku?

17. feb 2024

Ahojte, je to pre mna velmi tazke, lebo ja odstavit malu nechcem, ale MUSIM zo zdravotnych dovodov...mam nato 3 tyzdne ! Viem, ze je tu milion tem ohladom tohto, ale chcem to rozlozit medzi tie 3 tyzdne a aby mi niekto s tym vedel pomoct, bola by som strasne moc vdacna...mala sa koji cez den cca 4-5x, vecer zaspava vylucne s prsnikom...v noci sa budi od 2x do 10x ...idu jej aj očne zubky, uz ich zacina byt vidno a dva su trosilinku prerezane :( ach...je naozaj by som povedala az zavisla na cickach...naozaj budem velmi vdacna ak mi pomozete ❤️

daniela2202
17. feb 2024

Ja som kojila 2 roky, potom som musela na týždeň do nemocnice, a už nemal záujem 😂

em4life
17. feb 2024

Začala by som prvé dni obmedzením denného dojčenia. A následne večerné, uspavacie. Pri kojeni by som jej spievala, aby si pesničku spojila so zaspávanim. A potom nech uspava muž. Vy odíďte z bytu na večerné uspavanie. V noci detto, nech sa muž ozve. Ak má malá cumlík, tak jej držať cumlík v ústach a hladkať ju, keď bude plakať. Ale nočné by som odstavovala ako posledné. A najskôr by som jej odmietla dať raz a ostatné dala až po pár dňoch by som nedala vôbec. Radikálnejšie je na týždeň odísť a nechať malú manželovi. Držím palce.

autor
17. feb 2024

@em4life dakujem krasne...nema cumlik a aj flasky odmietala vzdy...na pitie ma avent s tou slamkou len...skusim najorv denne, dakujem...ach, mam z toho stres :(

anjelok
17. feb 2024

Cez den kojit minimalne, v case kojenia vymysliet inu aktivitu, dat nieco ine papat.,vecer nech uspava muz a ty par dni spi v inej izbe.

ivangeline
17. feb 2024

Dojci len pri zaspavani. Skusaj ponukat flasu,ak to chces nahradit. Skusaj uspat inac ako dojcenim. Napr. Ponosenim. Hladkanim. Buchanim po zadocku. Ku koncu 3t zaojit tatka,nech uspi on.Hlavne na noc,nech uspava.. Bude sa menej v noci budit.

majlo1234
17. feb 2024

Cez den odved pozornost, na noc je to tazsie, vyskusaj zacat uspavat kojenim a nejakou inou asociaciou, napriklad hladkanim, a potom prejdi postupne len na to hldkanie.
Pripadne nech s nou zacne spat tatino, mozno to pojde lahsie jemu

tiika
17. feb 2024

Ako píšu baby vyššie. Treba sa upriamiť na iné metódy uspokojovania a zaspávania. (Pesničky, uspávanky, čítanie, hojdanie, tulenie, hladkanie..) Skús pozorovať, čo zaberá a to pomaly využívať vo väčšej miere. Najskôr by som tiež zrušila denne dojcenie. To je pomerne jednoduchšie zvládnuteľné. To na uspavanie, nechcem strašiť, ale nám to rozhádzalo cely režim (najmä denný) a upravilo sa asi až po 1-2 mesiacoch.
Najťažšie sa je odhodlať. A pevne a pokojne si za rozhodnutím stať. Deti to zvládnu niekedy až prekvapivo slušne.

selena_luna
17. feb 2024

Ja som musela zo dna na den, respektove z hodiny na hodinu. Otehotnela som a zacala som brat progesteron na udrzanie, aj gynekologicka aj pediatricka odporucali ukoncit kojenie, pretoze zenske hormony prechadzaju do mlieka. Mala to zvladla na vybornu. Teda da sa urobit aj okamzity sek a zvladnete to obe. Teraz pije mliecko z flasky.