Ako odstaviť kojené dieťa?

lenuska8
9. sep 2013

prosim mamicky vas o radu ako bezbolestne odstavit svoju 14mesacne dceru.V noci sa mi budi aj 6 krat a ja som fakt uz unavena a aj si myslim ze sme to pekne potiahli a uz je cas skoncit.Prosim mamicky ktore nezdielaju moj nazor aby sa nezapajali.dakujem

zuzin78
9. sep 2013

ahoj ja kojim stale, ale uz ju pomaly odstavujem, moja ma 2roky a 5 mesiacov. 😀 ale v noci sa uz nekojime od 2 rokov, ale skus to robit postupne. inac ti preplace celu noc a aj ty s nou a bude po spanku. nie som zastancom nechat dieta vyplakat 😠
moja sa v noci budila kazdu hodinu, niekedy aj kazdu polhodinu, tak som si povedala uz dost. ked sa v noci zobudila a dala som jej cici, ale dalsi krat ked sa zobudila, otocila som ju, a aj ja som sa k nej otocila chrbtom, aby necitila mlieko. jasne, otacala sa tam, ale potom zaspala, a kazdu noc som o jedno kojenie mala menej. 😉 a potom ako vecer zaspala, konecne prespala celu noc. ja som skoro otvarala šampus, ved 2 roky som nespala poriadne v noci. 😀 😀 😀 niekedy sa teraz zobudi v noci, ale uz nepyta cici, len sa potrebuje uistiť či som tam, 😉 cez den ju kojim len na spanie a ked na obed jej nedam, nechce ani spat .mala zavislacka. tak ako aj moja starsia bola.
moj nazor je, skus ju postupne odstavovat, naraz je to stres pre obe strany....
drzim palce

cajova_lienka
9. sep 2013

Skus jej v noci ponuknut len flasku s vodou - alebo zistit co jej v noci chyba (papat uz nepotrebuje len si zvykla na to ze jej prsnikom pomozes zaspat ked sa zobudi) par noci (asi 3-7) budete bojovat - ja som vtedy maleho uspala na rukach, v kritickom pripade vzala k sebe / dala dentinox ak trebalo a vzdy mu ponukla vodu - vsetko len nie prsnik. trvalo to asi 5 dni a uz nepil v noci - budil sa menej ale kym mu isli zoby budil sa. teraz sa mi budi zas - idu 5ky (nie uz tolko ako ked bol mensi ale cca. 2/3 noci v tyzdni buntosi) Mozno prides na to - ked ta necha kus vyspat, ze denne kojenie chces zachovat.- Lukyho som takto odstavila iba od nocneho kojenia v 9 mesiacoch a malinku uz tiez pomaly odstavujem (9,5mes) aj ked cez den kojim este 3-6krat. Vyskusaj uvidis ci pomoze. Drzim palec 😀

jedina30
9. sep 2013

ahoj..zdielam to s tebou,lebo aj ja som svoje deti odstavila tak po roku..a ako..uz si moc nepametam 😀 ,ale najprv som zacinala z odstavovanim cez den a neskor som presla aj na noc..na noc som jej dala flasu UM Sunaru a ak sa zobudila dcera v noci,tak som jej ponukla flasu s troskou vody..samozrejme odmietala a dozadovala sa svojho,ale neustupila som..plakala a ja som ju tisila..rano zase mala umele mlieko..a tak sa to opakovalo asi 3 noci,no neustupila som,lebo ak cuvnes,ona bude vediet,ze dosiahla svoje(juj tolko ciarok.. 😉 ....) manzel ma hresil,lebo nemohol spat,... 😵 a potom dalsiu noc sa zobudila len 2 krat a neskor vobec..asi po tyzdni si uvedomila,ze nema zmysel vstavat v noci koli vodicke a tak spala uz celu noc..samozrejme sem-tam sa este v noci zobudila,ked jej isli zubky alebo ak bola choda ,ale uz to bolo o.k...bud trpezliva a vydrz to...som zastancom kojenia,ale kojit 1,5 rocne az 2,3 rocne dieta je .....ved ono je uz poriadny jedak a zje toho myslim dost.. 😉 😉

miku1
9. sep 2013

Myslím, že bezbolestný spôsob neexistuje 🙂 Mne sa osvedčilo odstaviť rázne. Malá mala 17 mesiacov. Jedno ráno som ju nakojila, povedala som jej, že je to posledné mliečko, viac mamka už nemá...potom som si bradavky prelepila leukoplastom a keď prišla si pýtať, tak som jej ukázala, že tam už nič nemám. Zakaždým som jej povedala, že mliečko už nemáme, že už všetko vypila. Samozrejme prvé 2 dni cez deň bol plač, ale zakaždým som sa ju snažila nejak zamestnať aby na to nemyslela. Večer to bolo trošku horšie, nakoľko bola zvyknutá byť posledné dni pricucnutá skoro nonstop. Ale zvládla to lepšie, než som čakala. Trošku poplakala, potom som ju na rukách uspala, a bolo....takto to išlo asi 5-7 nocí. Odvtedy mi prespí celú noc, a aj keď sa občas prebudí, bez problémov po chvíľke kľudne zaspinká.

gilmorka
9. sep 2013

ja som odstavovala v 22 mesiacoch, tiez sa mi budieval aj 5 krat v noc a on bol zvyknuty na prsniku sa aj uspavat,doma inak nezaspal len na prsniku. Tak na pooobedny spanok som mu uz nedala, 40 minut placu, zaspal na rukach. A vecer uz nepytal, rovno sme ho ponosili a za 5 minut bez placu spal. To bola prva noc co prespal celu. Odvtedy uz vobec mliecko odo mna ani nespomenul. Ja som si este torsku od lutosti poplakala dva tri dni 🙂

senta_sofia
9. sep 2013

baby, co ste odstavovali a jedli Vase deturence nieco ine ako mlieko? ja mam 17mesacneho a on zje tak 2 lyzicky, ked mu chuti tak 3 a inak sa iba koji, v noci max. 2x, tak ja mam megadilemu, co spravit :-/

majka1981
9. sep 2013

Skus najprv vynahradit tvoje mliecko - postupne - mojmu synovi davam ryzove mlieko, obcasne kravske. velmi mu chuti. tiez by som najprv odstavovala cez den - vynechat alebo predlzit cas. skoda ze si nenapisala, kolko krat denne este kojis. v noci 5 krat je fakt dost, presla som si tym a momentalne tiez bojujem lebo uz v noci kojit nechcem a davam len vodu, napriek tomu sa budi v starom rezime aj ked kojim az rano. cakam, cakam a nespi lepsie... ale u nas je to nieco ine - je uz starsi a momentalne som aj tehotna, tak som precitlivela. Zo dna na den by som na tvojom mieste neodstavila - az ked zredukujes pocet kojenia, aby si neskoncila so zapalom prsnika. Odchod matky z domu prec na par dni - tuto variantu neschvalujem, takze by som to ani neurobila. este skorej zapojit ocka - aj ked je to narocne, no ale par noci musi vydrzat, ved my matky to praktizujeme dlhsiu dobu ako par dni.