Ahojte, prosim poradte - mam dcerku, ktora ma rok aj 4 mesiace, kojim ju len v noci a uz uvazujem, ze uplne prestanem ale.. pred dvoma tyzdnami sme jej zobrali cumlik, lebo jej vznikol exem a slinami si to velmi zhorsovala (btw. odkedy nie je cumlik, okolo ust nie je exem..). Na cumlik si uz ani nespomenie, bola som vtedy par dni u maminy a aj noci zvladala paradne.. tento tyzden je vsak sialeny, viac je v noci hore ako spi a ja sa rozhodujem (uz to riesim davnejsie, aj v suvislosti s tym exemom, aby sme vylucili potravinovy), ze krpanu uplne odstavim.. len teda si neviem predstavit ako to spravim, ked nema cumlik teraz.. vela zien pise, ze len nedavat pit nic v noci, lebo si zasa zvykne (ako si zvykla na cicik a caste pitie mliecka v noci), ale su aj take, co hovoria, ze davat.. teraz v poslednych par dni sa fakt stale budi a place a place.. mozu to byt zuby, ale kto vie.. poradte, kto mate skusenosti.. vopred dakujem 😉
@kristinka99 Ahoj ja som predtala kojit v roku a pol bolo to dost narocne ale prestavali sme postupne asi mesiac a pol vynechavali sme kojenia az som kojila raz za 2-3 dni a tak prisiel cas na flasku s mliecko zo zaciatku to nevola ziadna slava 50-70 ml nliecka ale casom sa rozpila ... Nam velmi pomohlo ze uspaval aj tatko vecer
Ahoj, podla mňa chvíľku ešte počkaj. Potom jej začni rozprávať, že už nebude mliečko a že v noci sa nepapá a potom ponúknuť vodu. Nedávala by som fľašky s mliekom ani čaj. To je už pohodlnejšie kojenie.
@kristinka99 jej nejde ani tak o to mliecko ako o mamicku. Takze odstavenim nocneho dojcenia sa vôbec nemusis zbavit nocneho prebudzania. Preto je objektivne jednoduchsie strcit dietatu do ust prnik a spat dalej ako s nim celu noc pochodovat, spievat, skakat na fitlopte atd, atd. Vylucila som moznost nechat ju vyplakat, to snad uz dnes mamy detom nerobia...:o))
Treba odstavit a par noci
Sorry omylom som to poslala...treba odstavit a par noci preplakat,utisovat a ona pochopi, ze nic nedostane. Tak ako zabudla na dudel,tak zabudne aj na prso. Aspon u nas tak bolo.
Ahoj, u nás odstavenie trvalo 4 mesiace,rešpektovala som jej vývoj a svoje potreby. Spätne som vyhodnotila, že to prebiehalo v 3 fázach, neplánovala som to tak. Nočné, denné a večerné uspávanie. Cumel nikdy nemala, revom sa mi to riešiť nechcelo. Ak by viac zaujímalo, opisujem to tu: http://zuzanamihalechova.sk/ako-odstavit-dieta-...
V tak krátkom case zrušiť dudlik aj dojcenie je dost náročne pre dieta. Ved este chvilu počkaj a potom zrus.
Ja by som nerobila plany ci dat alebo nedať fľašu v noci, ved uvidis a 1 fľaša nie je nic strasne.
Horor su 3 flase čaju ci mlieka :(