Ahojte baby mám kamarátku ktorá tu nie je registrovaná a má taký problém že je 4 týždne po pôrode a mala s priateľom pohlavný styk no praskla im ochrana. Kamoška si kúpila tabletku PO a v lekárni jej povedali že malého musí odstaviť od dojčenia na 2 dni minimálne. Kamoška má z toho obavy lebo nechce prísť o mliečko. Mali ste niektorá taký problém? Alebo viete poradiť aby neprišla o mliečko?
Pokial dojci plne a 4 tyzdne po pôrode je fakt uplne ze minimálna šanca na otehotnenie,ja by som si tiez tu tabletku nedala ale aj ked si ju da moze dojcit dalej ziadne prerušenie nemusí robit...
Neni potreba prestavat kojit.
Kamoska sa boji lebo v lekarni jej povedali tak ze aspon 2 dni prestat dojcit
@miuska88 tak nech si precita pribalovy letak alebo vyhlada na mamila.sk
@miuska88 sa mi rozum zastavuje, coho su zeny schopne. Tabletka PO, ako pises, ma za ucel zavrazdit dietatko (ak vobec doslo k oplodneniu). To by jej nevadilo ak by sa o 1 dietatko starala a jeho surodenca zavrazdila, v pripade zeby pocala? Tato tabletka je svinstvo. Niektore zeny nemusia mat ovulaciu pocas celeho dojcenia (ekologicke dojcenie) a ine ju mozu mat aj kratko pred ukoncenim sestonedelia, ale tych je malo. I ked mat deticky kratko po sebe moze byt narocnejsie, rozhodne to nie je nemozne. Prajem jej nech sa rozhodne spravne.
https://mamaaja.sk/poradne/archiv-poradne-gynek...
skoda, ze je vikend - inac by som ja ja jej mieste skusila poradit s mojim gyndosom, prip aj on by mohol kuknut sonom, ci uz nahodou neprebehla ovulacia - ci sa mylim? ale teda ked je vikend, je to bezpredmetne ....
@miuska88 inac aj keby prestala na tie dva dni kojit, o mlieko urcite nepride. Je to velmi kratka doba, kde by sa asi vyparilo? zastavenie laktacie v prsnikoch trva ovela dlhsie.
Ja som napriklad bola v nemocnici 4 dni, vratila som sa domov a normalne som kojila dalej. (ale samozrejme som si v nemocnici odsavala mlieko, lebo sa mi velmi nalievali prsia a bolelo ma to).
Skor by som videla problem v tom ako naucit 4tyzdnoveho na umele mlieko... ktore mu na prvykrat ani nemusi sadnut :/
mnaa zaraza fakt ze neskoncila sestonedelie a uz nevedli vydrzat a museli trtosit..pekne si mohla zarobit na infekciu..a ten jej suhaj nevie ze ked ma kondom ma striekat mimo? ze moze prasknut? to potom taku nehodu mozu mat aj kazdy tyzden..kedy sa ludia naucia taku lahku vec ako je prerusovana suloz ?! u nas tento druh antikoncepcie funguje..
@katharines pri vsetkej ucte... To co za bullshit si napisala.Tabletka PO nezabija ziadne dieta. Si nieco prestuduj kym napises taku somarinu 😂 tabletka PO sa uziva pokial viem do 72hodin myslim, a garantujem ti, ze za taky kratky cas sa ti ani nezhlucia bunky do kopy, nieto zeby sa to dalo pomenovat plodom alebo nedajboze dietatom 😂 je to strasny bordel ta tabletka ale nie je to tak ako pises urcite...
@lavieenrose presne toto mi napadlo... obidvaja nekompletni...
@lavieenrose ze trtosit 😀 ja som mala sex po prvom porode za par dni...a nie nevedela som vydrzat 😀 moje nervy, tieto nazory...a tu tabletku som tiez raz uzila, a ze by som m zabila dieta ma ani len nenapadlo a keby sa cosi udialo nemam problem ju uzit znova a bez vycitiek
@zuzicka256 Hovorim o pripade, ked v case styku bola ovulacia. Kedze vajicko po ovulacii zije cca 14 hodin, tak k oplodneniu musi dojst v tomto case a kedze oplodnene vajicko je malicke a tato tabletka sposobi hormonalny rozvrat, tak uz po tych 72h novy zivot existuje (ak vobec k oplodneniu doslo, pretoze nie vzdy je schopne vajicko prijat spermiu aj fyziologicky), a nema sancu prezit (mozno aj ma, ale nasledky pouzitia tejto tabletky si moze odniest). Okrem toho som citala aj v inom clanku, ze je ju mozne zobrat neskor.
@cichlida vobec ti nezavidim a nie si v mojich ociach hrdinka ...vidno ze si jednoduchsi tvor ked si na to sama hrda. ..asi ti nic nehovori zapal a infekcia
Pre dieta je rozhodne prinosnejsie kojit aj s tymto, nez nekojit.
@lavieenrose ano, ano, som zrejme jednoduchsia 🙂 nie so zapalom, ani infekciou som nikdy nemala problem.. A mala som porod, po ktorom som ani nevedela, ze som rodila 😀
@cichlida lenze dana osobka mala cisarsky to znamena ze rozrezane brucho rozrezana maternica=velka rana co sa dlho hoji...
pardon to som asi blbo precitala
@lavieenrose z tej tvojej prerusovanej suloze my mame syna. A viem,ze nie sme jedini.. Takze ani to nie je 100% antikoncepcia.. A kondomy nepraskaju kazdy druhy raz. Je to vynimocne.
@siska53 vidis a mne sa nikdy nepodarilo a muzovi tiez...za to viem o potrate z prasknuteho kondomu ..
A co tak sa naucit viac o tom ako funguje menstruacny cyklus? http://www.zenyprezeny.sk/crms/
@katharines tak potom sa vyjadruj takto, a nie ze bu bu bu zabijes dieta, bla bla bla nezabijaj surodenca 😂 trosku rozdiel v tom je nie?
@zuzicka256 nie je v tom rozdiel, kedze netusi kedy ma ovulaciu.
@katharines ok nebudem sa s tebou natahovat 😂
@katharines pre boha ziveeeeeeehoo toto ako vazne pises?😂😂😂😂 skoro som si zobudila malu,jak sa rehocem...Stopni sa zenaaa,trepec dve na tri 👏
@miuska88 radsej by som riskla druhe dieta ako to svinstvi v tabletke po.
Ja mam skusenost,ze sa dieta neodstavilo a dojcili sme sa dalej a aj s vacsim poctom dni no u starsizho babatka (7. a 9m.). U tak malinkeho by som sa obavala.