Ako odstaviť dieťa bez pomoci?

2. dec 2022

Mám 14 mesačného krpca a potrebujem ho už minimálne na noc odstaviť, problém je však že on plače až do úplného vyčerpania, zaspí na 10 minút a zase hodinu pokračuje... Nechce žiadnu náhradu či už jedlo alebo vodu, nepomáha spievanie, nosenie, túlenie a ja už nevládzem. Žiaľ nie je nikto kto by si ho na noc zobral a ja keď ho mám tak sa silou mocou dobíja k prsníku, škriabe ma, trhá mi vlasy, udiera rukami. Dám ho za trest do postieľky tak iba plače kým nezaspí alebo kým sa nezájde... Ja už neviem ako to mám zvládnuť, cez deň som nepoužiteľná, nervózna čo sa odráža aj na vzťahu so starším dieťaťom a už som v stave že by som si najradšej niečo urobila .... Prosím poraďte ako to zvládnuť bez pomoci a to že mu dovolím prsník nie je riešenie

daja0760
2. dec 2022

Neskúšala si ho dať spinkat do inej izby? Alebo žeby si sa na tyzden-dva odsťahovala ty a s malým by spal partner/starý rodič - proste niekto iný.
Ja som mala tiež takýto problém s vtedy 14 mes. dcérkou, no nakoniec sa to vyriešilo samo, na dovolenke v Chorvátsku sa odstavila sama (zmena prostredia)

hilda08
2. dec 2022

Netrestaj ho…je to pre neho šok, doteraz mohol a zrazu nie? On tomu nerozumie…musis vydrzat ten nárek, alebo zmeniť taktiku a začať postupne len predlžovať intervaly medzi kojeniami a to bude tiez velmi náročné vydrzat…vacsinou su vraj kritické prve tri dni potom uz sa dietatko “zlomí”..ja som to veľakrát chcela spravit nikdy som to nedokázala, tie place su srdcervúce

tehulka2011
2. dec 2022

Verim, ze je to extremne tazke. Mozes skusit potriet si bradavky fialovou gencianovou violetou, ukazes mu to cez den a povies ze tam mas bo, to by mohol pochopit, potom odstavis ale uz uplne, aj cez den.

basska_b
2. dec 2022

Joj, neodstavuj v noci. Ved on je v polospanku a netusi ani, kde je sever a len vrieska. Ja som to raz skusila, lebo mi haprovala tvorba v dosledku MS cyklu a taky rev, ze mi to mlieko zacalo samo tiect. Najprv odstav cez den. Zacne sa menej tvorit... bude to mat len na spinkanie... a potom u nas pomohlo dat flasu s vodou miesto prsa. Ja som deckam v 16mes/17mes oznamila, ze koncime s mlieckom, oznamila som im to behom dna a ony pozreli na mna a rozumeli akokeby... Ale bol vtedy jun resp.jul... bola im prijemnejsia asi voda ako teple mlieko...

minarova22
3. dec 2022

Ja som odstavovala deti postupne,z prsníka na poziadanie som začala dávať ráno, cez deň už nie a potom večer a v noci. Po nieakej dobe som vynechala aj noc, keď tak som dala čistú vodu-čiže som kojila už len ráno po zobudení a večer pred spaním. A takto sa nám to podarilo bez problémov. Nemala som problém ani s prsníkmi. Nakoľko som postupne redukovala, tak aj mliečko sa tvorilo menej a nemala som problém so zápalom.
Niekto používa trik s citrónom.Natru sa ním bradavky. Ale niektorim deťom ten citrón nemusí vadiť, chuti im to aj tak 😁

riskoh
3. dec 2022

Odstavovala som 14mesacne dieťa kvôli veľmi zlému nočnému spánku,ja som však odstavila úplne,žiaľ nedokázala som to sama, hoci som sa veľmi snažila,nevedela som ten plac-ryk v noci počúvať,takže som dieťa pobalila a na víkend zaniesla rodine, zaujímavé,že hneď prvú noc prespal, dovtedy bol hore každú hodinu, bol tam 3noci,odvtedy prespal celú noc, kojenie nikdy nepýtal....

autor
3. dec 2022

@daja0760 lenže nemá kto pri ňom byť a skúšala lenže stále je to to isté :(
@hilda08 snažím sa, už týždeň mu skúšam predlžovať intervaly a nedávať mu prsník hneď ako zaplače aj keď je to jednoduchšie ale on začne strašne plakať a na to sa preberie a zase ďalšiu hodinu ho musím uspávať, nešli sme na to nárazovo
@tehulka2011 to ma nenapadlo zatiaľ som skúšala len korenie a citrón ale jemu to nevadí 🙈

@basska_b cez deň takmer nemá iná na obed keď chce spať, lenže potom to v noci doháňa a to je ten problém , že to má miesto cumľa
@riskoh kiežby som aj ja mala kde ho dať :( viem že je najlepšie byť preč až to necíti ale nedá sa

ls56
3. dec 2022

Musiš vydržať pokiaľ ho chceš odstaviť. Po 2-3-4 dňoch sa zlomí. Aj keď v noci nebudete skoro vôbec spať,tak po par dňoch pochopí,že prsník nedostane.

autor
3. dec 2022

@ls56 už týždeň sa snažím a žiadne zlepšenie, napadlo ma že nie to odďaľovať ale úplne utnut len mi je šialené ľúto keď ho počujem plakať

snubka1
3. dec 2022

Ráno mu ešte daj mliečko a potom potri prsníky octom a ukáž, mu že Ťa bolia a že sa mliečko pokazilo a smrdí. A za každým keď bude chcieť potri prsníky octom. Dva dní a konečná a to som mala prsník maniačku. Nič nechcela jesť len piť mlieko. A v noci bola stále hore čo chcela mliečko. Po tom sa zobudila 2krat, mala som pri posteli ocot. Potrela som, ukázala že smrdí, bolí a že sa mlieko pokazilo. Tretiu noc prespala celu noc. Ale to je uplne odučenie od kojenia. Držím palce.

autor
3. dec 2022

@snubka1 ocot som neskusila ale citrón mu chutí 😂

mareri
Odpoveď bola odstránená
Zobraz