Ako odstaviť bábo od mliečka?

zuzka0311
21. dec 2011

Ahojte,
Je to trosku predcasne ale chcem byt pripravena. Vo februari by som chcela odstavit babo od mliecka. Bude mat vtedy tri mesiace a chcem vediet aky je najlepsi postup. Nechcem aby to bolo pre neho alebo pre mna stresujuce. Co mu mam davat namiesto materskeho mliecka? Mam mu nahradzat mliecko postupne?
Dakujem dievcence 🙂

soldi
21. dec 2011

ha! na 100% Ti aspon 10 mudraciek napise, ze ho nemas odstavovat a aka si zla matka a pod... 😀
verim, ze mas na to dobry dovod.

lepsie je naraz.
zacni mu davat UM. prsia si na noc riadne zviaz, a ked su naliate az k bolesti tak odstriekaj do ulavy. plus su aj homeopatika na znizenie laktacie- opytaj sa v lekarni.

inak si osobne myslim, ze tato otazka je fake.

jajka0211
21. dec 2011

preco chces take malinke babo odstavit od miecka??? ak nahodou musis ist do prace, ani to nie je dovod na odstavenie.. mliecko si mozes odsavat a babo bude krmene z flase..

stanislavao
21. dec 2011

3-mesacne dieta odstavit od dojcenia? preco? mozete byt rada, ze mate mlieko a nemusite kupovat UM. najlepsi je Nutrilon. je drahy, ale je najlepsi. da sa zohnat na BB Bebilon za 10e, co je nas Nutrilon, ale v Polsku sa to vola Bebilon. ale zlozenie je rovnake a je to lacnejsie, lebo Nutrilon stoji u nas cca 14e.

traktor
21. dec 2011

nemyslim si , ze si zla mama..zla mama je pre mna ta, ktora sa nestara a nelubi svoje dieta 😝 ..to, ze chces odstavit mozno ma svoj dôvod..nepises o tom viac a kedze je to otazka ani sa viac nedozvieme..ak to nie je vazny zdravotny dôvod, skus zvazit, ci musis prestat kojit..pre dietatko je najlepsie mamine mliecko, chrani ho, zasyti vzdy ked treba, v neposlednom rade je zadarmo..ak je to pre pracu, môzes si ho odstriekat, zamrazit, .. ako zastavit laktaciu..tu je tema https://www.modrykonik.sk/forum/porod/ako-zastavit-laktaciu/
ale veim, ze ty to potrebovat nebudes 🙂

katren
21. dec 2011

co je koho do toho, ake ma dovody na zastavenie laktacie....potrebuje radu a nie odsudzovanie....tu je dost informacii, tak hadam pomozu...
http://dojcenie.wordpress.com/category/odstaven...
a nemozem suhlasit so @stanislavao , ze Nutrilon je najlepsi....najdrahsi to ano, ale najlepsi nie...vela deti ma z neho problemy s bruskom a zapeka ovela viac ako ine mliecka....treba si precitat fora o UM a potom sa rozhodnut...a urcite sa este porad s pediatrickou...
Dominika mala Humanu HA, po pol roku sme presli na Hami... Michal je na Nutrilone AR

yvetulka
21. dec 2011

homeopatika sa volaju ricinus, ale pozor na davkovanie, v opacnom pripade nastartuju perfektne tvorbu mlieka ( v homeo lekarni ti presne poradia), ja osobne som odstavovala postupne, kojila som rano a vecer, medzitym sunar, co hned prijal uzasne bez akychkolvek problemov, aj ja som na nom vyrastla, potom uz len vecer a potom sa postupne bude stracat same, bez bolesti, ci nejakych zapalenych a naliatych prsnikov.

eaka
21. dec 2011

áno, mnohé tu napíšeme, že by ešte odstavovanie mohla zvážiť, ale priamo odsudzovať, že zlá matka, tak to snáď nie...ale mnohokrát sa ľudia rozhodujú v stave, keď majú nedostatočné množstvo informácií, a preto si myslím, že je úplne v poriadku, keď tu mamičky napíšu napríklad "ak to robíš kvôli práci, tak aj to sa dá zvládnuť", to nie je odsudzovanie mamičky, to je proste snaha pomôcť! Tak mamičky, ktoré dávate detičkám UM, akékoľvek sú Vaše dôvody, nereagujte zbytočne defenzívne ešte predtým, ako na Vás vôbec niekto zaútočí 😉
Inak spôsob, ako bábo odstavíš, je asi závislý aj na dôvode, aký na to máš, ak potrebuješ od 3.mesiaca proste nekojiť, tak musíš uťať, ak máš čas na postupné odúčanie, tak by som na to šla týmto spôsobom...postupne predlžovať intervaly, príp.nahradiť niektoré dojčenia UM a dieťatko možno samo prestane pýtať prsník, keď dostane fľašu..

abbie
21. dec 2011

Ja by som to robila postupne, zacala stale menej a menej kojit a dokrmovat UM.
Cim menej buds kojit, tak sa ti bude aj menej mlieka tvorit.
Sama potom budes citit, ze mas mlieka menej a ze sa ti prsia tak nenalievaju.
Ja by som pockala aspon do pol roka, ale je to tvoje slobodne rozhodnutie a nikto nema dovod ti do toho kecat, alebo ta odsudzovat.
Tie, ktore vedia len mudrovat a odsudzovat nech si radsej kusnu do jazyka a nepisu sem 😠

zuzana581
21. dec 2011

Ahoj. Podla môjho názoru nebude prechod z MM na UM pre trojmesačné bábetko nijak stresujúci. Nebude si to ani uvedomovať, takže ak chceš prejsť, tak hneď. Prípadne dávaj cez deň UM a v noci MM a tým sa ti postupne tvorba mlieka zastaví. Sú potom rôzne čaje, aj homeopatiká na zastavenie tvorby mliečka, len sa treba popítať, napríklad v lekárni. Ale cez to všetko čo som napísala, a to ja naozaj nie som zástanca kojenia za každú cenu, si myslím, že ak na to nemáš naozaj dôvod, tak by si mohla kojiť aspom do 5 mesiacov, kedy začneš dávať príkrmy. Jednak je to lacnejšie a taktiež aj pohodlnejšie, ale je to na tebe samozrejme.
@stanislavao nutrilon je to najhoršie, čo môžu mami svojim deťom dávať. Nikto ma o opaku nepresvedčí. Je to len reklamný ťah, ktorý vela stojí a preto sme každá zaslepená. Lekári majú provízie, aby nutrilon propagovali. Ten narobí bábetkám problémy a my utekáme opäť k lekárom, ktorí z neho tým pádom profitujú zasa, tak čo by ho neodporúčali. Nepoznám vo svojom okolí nikoho, kto by nemal s nutrilonu problémy. Sú samozrejme výnimky, niektoré detičky nemajú problém s ničím čo spapajú, ale väčšina detí má z nutrilonu problémy. Zápcha, nafukovanie, koliky..... Nutrilon ani za nič.

moniciak
22. dec 2011

Ja som to robila tiez postupne aspon sa mi nenalievali velmi prsia tiez najprv jedno az tri denne nahradit po case ani nechcela uz prso ona mala vtedy okolo 4 mesiace ale bolo mi to luto lebo dojčiť som chcela ale zas si nemyslim ze Nutrilon je najlepsi ako to tu bolo spomenute teda ako mozno je ale keby iné mlieka neboli v sulade s predpisanymi hodnotami asi by sa nepredavali 🙂 Ja dávam Sunár a Monika prospieva a je v poriadku a je ovela lacnejsi než N 🙂 🙂

vejula
22. dec 2011

baby naschval som prečitala všetky odpovede aby som vedela na čo vlastne reagujete. Ani z jedneho som nevycitila odsudenie, tak fakt neviem na čo naražate, len proste kopať a kopať do niekoho aj ked na to nemate dôvod

tiež by som to ešte raz zvažila a zistila si či ten dôvod na odstavenie je realny, alebo sa jedna o famu ktora sa v spoločnosti prezwentuje, dokonca i v kruhu lekarov, ktorí sa chrrania tym že nechcu predpisovať popri dojčeni lieky ktore v skutočnosti pre dieťa nepredstavuju žiadne riziko (mam s tym osobnu skusenosť) Popri dojčeni môžeš robiť takmer všetko. Je malo liekov ktore sa počas dojčenia nesmu uživať. Tak ak chceš možeš sa o tomto ešte informovať.

jankako
22. dec 2011

vieš aké výhody má kojenie??mliečko je zadara,je zdravé a hlavne pohodlné/nemusíš v noci stavať a ísť zarobiť UM/🙂