Ahojte mamicky dnes som sa rozhodla uz konecne odstavit svojho 25 mesacneho syna. Rano som hi este nakojila a uz na obednajsi spanok som mu prsnik nedala. Samozrejme to bolo kriku ale potom sa konecne ukludnil ale aj tak nezaspal a stale je plny energie. Bojim sa ze bez dojcenia uz poobede nebude chciet spavat :( . Aj vy ste ti tak mali alebo je to normalne v prvy den odstavenia? Ach bojim sa ako to pojde v noci :( Este som sa chcela spytat ze kolko dni trvalo kym sa vam mlieko stratilo ?Treba si dat predpisat aj lieky na zastavenie tvorby mlieka ci sa to da zvladnut aj bez nich ? Treba sa aj obvazovat ci ?
Dakujem za vase rady dufam ze to zvladnem a nevzdam :(.
Mladsi sa mi odstavil sam v 20 mesiacoch a to som sa cudovala,lebo je to mamin cecok...uz ma 3 a stale sa cecosi s nami cez den aj pred spanim. Starsia je presny opak,cecok nikdy nebola,ale odstavovat bolo horsie.Ja som to urobila v 20mes. zo dna na den.Mala sa dojcila cez den uz malo,vacsinou en pred spanim poobede a vecer a 1x v noci.Jednoducho som si obviazala prsia a povedala,ze cici su chore.Div sa svete,neplakala,len stale kontrolovala,ci su stale chore.Po troch dnoch prestala.Len sme sa museli naucit zaspavat bez dojcenia a to trvalo dobre 2 tyzdne.Nechcela len tak sama zaspat.Tak som musela s nou zaspavat a drzat ju za ruku.Niekedy chvilu a niekedy aj polhodinu.V 3 rokoch uz ale spala len vynimocne poobede.Ani v skolke nechcela.Drzim palce.
a lieky nebolo treba,odstrikla som si len raz,postupne to bolo ok.
@siska53
@sivula Dakujem vam za rady. Nakoniec som si bola vypytat recept na lieky pretoze mam vela mlieka. Tak snad to pomoze a mlieko sa coskoro vytrati. Malicky bol tiez hrozny ceckos u nas ocot vobec nezaberal
V noci sa to dalo zvladnut cakala som vacsie revy ponosila som ho potom ulozila k sebe hladkala a spievala a nakoniec zaspinkal tak isto aj poobede bojim sa tejto noci ako to bude ale snad dobre 🙂 drzte palce
@zuzulka22 ahoj.ako to ide? Od včera nekojim môjho 25 mesačného syna. Tak som zvedáva.
@999cicka999 Ahoj celkom fajn dakujem za opytanie . Maly zatial zaspava nosenim ale v noci staci pohladkanie a tiche spievanie . Uzivam lieky a mlieko sa postupne straca. Akurat ze z tych liekov mi bolo hrozne zle krutila sa mi hlava nenormalne a mala som pocit ze sa kazdu chvilu povracam tak som si zacala davat len polovicku tabletky a uz je lepsie. Tak dufam to pojde stale lepsie a lepsie. Ako to zvlada maly ?
@zuzulka22 ja teraz dojcim tretie dieta, baby sa odstavili viac-menej same, prvej som trocha pomohla... postupne ostalo len vecerne a ranne dojcenie, vecer som jej povedala, ze teraz je tam malo, nechame na rano a rano uz mala ine na praci 😀
Mozem sa opytat, preco drobca odstavujes, ked mas vela mlieka?
@zuzulka22 vynikajúce!!! Večer povedal mama ma bobo cici nebude lebo bam. Otočil sa a zaspal. Lieky neuzivam takze som odsala hrce a dufam ze polavia. Celý deň sa pýta no vždy mu poviem že som spadla a mám bobo. Ukážem mu prelepene bradavky pofuka,poposinkuje, pohladka a ideme sa hrať. Dufam ze nam to pojde. Este si spomenie? Pýta si?
@999cicka999 Tak to je super ze to zobral takto v pohode. Ja si tiez prelepujem bradavky. Tiez pohladka ale este hlada v noci cize spomenie si. Je fajn ze neberies lieky mne sa zasa z nich zacala tocit a boliet hlavs rozmyslam ci ich msm vysadit len aby sa mi znova nezacalo tvorit mlieko . Pretoze mliecka uz je teraz mslinko.
Moja sa pekne sama so slovami Dakujem neprosim.Dojcili sme sa 29mesiacov.
@zuzulka22 ja som odstavovala.postupne. Najskor som.zrusila denne dojcenie na poziadanie,moja v noci uz od roka sa nebudila. Asi po 2tyzdnoch som.zrusila vecerne dojcenie a o 2m.som.zrusila ranne. Ale ja som.si octovala prsia. Ked chxela,ponukla som.jej,no takr octove jej nechutili. U nas sa to zaobislo bez kriku. Uplne odstavena bola par dni pred 2.narodeninami.
Syna som odstavila v 11.m.z mojich zdrav.dovodov ten sa zaobisiel bez octovania,on mal radsej normalnu stravu ako mlieko,odkedy ochutnal.prvy prikrm.