Ako odstaviť 2-ročného od dojčenia?

lenkaviki48
11. okt 2022

Ahojte idem si po radu ako od naučiť syna od kojenia. Čim starší je tým to viac bolí a aj viac si zvyká nato. Príde za mnou ráno ako sa zobudí potom keď ide spať na obed aj po obede a tiež večer a v noci si pýta ak 4 krát. Viem že tie chvíľky sú má nezaplatenie ale chcem ho obmedziť trochu. Keď mu poviem že už nie rozplače sa a prosí. Ďakujem za radu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macik34
11. okt 2022

@lenkaviki48 dvojročného?? To je choré

hilda08
11. okt 2022

@lenkaviki48 tiez som odstavila dvojročného, išiel na noc k starkej tam v pohode ani ho nenapadlo, doma som par noci spala na gauči a ked chcel manzel bol pri nom a vysvetlil, pozlostil sa to ano ale islo to relatívne hladko, proste uz si velky chlapec, uz mozes pit mliecko z chladnicky, ako aj my - to najviac pomohlo, zdôrazňovať mu ze teraz uz moze nieco ine, nieco pre neho špeciálne

kimina21
11. okt 2022

@lenkaviki48 ja som ho najskor v noci odstavila a tak ze som si natrela bradavky octom.mu to smrdelo,tak sa otocil a spal dalej.Takto sa budil asi tyzden,potom uz prespal celu noc.lebo tie noci uz boli neunosne.

kate_cs
11. okt 2022

@macik34 prečo by to malo byť choré? Že žena dlhodobo dojčí? Veď je to jej vec, ak jej to doteraz neprekážalo, prečo nie 🤷🏼‍♀️

fobula
11. okt 2022

@lenkaviki48 ja som čítala (zatiaľ neskúšala) že teda na odstavenie v noci pomáha,keď ide na pár noci spať s dieťaťom len ocino. Že to dieťa menej ťahá si v noci dať. Aj keď, každé je iné. Niektoré spi od mala veľa hodín aj celú noc,niektoré furt cuca,ako moje -13m a v noci 6-7x aj viac. Tak možno začať nocou a postupne .. ale tiež niekto vravel,že to dieťa potom cez deň doháňa.. na kamoskinho zabrala škôlka, trochu plakal prvé dni a potom si zvykol,že má iba ráno a potom až doma... A celkovo menej.

tani777
11. okt 2022

Tak ja som starsej okolo 2 rokov cez den vysvetlila,ze v noci sa spinka,a ze aj cicik chce spinkat,aby mal dost mliecka..obkecala som to tym,ze cez den ako vzdy kedykolvek,ale vecer len zaspinka pri tom,a v noci sa len pritulime,pomojkame a budeme spat..ze cicik bude zas az rano..hned pochopila,dve noci sa parkrat zobudila,pritulila a spali sme,tretiu uz spala celu noc..Denne dojcenie som nechala tak,sama postupne prestala,ked som ostala tehotna
Druhu akurat dnes zacinam presviedcat 😁 chcela som pockat,kym jej vyjdu posledne zuby,ale dnes na prevencii u zubarky sme zistili,ze ma odvapnene zubky,tak mi odporucila skusit aspon obmedzit v noci kojit (ona si nechce dat cistit zubky,bzdy je to obrovsky boj,cize ich nema 100% ciste a v spojeni s nocnym kojenim to moze zhorsovat..)..tak uvidime ako to vezme..
U nas osobne bol zaklad vysvetlit to cez den,lebo v noci ma nikdy nevnimala,co jej hovorim..to len chcela svoje..akonahle som jej to cez den vysvetlila,bola s tym v pohode
A take ze nechat ju s muzom v nasom pripade nehrozilo,to by ani nezaspala..ale kazde dieta je ine 🙂

baluinka
11. okt 2022

@macik34 nie, nie je to chore....chore su taketo debilne poznamky

gurags
11. okt 2022

@lenkaviki48 ja som odstavovala na viackrát ale podarilo sa mi až keď som sa jednu noc nahnevala a povedala som , že nie. Mliečko nebude, bol plač samozrejme, ale manžel to zachránil, dcérku pritulil a tapkanim po zadočku uspal, po pár dňoch už prespala celú noc a pred spaním dostala Granko do fľašky.treba tých pár nocí vydržať a neustupiť. Držím palce.

vilma7
12. okt 2022

@macik34 odkedy je choré, keď matka dojčí svoje dieťa?
@lenkaviki48 ja som potrela octom vždy ked chcel a sám sa odtiahol. Po 3 dňoch už nepýtal, ale u nás boli tie noci hrozné aj naďalej.

lenkaviki48
autor
12. okt 2022

@macik34 prečo choré? Starších som dojčila len 2 mesiace viac som nevedela a pri najmenšom keď som vedela tak dlho mať materské mlieko bola som vďačná a rada.

gerfinka
12. okt 2022

@lenkaviki48 ja som akurát prednedávnom odstavila vyše 2 ročnú dcérku. Išla som na to postupne, najprv som jej zrušila dojčenie cez deň. Snažila som sa odpútať pozornosť alebo si nesadat. Dosť pýtala vtedy keď som sedela. Ale s tým denným odstavením v podstate nebol problém. Zaspavala však aj poobede pri dojčení. Potom po čase som odstavila na uspavanie. Spočiatku sa jej dlho zaspavalo,no postupne lepsie. Som jej vysvetľovala, že už je veľká baba a že tie už nezaspavaju pri cuckani. Našťastie až tak veľa pri Tom neplakala, skôr sa akoby tak na mňa urazala. V noci som ju stále dojčila, keď sa zobudila. To som sa bála utat, lebo mám teda aj staršiu a som sa bála, že ju bude budiť,keď bude plakať za mlieckom v noci. A pred dvoma tyzdnami som si povedala, že však vyskúšam jej nedať keď sa zobudí a celkom to bolo v pohode, takže som to zastavila úplne. Budí sa aj tak v noci ešte, trošku zmrnkne, prípadne sa zvali na mňa alebo jej dám ruku a zaspí. Pre mňa takéto postupne odstavovanie fajn, ani sa mi prsia nejak nenaliali.

lenkaviki48
autor
12. okt 2022

@gerfinka ďakujem za radu

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz