Potrebovala by som surne radu ako odstavit moje takmer 2-rocne dvojicky od kojenia. Nepredpokladala som, ze sa mi podari tak dlho kojit dvojicky, starsiu som odstavila postupne tiez v 2rokoch. No tito drobci su od mliecka priam zavisli, kojim ich 4-5xdenne a 3-4x za noc, samozrejme pritom jedia normalnu stravu. Doteraz mi to az tak nevadilo, aj ked noci su narocne, no teraz by som potrebovala nastupit na liecbu mojho zdravotneho problemu vylucujucu dojcenie. Odmietaju pit umele mlieko a aj flasku- piju len z poharika. Prosim poradte ako sa to podarilo vam?
@elisa7 - dvojrocne deticky urcite nepotrebuju umele mliecko a nepotrebuju ani flasku. Ak im chces davat dalej mliecko - tak mozes uz aj kravske normalne z pohara rano a vecer. Aj ked ja nie som zastanca dvat mliecko dalej po dojceni - nie je to potrebne. Ja som odstavila dcerku v 2,5 roku a tym padom sme s mliekom skoncili. Po dobe dojcenia uz dieta nepotrebuje pit mlieko, aby sa stravovalo vyvazene.
No ale k tvojej otazke - zacni pit salviovy caj, prsia pevne zviaz obväzom a jednoducho im nedaj. Ja viem, ze sa to lepsie povie, ako urobi, ale ja som to tiez tak spravila s mojim zavislacikom, inak to neslo, by sme sa kojili este v skolke, keby je to na nej. Treba sa rozhodnut, ze proste nie, dieta to vyciti. Najprv prestante kojit cez den a neskor aj v noci, za tyzden by mali byt odstaveny. Ponukni im vzdy alternativu, ked chcu prsnik - hrat sa, pit nieco ineho, oblubeny keksik, hocico, len nech na to nemyslia. Ono dva roky je dlha doba a su zvyknuty, treba chapat, ze to pre nich nebude lahke.
@elisa7 mozno tvoja liecba je kompaktibilna s dojcenim alebo sa da najst iny liek /ked nechces tu mozes mi napisat IP/
uprimne..2 roky su asi najhorsi vek na odstavenie babatka....v tom case si babatko ukotvuje dojcenie a az potom nasleduju jeho /nie matkine/ kroky k samostatnemu odstaveniu
vyskumy dokazali, ze dieta sa dobrovolne pred 2,5 rokmi neodstavi...iba pri chybach v dojceni..cize bud ich odstavis nasilne ☹ alebo pockas, kym sa dobrovolne neodsatvia samy 😉
@elisa7 a v jenom suhlasim s @anjelicek26 2 rocne deti ozaj nepotrebuju UM a flasku...kludne vyskusaj kravske mlieko plnotucne z normalneho pohara
@elisa7 ahoj, skus pozriet sem, 😉 https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/odstavenie-babatka-ako-ste-to-zvladli-vy/