Ako odstaviť 2-ročné dieťa?

Včera o 09:33

Ahojte mamičky. Chcem sa s vami poradiť. Zistila som, že som opäť tehotná no stále ešte dojčím 2 ročnú dcérku. Máte prosím nejakú radu, ako ju citlivo odstavím? O jedno bábätko sme pred pár mesiacmi prišli, nerada by som bola, aby sa to zopakovalo, preto som sa rozhodla skončiť s dojčením, ktoré je už teraz aj tak iba o zvyku.

silvusias
Včera o 09:40

Skús začať tým, že postupne vynecháš jedno dojčenie, napríklad popoludňajšie alebo ranné. Nechajte si večerné alebo nočné dojčenie na posledné. Mnohé deti používajú mlieko nielen na sýtosť, ale aj na upokojenie. Pri niektorých deťoch zaberá aj to, že si s ním maminka vytvorí nejakú inú aktivitu, keď pýta mlieko, tak odlákaš jeho pozornosť napríklad čítaním knihy, mojkaním atď.
Je to však úplne individuálne, nakoľko každé dieťa je iné, treba skúšať. 🙂

kikusenka1
Včera o 09:44

Nám pomohla zmena prostredia. Šli sme na chatu a bolo tam toľko aktivít ze na dojčenie úplne zabudla. Keď sme sa vrátilo, rýchlo si spomenula ale som jej povedala zw všetko mlieko už vypila a zmierila sa s tým. Inak som sa ju skúšala odstaviť všelijakými spôsobmi no nedalo sa. Keby som vedela ze stačí ísť ma chatu šli by sme už davno😂😂😂

anitta98
Včera o 10:21

@kikusenka1 áno, táto veta zabrala aj u nás 😀 na každého však fungovať nemusí, no. 🙂

kikusenka1
Včera o 14:02

@anitta98 no keby jej to oznamim len tak doma ani mne by to neprešlo 😂

autor
Včera o 16:53

@kikusenka1 vyskúšam 😄 lebo už je to naozaj nepohodlne

kikusenka1
Včera o 18:27

@autor verím ti a chápem ta. Prešla som si tým