Ako odstaviť 11 mesačného mliekoholika?

dagmarix
9. aug 2020

Maminy, chystam sa odstaviť a chem si pripraviť stratégiu. Malý ma 11 mesiacov, kojíme o 106, ale po roku sa už chcem aj vyspať. Faktory: zaspáva na prsníku, postieľku ma prísunutu k našej, v noci si cucne min. 2x, max. 6x (ked je teplo alebo idú zuby), od rána cca 6, je pricucnuty až kým to nevzdám ja, cca o 7:15. Moja predstava : cez deň ešte kľudne pokojim, ale tie noci už nedávam. Poradte prosím vaše postupy. Ideálne prosím maminky s podobnou situáciou (tie, co majú malých na UM od 3 mesiacov alebo už spia sami v postieľke mi asi nepomôžu). Ďakujem!

miadi
9. aug 2020

Ja som na nasilne odstavenie nemala srdce a tak som kojila 3.5r a vyspala sa až potom 😂ak to nevies vydrzat tak musis ratat stym ze bude tyzden dva revat a potom si zvykne ze uz prso nebude ., Moja teda nechcela prestat ani vtedy ze ona je babo a lubi mliecko no bola som v nemocnici ( porod v18tt) a bola prvu noc prvy x bezomna tak som jej potom povedala ze dr zakazal ( koli vyvolavacke) Lebo uz som toho mala plne zuby. A fungovalo to lebo sa bala ze jej zas zmiznem do nemocnice. No babatku nevysvetliš nijak. Len sa priprav ze bude Strasne plakat . A nesmieš polavit ked chces aby to fungovalo . Idealne Keby si spala inde a snim jeho tata ked sa bude budit mu da flašku .. ale poznam baby co to urobili a v noci sa aj tak este rok dva dieta budilo na mlieko museli Ist zohriat um 😐 Cize nevyhrali a to kojenie je lahsie das prso a je.. takze si to zvàž či to stoji za to Lebo nemas istotu ze sa vyspiš tak či tak. A ked mu idu zuby tak nic ho tak neukludni ako prso Cize si vyrobils novy problem ako ho utišit. Moje deti cumel nechcu ani za svet mama je mama .

eriksonka1234
9. aug 2020

@dagmarix neporadím, tiež som mala závisláka, v noci aj 20x, keď som vytiahla bradavku, hneď sa zobudil. Nechcel nič iné, keď mal 20 mesiacov, chcela som ho nasilu odstaviť, skoro vykopol od nervov dvere, triasol sa, vrestal a mne pukalo srdce. Nakoniec som ho kojila do 2,5 roka. Vtedy krásne sám pochopil, že už je veľký a skúsi teda spať sám. Od toho dňa, sa nezobudi v noci ani raz🙏.

sara07
9. aug 2020

skus mu dávat cez den postupne menej mlieka, nahrad niečim inym bud um alebo čajom , stravou aby nebol hladny smädny
na ukludnenie tiež niečo vymysli aby si odviedla pozornost hlavne cez den a postupne by sa mal naučit
mne stačilo aj nahradit na noc um, a spal do 5 aspon ,spávala som ked spali oni cez den len to je také trocha dospatie aby ta nevyrutilo
alebo skus na večer kašu s mliekom
nahradit funkciu čo má pre neho dudlanie, upokojovanie atd
prípadne tu baby pisali že natreli bradavky octom a že teda je pokazené a šlo to

ajka0207
9. aug 2020

@dagmarix tak dva krát za noc je podľa mňa luxusné vyspanie sa, tak sa budí naša trojročna. Určite by som rátala s tým že takto malé dieťa sa ti bude budiť, cumel máte?

evkamotka
9. aug 2020

2 az 3x je luxusne, min tolko sa budil moj prvy syn do 2.5r, HOCIKEDY aj viac a to bol na flasi od 5m. Ci nemas prikraslene predstavy o nekojeni :D

nnnuuunnn
9. aug 2020

To je ešte malé na odstavenie chudatko

dagmarix
autor
10. aug 2020

@nnnuuunnn aj tvoje deti sú chudatka. Dobre ti to spravilo, však?

dagmarix
autor
10. aug 2020

@evkamotka Áno, je to možné, neviem, som prvorodicka. Veľa mamiciek tu machruje, že im deti spia celú noc, tak neviem.

dagmarix
autor
10. aug 2020

@ajka0207 Nemáme, nechcel. 2x je OK, 6x je stále v norme, ale posledne noci boli aj 10x, uz sa to začínalo odrážat na pohode v domácnosti a ja si myslím, že každý člen rodiny ma nárok na to, aby bol ôk, preto sa snažím nájsť cestu. A práve neviem ako nahradiť didu, keď nemáme cumlík... Nevieš?

dagmarix
autor
10. aug 2020

@eriksonka1234 ďakujem za skúsenosť 🙏

dagmarix
autor
10. aug 2020

@miadi Ďakujem za skúsenosť 🙏

ajka0207
10. aug 2020

@dagmarix u takto malého by som učila na cumel, prípadne niektoré deti zaspia s hrkalkou, plienkou alebo niečím čo sa dá žuť. Kúp viac značiek cumlom a skúšaj ho učiť kým ešte neplace

dagmarix
autor
10. aug 2020

@ajka0207 fázu cumel som už uzavrela, mame ich doma 12,spolu za asi 50 eur. Malý ich vôbec nepochopil, teraz sa s nimi hra, ale dudkat ich nevie. 🤷‍♀️

ajka0207
10. aug 2020

@dagmarix tak s tým nemám skúsenosť že by 11 mesačne vydržalo bez prsníka aj bez cumla.

biela_sova
10. aug 2020

@dagmarix Ahoj, napisem Ti svoju skusenost. Eate ako tehotna som mala ku kojeniu taky skor laxny postoj. Ked sa maly narodil, cisarskym, bol pol na pol na materskom a umelom mlieku. Vsimla som si ale, ako inak reaguje na materske mlieko, flasu zacal rychlo odmietat. Na prse sa krasne upokojil a uspal. Odmalicka spinkal od 20.00 do 8.00. Dve prebudenia na kojenie, neskor len jedno. Dnes ma 20 mesiacov, je stale kojeny, uz len v noci. Spime spolu, takze ani neviem, kedy kojenie prebehne. Lebo sa za minutu nakoji a spime dalej, neprebudime sa ani. Ked vidim, ako ho kojenie resp pricucnutie aj cez den upokoji, ked ma tazsie situacie na prekonanie, neviem si predstavit, co ine by mu takto rychlo pomohlo. Mlieka uz mam malo, uz je to len take symbolicke.
Ale, ked idu zuby, je hore aj 20x, ale prso nepyta, len ma skratka diskomfort a bolest a nevie, co so sebou. Posledne dni prespal celu noc aj bez kojenia. Len nadranom som mu nasilu ponukla, aby cucol, aby sa mlirko nadobro nestratilo. Do buducna, pre chvile nepohody. Takze mozno aj u vas caste budenie je sposobene zubkami alebo rastovym spurtom. Budil by sa aj tak a pytal by asi umele mlieko. Za mna uz nikdy viac, 3 mesiace stacilo. Ale tak ja mam netrpezlive dieta, z eked zapalce, momentalne chce pit, neakceptuje tych 30 sekund termoska, vlazna voda, umele a zmiesat 🙂 Drzim paste.
Aha a Ps. Moja a kamoskina skusenost s detickaminpo 1 rolu je, ze casto ked sa v noci zobudia, tak sa upokoja len tym, ze Ta chytia za prso. Smejeme sa, ze je to akoby rukolapny dokaz, ze v tej tme spi pri nom mamina a nikto iny :D
Takze ja som vyspata doruzova, nebyt komarov a susedov, co robia vedla na bazene zurky 🙂

kate_cs
10. aug 2020

@dagmarix môj do 1 roka ani nechcel poriadne jesť, väčšinou len mlieko. Tak isto zaspaval kojenim a spávali sme pri sebe.
Ale ani mi nenapadlo ho odstaviť, lebo aj baby, ktorých deti sú od narodenia na UM sa nevyspali celu noc, podľa mňa to nezávisí od toho, či je dieťa kojené.
Po roku sa už budil menej, tak 1-2krat za noc. Odstavila som ho až v 1,5 roku, keď som opäť otehotnela a kojenie ma bolelo.
Počas dňa som doma nenosila tielka a veľké výstrihy a uspavala som ho v kočíku. Tam zaspal aj bez kojenia. Večer som si spolu s mužom k nemu ľahla, hladkala sme ho, rozprávali mu, až pomaličky zaspal.
Zo začiatku to trvalo aj pol hodinu, ale teraz spi do 5 minút.
Chcelo to len čas a to, že už bol pripravený, plakať by som ho nenechala. A hoci som ho už nekojila, stále sa v noci občas budil a pretáčal sa.
Až okolo 20. mesiaca začal spávať tak, že o ôsmej zaspí a zobudí sa o siedmej ráno.

lenqua_12325
10. aug 2020

Bola som na tom rovnako, mája nechcela chytiť fľašu s UM ale mňa už nebavilo vstávať 8x za noc. Bola som vyčerpaná. Poplakala prvý deň a zaspala. Keď zaspala, strčila som jej fľašu s umelým mliekom a pila a potom cumlík keď v noci vstala. Keď bola snadná dostala z fľaše vodu. Aj ja bývam v noci smadna.

zuz0110
10. aug 2020

Ja som najprv prestala uspavat na prsniku cez den, vtedy mal pol roka. Ked sme toto zvladli a uz pekne papal normalne jedlo, postupne som odstavila kojenie cez den. Prislo mi to lahsie, nebol hladny a dal sa lahsie rozptylit hrackami a aktivitami. Uplne odstaveny cez den bol v 10-11 mesiacoch a kojil sa len rano, vecer a v noci. Po roku som si povedala, ze ukoncime noc, lebo tiez sa velmi vela krat budil. Isli sme na to pomaly, najprv som napr. nedala do 12tej. Potom do 3:00, 5:00 az proste v noci nepil. Ked sa budil, tak len ukludnit pri sebe v posteli a preniest. Jasne, ze najskor plakal, ale po par dnoch pochopil. Neskor sa rano odstavil sam, lebo uz sa ponahlal hrat. A asi na 1.5 roka si raz zabudol vypytat aj vecer a skoncili sme. Mne sa toto postupne odstavovanie osvedcilo, nikdy nebol extra cirkus, nikdy ziadne zapaly. A to ako babatko bol na mne fakt nonstop, 100x za den kojeny. V satke som ho nosit nemohla, lebo sa mi prisaval na hrudnik. Naozaj ceckofil. Takze podla mna je postupnost zaklad.

adulik2
10. aug 2020

@dagmarix neskusala si taky do ktorého napchas napr sladký banán a on si ho bude postupne vycuciavat od tial alebo jahodu, rôzne ovocie. Normálny mu mozno neberie lebo z neho nic nejde

schoki
10. aug 2020

Ahoj,neporadim,len napisem ako sme my urobili.Neodstavila som ho uplne,len sme zrusili nocne kojenie.Potrebujes ale pomoc a podporu muza.Ked sa drobec v noci zobudil,tak si ho zobral muz a ponukol mu z flase vodu.Niekedy drobec zobral,niekedy nie.Potom ho uspal.Nepamätam si kolko noci to bolo ( sa mi zda ze 3-4).Tiez to nebolo lahke a bolo kriku-prvu noc najviac.A to sa budil v noci uz len 2 krat.Len sme davali pozor aby sa vecer dobre najedol a este pred spanim sa nakojil.Odstavil sa neskor sam( v roku a pol )

dagmarix
autor
10. aug 2020

@schoki a večer si ho uspala na cicke? Ci aj to zvládol manžel? Ďakujem 🙏

dagmarix
autor
10. aug 2020

@adulik2 fu, také ani neviem, že sú... Iba takú sieťku z DM sme mali na ovocie.

adulik2
10. aug 2020

@dagmarix https://darkyzciny.cz/sk/pre-najmensi/6788-dets... nieco taketo a mozno malému vyhovuje ze ked si potiahne z prsa tak ma nieco v ústach dobre a to ho ukľudní. Kdezto bezny cumel taha taha a nic tak sa mu nepaci.

schoki
11. aug 2020

@dagmarix nepamätam si ,ale asi ano.Mali sme obdobie ked tak zaspaval,ale aj bez.Vzdy som si myslela,ze take veci si budem navzdy pamätat,ale zistujem,ze ti tak nie je.