Ako odstaviť 11 mesačné dieťa od kojenia?

eleonora1987
26. sep 2014

Dobry den, moja dcera ma 11 mesiacov, je plne kojena, prikrmy zle ale nie vela nato aby sa z toho najedla. Zaspavame len pri prsniku, inak este nikdy nezaspala, manzelovi zaspi cez den v kociary, mne vobec... V noci sa budi aj 15x, skoro kazdu hodinu, musim prist a dat jej prsnik a hned zaspi. Ale takto uz dalej nevladzem, som vycerpana, unavena... Dnes som kupila umele mlieko ale vobec mi ho nechcela pit, vypluvala ho. Na obed zjedla polievku, vypila trochu vody ale mlieko nadalej odmieta. Neviem ci mam takto pokracovat alebo ju vecer normalne nakojit... Ak by ste niektora mala podobne skusenosti tak budem vdacna za kazdu radu. dakujem

kingstonka
26. sep 2014

Ja len tolko, e mojA mi hadzala flasu s umělým niekolko metrové do dialky- a pit ho zacala az po mesiaci od odstavenia.

eleonora1987
autor
26. sep 2014

a to mesiac nepila vobec mlieko? a kolko mala ked si ju odstavila?

luba41
26. sep 2014

@eleonora1987 skús aj v skupine https://www.modrykonik.sk/group/2015/..tam nájdeš viacej info o dojčení..aj Ťa tam usmernia, vysvetlia že možno všetko je tak ako má byť a že takto je to normálne..prípadne Ti poradia ako "dojčenie" vylepšiť aby ste mali z neho obe potešenie.. a samozrejme stránka http://www.mamila.sk/pre-matky/poradna-dojcenia/ -a treba dojčenie "pochopiť".. 😉

moni73
26. sep 2014

@eleonora1987 a chces ju odstavit? ja som vydrzala nocne kojenie do 18teho mesiaca (tiez sa budila cca 12x za noc), tiez som uz nevladala a zo dna na den som jej zrusila nocne kojenie. budila sa 3-4 noci, dostala vodu z flase a zistila, ze sa jej budit neoplati. islo to az necakane jednoducho. denne kojenie som rusila postupne (to mi neprekazalo 😉 ). drzim palce

siska53
26. sep 2014

@eleonora1987 tak si ju daj k sebe do postele...podla mna ta chce skor citit,ako tahat..

karotka83
26. sep 2014

@eleonora1987 my sme na tom uplne rovnako, mala ma 10,5 m. a bez prsnika nezaspi. Tiez moc nepapa takze mlieco pocas dna tvori vacsinu jej stravy a v noci.... kazdu chvilu sme hore, a to ani nie preto zeby bola smadna, len chce prsnik dvakrat cucne a spi. Tiez sa pomaly chystame odstavit ale neviem si to predstavit. Asi najprv skusim odstavit cez den aby sa postupne naucila zaspavat sama a potom aj vecer. Drzime si palce 🙂 dufam ze to pojde dobre, nemam to srdce ju nechat vyplakavat kym nezaspi

alenka7777
26. sep 2014

@eleonora1987
to ako keby si o mojej dcerke pisala....presne to iste. ked mala presne rok, musela som ju zo zdravotnych dovodov odstavit. velmi som sa bala ako to zvladneme. nakoniec to dopadlo uplne v pohode. cele odstavenie trvalo tyzden. dost sa zlostila, ale nakoniec si zvykla. umele mlieko vypila az po tom tyzdni, ked sme mm nedavali uz vobec. dovtedy sa casto v noci budila, bola som z toho uz na nervy. po odstaveni spava pekne. sem tam sa zobudi, ale za minutu zaspi.....

eleonora1987
autor
26. sep 2014

siska53 ona spinka primne od narodenia... takze v tom to nebude. a to nevadi ak bude dieta tak dlho bez mlieka ked bude umele odmietat?

beruska9561
26. sep 2014

my sme na tom tiež rovnako, príkrmy OK, spapá, no posledné 2 týždne začína viac piť moje mlieko ako jesť tuhú stravu, akoby sa z neho stal závislák. dcéru som odstavila v 13mes. pre moje zdrav.problémy, robila som to postupne, najskôr sme zrušili ranné kojenie/a, mliečko sme nahradili jogurtom, mlieko z fľaše mi úplne odmietala, potom sme postupne nahrádzali aj obedné kojenie, večerné, bol to boj, musela som ju stále niečím zabávať, aby nemyslela na mliečko, aby stále nehľadala. Trvalo to asi týždeň, postupne si odvykla aj od potreby papať v noci. Teraz mám 11 mes. syna a tie nočné kojenia ma unavujú, pretože ide len o ukľudnenie, fľašu odmieta, cez deň občas vypije trochu umelého mlieka, ale viac než 30ml nevypije.

hamca
26. sep 2014

@eleonora1987 starsia dcera bola na tom rovnako, co sa tyka nocneho budenia. Lenze ja som otehotnela, ked mala 10 mes. Potrebovala som ju co najskor odstavit. A tak som jej zacala v noci davat vodu z flase a nejako sa naucila bez prsa zit, ale chce to trpezlivost. Nam sa aj na vodu budila este 6-7 krat v noci, ale ked mala 19 mes, konecne sme sa dopracovali k prvej prespatej noci. Inak dceru som odstavila uplne od mlieka v roku a do dvoch rokov vobec nepila mlieko, vsetky znacky a chute odmietala.
A co sa tyka nocneho budenia, nam velmi pomohlo, ked sme dceru prestahovali do svojej izby. My sme ju "rusili", tak skuste aj vy nieco take vyskusat.

eleonora1987
autor
26. sep 2014

tiez mam niekedy pocit ci ju nebudim aj ja vnoci, skusim spat vedla v izbe... mozno zaberie. a to nevadi ak dieta nema mlieko? mojej malej velmi chuti jogurt tak to mozno bude stacit

siska53
26. sep 2014

@eleonora1987 vies co,ja ti neradim odstavit..ja som.sice maleho musela v 11.m.zo zdravotnych dovodov,no dcerka bola podobny pripad ako tvoja,ale nastastir cez den. Ja som jej ale dojcenie obmedzila az ako 20mesacnej. Lebo ona tiez tak-dosla,cucla,ja som kvoli tomu prerusovala hru s malym ci s nou,uz ma boleli bradavky. Ona nastatsie v noci nepytala.
Ja som.jej to znizila na ranne a vecerne dojcenie.no az fakt,ked mala tych 20m. Bez mlieka nebola,lebo uplne odstavit som sa odhodlala az ked si zvykla na umele mlieko(prip.kravske).,obcas som jej skusila dat,no nechcela,az si jedneho dna sama ukazala,ze chce. To mala 23m.a18 dni,ked sim ju odstavila. Opat-uz som.musela,stale som bola chora,kazdy mesiac a to uz do mna 5dr.hustilo,ze uz treba,kvoli mne,mojmu zdraviu.
Inak mne,ked sa po ockovaniach stalo a raz pri chorobe,ze sa castejsie budila(vtrdy spinkala automaticky pri mne),nevadilo,ze chce mliecko,lebo tonsom len podvedome vnimala,ze sa pricucla.

No ak spi s tebou,skus ju dat mimo teba..uvidis..kamoske nepomohlo nic. Ani to,ze maly s noh nespal..ale ani odstavenie. Prestal sa tak casto budit az po dakom vyse mesiaci po odstaveni,aj to si myslim preto,lebo zacali chodit do jasiel a bol z toho unaveny,tskze uz prespal celu noc. Tiez bola zufala..

Mozno ju nchaj chvilu,ci sa neutisi sama...alebo hned zacne nariekat? Ja som bola z tych - nazvala som sa lenivych - lebo som.chvilku pockala-ci si len mrnka a zahaja alebo bude z toho plac. Ak plac,jasne ,riesila som,ale casto slo len o mrnkanie,ktore preslo. Aj teraz mala obcas zaplace..ale cakam,co sa bude diat..este jej rastu zuby-6!!!naraz a obcas ju to pobolieva-pyta si "gijam"-gel na zubky. 🙂

siska53
26. sep 2014

@eleonora1987 kamoskini nemali radi mlieko. Po odstaveni v roku jedli vraj i pudingy..
Ona tvoja uz bude moct coskoro i platok syra ci cottage cheese,lucinu ci ine tvarohove veci,po roku sa uz postupne moze. A platok syra nahradi 1porciu mlieka.
A 1jogurt tiez. Takze vlastne uz po mesiaci budete mat pestrejsi jedalnicek. A vapnik je i v brokolici,ak sa nemylim.

ushka
26. sep 2014

@eleonora1987 chápem Ta. Mne sa dcerka budila aj po polhodine v noci. Mala som dost. Proste som s tym bojovala. Trvali to do jej 10 mesiaca. Nemam teraz vela času sa rozpisovať ale velmi mi pomohlo ze si zvykla zaspavat bez prsnika. Bol to ale dlhší proces nakolko som odmietla vyplakanie. Akonahle 1x zaspala bez prsa zobudila sa 4x v noci namiesto 10x, potom 3x a teraz ked ma 16 mesiacov zaspi o 9 a prvykrat ked ju nic netrápi je hore o 6.30. Nakojim a este hodinku-dve spi. Ano, stale kojim.

hamca
26. sep 2014

@eleonora1987 mne doktorka povedala, ze ak denne je kase, jogurty a napr aj na chleba jej natries kvalitny syr, tak to uplne staci. Dcera nemala medzi prvym a druhym rokom v ustach ani kvapku mlieka, dokonca aj ked som do varenia pridala mlieko, tak to nechcela, a je fakt uplne zdravaa krasne prospieva.

leila2015
24. dec 2017

@ushka ahoj našla som si tuto starsiu diskusiu. Chcela by som sa opytat ako sa ti podarilo odučiť od zaspávania na prsniku?? Nočné kojenie je u nas des, aj 5-10x za noc. Tak toto by nam mozno tiez pomohlo... mala ma 9m, dudel nema

ushka
25. dec 2017

@leila2015
Ahoj, poslala som Ti IP. Je to skopirovany mail co som pisala jednej maminke. Teraz sa mi to zda nepredstavitelne, ale citila som sa v tom obdobi velmi vycerpana a pomohlo nam to velmi. Chcem este podotknut, ze dcerku som ani na sekundu nenechala samu. Vzdy ma citila pri sebe. Dodnes sa snazime vychovavat vztahovo.

sonci11
2. júl 2018

@ushka ahoj, mozem ta poprosit, prave riesim odstavenie 11 mes.dcery kvoli zdravotnym problemom 😞 mozes mi prosim ta poradit? Uz neviem, co robit, zacinam byt zufala...dakujem

maha1
7. aug 2018

@ushka prosim ta,posles to aj mne,tiez to prave riesim a som bezradna

renique
17. jan 2019

@ushka zdravím, môžete mi prosím poslať ako ste odstavovali od mliečka? dakujem, momentálne riešime u 18 m dcérky ,)