Ako odstaviť 11 mesačné dieťa od kojenia?

bakiska
13. júl 2015

Ahojte mamičky, dajte mi radu ako mám odstaviť kojenie u môjho 11 mesačného syna. Môj krpec nevie poriadne piť z fľašky a keď sa mu náhodou podarí potiahnuť tak hneď nutrilon vypľuje a spraví bléé. Aj dnes poobede keď odomna drankal cicik som mu dala fľašku s UM a vôbec si ani poriadne nepotiahol a samozrejme že vybojoval pišťaním môj cicík. Som zúfala poraďte ako ho naučiť piť z fľašky.

majra1
13. júl 2015

Ahoj, a preco ho chces odstavovat, ak sa mozem spytat? Este je podla mna dost maly, no ale asi mas na to svoje dovody, ked uz si sa rozhodla, skus ho naucit na flasku najprv svojim odstriekanym mliekom, ked mu nechuti umele, potom vyskusaj inu znacku UM, vela mamiciek si chvali sunar alebo bebu. Skus mu flasku ponuknut, ked bude rozospaty v noci alebo rano, mozno nebude mat tolko energie protestovat, aspon u nas to tak bolo. Este ho mozes skusit "naucit" na chut UM, ak mu s tym budes napr.robit kase alebo polievocky. Len trpezlivost, to pojde 🙂

cicamica1980
13. júl 2015
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

skus ochutnat ty MM a UM - a potom pochopis, preco mu to nechuti🙂))
za dalsie kojenie nie je iba o jedle...

sabina1975
13. júl 2015

@bakiska u nas je to opacne ja by som este kojila, mliecko mam ale moja babulka uz nechde horko tazko raz v noci a sem tam rano ma 20 mesiacov

amelian
13. júl 2015

@bakiska mne sa osvedčilo ze mu na večeru robím HIPP kase kde je vlastne UM, potom to nie je az taký rozdiel resp nová chut. Tak mozno skus tie kase najskôr ... veď tie sa i tak jedia lyzickou
A inak ja som este úplne nedostavila, len to potrebujem zredukovať koli práci, a mne sa osvedčilo veeeelmi postupne (rozumej mesiac) vynechávat jednotlive dojcenia.

@cicamica1980 skús jej aj reálne pomôct ked uz reaguješ ... Zakladateľka témy utcite chape vyznam a dôležitosť dojcenia a pýta sa na nieco upne konkrétne

pslahorova
13. júl 2015

@amelian Myslim ze zakladatelka temy chce jednoducho prestat dojcit. Je to jej rozbodnutie ale ako napisala cicamica skus ochutnat. A ano nieje to len o dojceni ma pravdu. Viem co pisem sama som kojila do 2,5 r. dceru,pokial bolo mlieko vzdy ho dostala. A nie nieje to chore, chore je skor zmyslanie zien ktore si to mysla.
Dojcenie samotne ako take ma hlboky vyznam.
A ako prestat? jednoducho, neprestat, dieta sa odstaví samé.

julia92
13. júl 2015

Jejda, ved ked chce prestat dojcit, nech prestane...prepaaana... ze sa stale musi najst niekto, kto nejde radit ale poucovat :P

No a Bakiska, dobre ti poradila majra1. Mozno zoberie flasku s tvojim mliekom, je to skor pravdepodobne ako ze by zobral flasku s UM. A hlavne, ked chces naozaj prestat, tak musis byt ty silna. Malicky bude plakat a kricat a trhat ti tricko a pod. ale ked ty mu po tom boji prsnik das, tak bude vediet, ze si to vybojuje. Ked mu ho nedas, tak casom (potrva to) pochopi, ze ho jednoducho nedostane. Este mi napadlo, 11 mesacne dieta uz dost vela rozumie- skus mu vysvetlit, ze mlieko nie je, doslo... alebo si potri bradavky octom :D Ten isto nebude chciet :D Vela sily!

evittam
13. júl 2015

@bakiska Ahojky. Nie vôbec to nie je choré, ako sa tu možno snažia ťa niektoré kočky presvedčiť. Je to normálne. Ja som mala "šťastie", že sa moje deti odstavili samé - syn v 9.mesiaci, dcérka v 10.mesiaci. Každá rada drahá. Mne nemali problém piť z fľašky, nakoľko syna som dokrmovala od cca 4.mesiaca - každý večer - jeden moje mliečko, druhý UM, no a dcérku som prikrmovala od začiatku, nakoľko som mala menej mliečka, ale som vďačná za to ako dlho sme vydržali na MM. Tak ti držím pršteky nech sa to podarí.Môj názor je, že mm úplne stačí do roka, potom už je to aj horšie odstaviť, nakoľko si dieťa uvedomuje, že mu niečo berieš a nie nehovorím to len z pohodlnosti, ale to mm už aj tak nemá po roku tú výživovú hodnotu a čo sa týka psychickej a neviem akej pohody alebo akoby to kto nazval, tú dávam svojim deťom stále. 🙂 😉

evittam
13. júl 2015

@julia92 Pekne napísané a úplne súhlasím. Kamoške pomohla treska 😀 😀 😀 . Ako nech si každý robí ako chce, ale lezú mi na nervy "kojomatky", ktoré idú presviedčať celý svet aké je super kojiť 3-5 ročné deti cca 15x za noc a aké sú za tie roky nevyspaté, akú podávajú obetu a neviem čo - no raz možno za to dostanú medailu. 🙂 😉

vanillia
13. júl 2015

@bakiska ahoj, ja som v januari odstavila svoju trinastmesacnu dcerku doslova zo dna na den a pritom dovtedy z flase nepila ani len caj. Stiahla som si hrudnik elastickym pasom a ked isla spinkat rovno som jej vtlacila flasu. Hladala prsnik, len som jej stale hovorila neni cici a pridrziavala som si ten pas aby mi ho nestiahla, v noci sa to opakovalo, na druhy den este pomrnkala ale to bolo vsetko. Stahovala som sa este par dni a neukazovala sa pred nou v spodnom.pradle aby "zabudla". Velmi som sa toho bala, ale islo to hladko. Vyskusaj a nepovol. Mne to bolo luto, ale uz sa dlhsie nedalo, na ceste bol drobcek co mi uz lezi v postielke a s bruskom to dojcenie dalo naozaj zabrat...

natalushka
13. júl 2015

@julia92 dievca,s tym porozumenim dietata mas pravdu..mne sa maly sam odstavil v 10.mesiacoch,dokonca v case choroby a prerezavania zubkov..az som z toho zostala sama nemilo prekvapena🙂 a potom zasa po par dnoch mal take tahy prso hladat,ale pekne som mu povedala,ze mliecko uz neni,ze vsetko spapal..ze uz je velky chlapec a uz bude pit mlieko ako mama a tato..pozeral na mna,pomackal prska a to bolo naposledy..aj hola mozem pred nim behat,len sa usmeje,pomacka ruckami a ide dalej🙂

sunnyfunny
13. júl 2015

@vanillia ahoj a to si kojila pocas celeho dna aj vecer a odstavila si jednorazovo?alebo si kojila len vecer?a flasu Ti v pohode prijala??tu s tym klasickym gumenym cumlom? 🙂

kasiopeja01
13. júl 2015

@bakiska Ja som dceru odstavila v 11mesiaci a syna tiez. Dceru, lebo som chodila na vysku na druhy koniec Slovenska a odsavanie uz ani velmi neslo a syna, lebo zacal hrozne kusat :( a mlieko z flase mu chutilo viac 🙂. Bol to idealny cas. Ja uz som im ale od siesteho mesiaca davala na veceru mliecne kase. Najchutnejsie pre nas boli Hami a i mliecko bolo TOP. Nutrilon bol fuj a dcera po nom mala hnacky a bolest bruska, ani sunarka im nechutila. Takze byt tebou skusim do jedalnicka pridat mliecne kase. Ohladom kojenia, najprv som vymenila ranne kojenie, potom obednajsie a nakoniec vecerne. Nocne som vymenila za teply cajik. Pisem, ze to bol idealny cas, lebo sestra i kamaratka kojilidlhsie a potom mali velky problem deti oducit, nemohli sa poriadne vyspat, lebo deti boli stale nacicnute a nie koli tomu, ze boli hladne, ale zo zvyku. Nemohli si trosku oddychnut, lebo deti bez cici vystrajali a v neposlednom rade,deti uz i ked boli starsie odmietali akekolvek ine mlieko. Ak nechce flasu, skus iny tvar cumlika, ale ak sa ti podari najst mliecko, ktore zachuti, vypije ho z hocicoho 🙂. Neboj, urcite to zvladnete 🙂

tianka
13. júl 2015

Prva dcera sa mi odstavila sama v 11 m a nedavala som jej UM len rano a vecer kase cez den nestle jogurt z UM mladsia ma 9,5 m a tiez uz nechce robim to iste UM im nedam nechuti im tal netlacim.
Tak za mna nekoj nedaj mu nic nukaj len vodu .

Som za kojenie ale je to kazdeho osobna vec ako dlho kojit chce kazda by mala respektovat rozhodnutie matky !!!!
Otazka znela ako prestat kojit nechcela ponaucenia preco kojit

lilitela
13. júl 2015

@bakiska Moja nevedela nikdy pit z flasky s cumlom, bol to strasny stres, ked som ja potrebovala ist k doky a manzel ostal s malou doma, vrestala od hladu, ale sa nenapila z tej flase. Ked mala 4 mesiace, kupila som flasu s mäkkym sosacikom - naustkom a z toho vedela pit - neskusala si? Tak neviem, ci je chyba v druhu flase, alebo v druhu UM.

siska53
13. júl 2015

@bakiska
Skus ine dudle alebo poharik,poharik s naustkom ci slamku,mozno sa chyti a skus dat vodu ci MM do toho.
Prilis vela zmien,na dieta -,flasa a UM naraz

moja sa naucila pit z flasky az v roku. Ale..odstavila som ju az kusok pred 2.r. Az ked sa naucila.na UM. Lebo dovtedy vsetky odmietala. Az raz si zrazu sama vypytala,aj ho vypila a odvtedy ho pijavala a ja mohla odstavit.

Deti su rozne-kym syn vedel v pripade potreby vymenit prsnik za flasku-z nej sa naucil v4.m(ale fakt len obcas z nej pijaval) a odstavila som ho v 11.m-musela som,tak dcerka vidis-az v roku z flasky,aj to sme skusali rozne dudle a aj poharik,dokonca,ked mala 7m.,som bola na operacii a ani vtedy sa nenaucila na flasku...

vanillia
14. júl 2015

@sunnyfunny ahoj, v tych 13 mesiacoch som ju dojcila rano, doobeda pred spanim, poobede, vecer a 2x v nooci, cize takych ,5-6 x denne. Presli sme na flasu MAM. No ako som uz pisala, pomrnkala prvy a druhy den,ale nic strasne az som sa cudovala. Tak som sa bala, odkladala som to dva mesiace kym mal manzel dovolenku,aby mi s nou v noci pomohol s ani nebolo treba 🙂

amelian
14. júl 2015

@pslahorova nerozumiem načo dávaš takéto reakcie ked nevieš poradiť ale len poučovať.
Zakladateľka sa nepýta ci ma prestať ale ako prestať.
Investuj cas nejak lepsie ved len zbytočne vodu mutis.