Ako odnaučiť mesačné bábo "nechať sa dojčiť" 2 až 3 hodiny?

livilivi
13. sep 2012

Moju dcerku od prichodu z porodnice dojcim dve az tri hodiny na etapy. 15 minut taha, potom zaspi, pri odgrgnuti sa zobudi a place, ze je hladna, tak jej dam zasa, zasa 15 minut taha, zaspi ... A tak dokola. Potom spi dve az tri hodiny a zasa, ked je hladna, to trva ako som pisala. Pritom v noci je napapana rychlo a na dve hodinky jej to bez problemov vystaci... :(

jonas17
13. sep 2012

ja ked som mala mesačné bábo, kojila som vždy a všade 🙂 celé dni a noci 🙂 len vydrž, dojčenie nie je len o jedení, bábätko ťa potrebuje, chce byť na prsníku, nič iné nepozná, ono sa to časom upraví, ked dieťaťko podrastie 🙂

liz_lemon
13. sep 2012

mne povedali v porodnici, ze dojcit sa ma max 15-20 min, lebo dieta to velmi vycerpava

ani3012
13. sep 2012

si robíš srandu? môj ťahal 3/4 hodinu a 15 minút spal😀
podľa mňa je to super takto dojčiť,veď je to ideálne ! 15 minút dojčiť a potom ti spí 2-3 hodinky!
a bábätká zvyknú byť po 2-3 hod. hladné (aj tie nedojčené)

monikamajova
13. sep 2012

my sme to mali podobne 45 minút malá papala a potom 3-4 hodiny spala 🙂 robíš to dobre..vôbec nerieš..zober si knihu,časopis a relaxuj...tvoje dieťa si jednoducho tvoje mliečko užíva...je to taký typ dieťaťa...predstav si,že aj ty ak máš nejaké jedlo rada,napr. halušky tiež ich nenahádžeš rýchlo do seba ale si ich vychutnávaš.. 🙂 to je tých 20 minút a dosť ☹ riadna blbosť keby som to počúvala,tak už nekojím..ešte že sme tam mali dobrú laktačnú poradkyňu a povedala nám aj o tých 20 minútach .-)
môj malý pre zmenu sa za 10 minút nakojí..a potom ho "odvalí" - zaspí keď je po všetkom - typický chlap 😉

boka79
13. sep 2012

trochu som to nepochopila, myslis tym, ze sa dojci tak, ze papa 15 min., potom trebars 15 spi a potom zasa 15 papa? a trva to dve, tri hodinky?

My sme taketo mavali hlavne podvecer, vola sa to cluster feeding, ked babatka nevladzu este tolko tahat, robia si prestavocky, aby vytiahli viacej mliecka a je to uplne normalne.. Myslim, ze v dojceni je vsetko normalne , ono sa to casom skrati ten cas dojcenia a aj prestavky sa zmenia.

ripmajka
13. sep 2012

1.netreba ju dávať odgrnúť vôbec , čiže ak zaspí tak ju nechaj spinkať. Nie je nutné ju kvôli tomu budiť.
2. čas kojenia je pre každé babatko individuálny .
3. to čo zažívaš je vlastne ideálny stav u tak malého babatka , že prespí 2-3 hodiny. Žiadne bábatka ani to na UM neprespí v takomto veku viac hodín . Ak ti hovorí niekto niečo iné , tak si vymýšľa , alebo patrí k naozaj výnimočnej skupinke 🙂
4. pre teba je teraz dôležité , aby si predišla únave , vždy ked zaspinká pospať si s ňou tiež. Aj ked len hodinku.

Neboj časom prestaneš vnímať , že malinká spinká len tri hodinky a zase ono to nebude trvať donekonečna .
Ak by si chcela ešte niečo vedieť ohladne kojenie , mrkni prípadne na stránku www.mamila.sk

zmrzlinkams
13. sep 2012

uplne suhlasim s ripmajka moja mala bola na UM a tiež sa budila skoro každe 3 hodinky, a v noci aj 2-3 x bola hore že je hladna, male babatka papaju menej a častejšie a neskor ti to ani nedojde že tak často k malemu babatku vstavaš a krmiš ono sa to potom upravi same možno od takeho 3 mesiaca pomalyčky a to je jedno či je UM alebo MM maloktore babatko od začiatku prespi celu noc to su take vynimočne babätka ktoré takto prespia a tych je veru maličko 🙂 treba len vydržať 🙂
tiež ke mala spinkala spala som aj ja aspon tie prve dva mesiace než sa aj ty zotaviš po porode trošku a dostaneš sa do určiteho režimu čo si mala predtym .. 🙂

hradnapani
13. sep 2012

neboj sa, upravi sa to samo, nerobila by som nejake silene zasahy. prejde to. Ale skus ju nedat odgrnut, ak zaspi, tak to znamena, ze nepotrebuje odgrgavat, nechaj ju spat, bud v naruci, alebo preloz do postielky.

monika2606
13. sep 2012

@livilivi joooj čo by som ja za také kojenie dala? ja som kojila skoro každú pol hodinu a vydržala kludne tiež aj pol hodinu na prsníku, a v noci to bolo tiež tak, niekedy sa budila aj po pol hodine lebo chcela byť na ciciku....máš to super ak si to dobre napísala a papa ti takto...tak klobúk dole máš to úplne parádne hihi

jankako
13. sep 2012

Moja,to je normálka.absolutne to nerieš.prejde tým vela mamičiek s deťmi.u mes.dieťatka bežná vec.🙂

natalinka98
13. sep 2012

My sme podobne fungovali do troch mesiacov. Tiež som dostala rady, že 20 minút z jedného a 20 minút z druhého prsníka a viac nedať. O tom som ja mohla len snívať. Malá papala aj dve hodiny, nie vkuse, medzitým si aj podriemkala. Aj som si poplakala čo ma už bolel chrbát, ale vydržala som a potom, približne po tých troch mesiacoch, keď už vedela silnejšie ťahať, bola napapaná za 10 minút. Pýtala niekedy síce aj každú hodinu,ale už sa napapala rýchlo. 🙂

piuska
13. sep 2012

jaaaj moja ty si blahozelaj

susy82
13. sep 2012

😀 no tak moja bola tiez hlados a pytala stale, akurat ten spanok bol zriedkavejsi ako u inych deti a to jej ostalo doteraz😀 😀. Teraz ma 3 roky a este neprespi celu noc (tak nech nekecam posledny polrok sa podari tak raz do mesiaca ze to potiahne do rana) a to cez obed nespi cca od roka a pol.
A co sa tyka rad doktorov, nenajdete dvoch co sa zhodnu a najviac o kojeni vedia bezdetne doktorky lebo maju viac casu citat literaturu.

ivani
14. sep 2012

mne v porodnici poradili ze ked mi zadrieme na prsniku pocas kojenia tak ho mam trosicku posteklit bud pod bradou alebo za uskom, ze ho to preberie. a funguje to. sam si nadstavil 3hodinove intervaly v papani. btw: toto bola jedina dobra rada, ktoru som dostala v nemocnici ohladom kojenia. kazali mi kojit 20 min z kazdeho prsnika. co je hrozna blbost. no chcela by som vidiet, ktore tyzdnove babatko vie papat 40 min. moj maly papa tak 5-7 min. a v noci potiahne aj 10 min

manittu
14. sep 2012

moja sestra ma novorodenca a koji 15minut a 3 a pol hodiny pauza, dr je povedala ze ak pyta viac nema dat lebo je to len saci efekt a potom len zvracia...nespí dobre a stale len hlada a hlada, a maly po papani odgrgne a spi 3 hodiny a zase dookola...

1234lubka
14. sep 2012

co si myslela ze dojcit je len raz za tri hodiny vitiahnut cicku? musis dat stale ked si vypyta ale nemalo by tahat viec ako 20-30minut

jolly84
14. sep 2012

ja mam trojtyzdnove babao na UM a spi max 3 hodky a je hladne, mas to ideal 2- 3 hodky spi a potom sa zobudi na hlad. aj babo si musi urobit rezim))))