Dobrý deň, chcela by som sa spýtať , ako by som mohla odnaučiť dieťa od dojčenia , uplne mi odmieta cumlík, nechce ani fľašu, jedine čo ho ukludni je cicik alebo žuje deku :/ Nehcem skončiť hned ale chcem sa na to pripraviť,... Ďakujem za odpovede
aj moj starsi nechcel cumel od cca8 mes,stale len na prse vysel.v noci to bolo najhorsie...bola som nevyspata,unavena..tak som povedala dost! v 17 mes sme skoncili.dlho som zvazovala odstavenie,lebo som sa bala,ze bude placu..ale za tyzden ani nie sme to zvladli.povedala som mu ,ze ma to boli,ze mama ma bobo a aukala som.pravdu povediac aj ma to bolelo,sak vysel na mne pomaly nonstop...no,a este som sa z horcicou ponatierala(to som niekde vycitala) 😀 ...a to ked zbadal,ze ma mama bobo,ale nedalo mu a lizol si 😅 ...potom,ked si spomenul som mu zas povedala ,ze mam bobo a bolo. a asi 4 dni sme v noci davali pit vodicku,nie nalievat sa -len cucnut...a odvtedy ani v noci nepije.potom som si par dni len trosku odsavala a mlieko sa stratilo
Kazde dieta je ine, kazde reaguje inak a ma inu "zavislost" na prsniku. Nasa cumlik nemala od cca roka. Prvykrat som sa pokusala odstavit, ked mala 19 mesiacov, no po dvoch dnoch som to vzdala, strasny rev. Rozhodla som sa to nechat tak az do odvolania, no, ked mala skoro 2 roky, obidve sme skoncili na antibiotikach, ja som bola chora na chcipnutie a uz vobec som nezvladala nocne dojcenie. Tak som sa odhodlala znova, no chcelo to fakt pevne nervy. Mesiac a pol vrieskala po nociach, uplne hystericke zachvaty, kopala do nas, mna odstrkovala, ze mam ist prec. Uspavali sme ju hojdanim, alebo nosenim. Teraz (6 mesiacov po odstaveni) zaspava stale s jednym z nas, najradsej so mnou. Ja ju skrabkam a tak zaspi. Sama zaspat este nevie. Milionkrat som si spomenula na ten prsnik, jak to bolo jednoduche...No na druhej strane som rada, ze v noci uz konecne spim a uz by som sa k tomu nevratila.
Taku hlupost som v zivote nepocula,tak male dieta sa ma kojit a nie mat flasu a dudlik,vsetky tu riesime ako odnaucit od dudla a flase a dali by sme vsetko len aby sme kojili aspon do 10 mes. a ty riesis ako naucit dieta na zlozvyk,uff no kazdy sme nejaky
veru, ja svoje dve deti dojcim dokopy uz 4roky a nedala by som ten cas za nic na svete....je to to najkrajsie medzi matkou a dietatom...jeho to vysada matky ! cenme si to, a nebudme lenive! preboha, ved na to to tam mame.....myslite ze napriklad zena v afrike rozmysla nad takymi hlupostami? ona to berie prirodzene.....deti maju pravo na prsnik a vsetko s tym spojene? nic v zlom....
je uplne normalne, ze ho ukludnji dojcenie...je to narocne, ale spravne.
Mozno ma take obdobie, mozno mu idu zubky, ja by som to neznasilnovala...Moja sa uz kojila menej a opat je uplne zacicikovana, myslim, ze jej rastu posledne zubky...No a k tomu cumliku...moja ho ma, ale veeelmi dobre rozlisuje, co ma v puse. Ked sa chce kojit a dam jej cumel, tak ten leti cez celu izbu a domaha sa dalej svojho. Cize ani cumel by to nemusel poriesit, bol by to len zlozvyk navyse, od ktoreho potom treba oducat...asi len vydrzat
moja dcéra nechcela dudlík vôbec a vlastne ani nevedela čo s ním stále jej vypadával z pusinky ked bola bábo, takže dudlík sme preskočili čo som vždy brala ako veľkú výhodu! flašku nechcela tiež, ja som jej ju nedávala ked bola bábo lebo som sa bála že sa odnaučí od didi a potom ked bola väčšia a chcela som aby už pila aj iné veci ako napríklad kakauko tak to si musela na flašku zvykať postupne. teraz má dva roky a máme problém do nej niečo dostať na jedenie, tak polievočku, jogurty, bebe keksy a podobné somarinky a to je všetko, ked počúvam ako iné deti jedia aj mäsko, aj rybky aj ovocie a zeleninu tak len ticho závidím. väčšinou uteká za mnou a pýta didu ale nechcem jej nasilu brať tak hádam sa nejako odnaučí!!! časom!!
no my mame podobny problem akurat ja ho uz nechcem zbytocne ucit na dudlik ale chcem nejako neviem ako docielit aby spinkal v postielke a neuspaval sa a neukludnoval v noci prsom..je to ozaj unavne ...ako chcem ho kojit co najdlhsie ale niekedy sa to ozaj neda 😒
no na dudku sa ti už 10 mesačné bábo asi nenaučí, fľašu by som nedávala ak chceš ešte dlhšie kojiť, kojeným deťom to trochu dlhšie trvá kým si na ňu zvyknú ale potom sa môže stať, že ti odmietne prsník...skúšaj mu dávať piť z pohára alebo kúp pohár na sosák...
No u nas sme sa od 3. do 6.mesiaca budili 2 krat za noc, oekne v rovnaku hodinu..potom prisla choroba a zuby a budi sa 6 krat za noc a zaspi len na prsniku...a to mu za 3 mesiace vyslo 8 zubkov, takze nonstop mu isli zuby...no ja som uz unavena jak kon...cakam kedy ma z toho klepne... 😀 ale ideme s mm skusim opat ho naucit na 2 dojcenia v noci..zuby su vonku, tak uz by mal byt chvilku pokoj s nimi..jaj, a k teme- od dudla sa odstavil nejak sam ked mal pol roka..tak teraz budem ja spat v obyvacke a mm uspavat maleho a donesie mi ho len 2 krat na kojenie...dufam, ze si odvykne...lebo to nocne budenie je len o zvyku zaspat na cecku
moj od 10m nemal cumel a flasu nepoznal, ked sa buchol a pod. tak sme ho naucili na upokojenie na rukach a potom pofukanie. Ale zaspaval na prsniku a iste obdobie fungovalo hladkanie.
ako ste pokrocili?este sa dojcite?ja mam ten isty problem a netusim ako ho mam oducit,kedze cumel nema,flasu s mliekom odmieta.Cez den cajik vypije z flase,ale v noci,len rev a rev,kym nedostane prsnik.A ako idu zuby coraz castejsie sa budi.
Môj syn má 2 roky a 3 mes. a taktiež vkuse mi visel na prsníku...poobede ked zaspal budil sa aj 2-3 na papanie (nikde som nemohla ísť-ani do obchodu) a večer ked zaspal o 21.00 o 22.00 bol hore pravidelne každý večer a tak sa začal náš nočný kolotoč....budil sa aj po 10 minútach, po polhodine....celú noc až do rána dennodenne. Vstávala som nervózna, unavená , nevyspatá už 2 roky a to treba zasa fungovať s malým celý deň- veď si to viete predstaviť, popritom variť, poupratovať...Až teraz v stredu nastala taká situácia, že začal malý zvrackať....a hovorila som mu že to je z mliečka, že už nebudeme piť mliečko z prsníka a veru dala som mu cumlík (doteraz ho ani nevidel 🙂 ) do ruky plyšovú hračku a povedala, že teraz bude spinkať s nimi...Dnes je nedeľa a malého trošku pohojdám pred zaspávaním , pohladím a hned zaspí...Teraz už zaspí aj s manželom, čo predtým ked ho zobral na ruky v noci, že sa vystriedame, vôbec nechcel k nemu ísť, reval, vrieskal, pobudil celý dom, lebo on chcel iba moje "cici" 😀 ale ešte nadránom má takú chvíľku, že si poplače trošku ale už je to v pohode....Som rada, lebo som bola už aj psychicky unavená, chrbát ubolený....tak držte palce 😉
no je to boj s tym kojenim. nas ma 13m a budi sa vacsinou tiez kazdu hodinu. byvam nervozna, aj cez den nevyspata... myslela som, ze este vydrzim do 2 rokov, ale cakame surodenca, tak si neviem predstavit, ako by som ich kojila dvoch naraz. mozno sa stihne odnaucit pokym budem v porodnici... to by bolo vyborne, tajne v to dufam...
skuste mu kupit taky poharik pre male deticky ,co s toho si sam bude tahat pekny farebny.,a ponuknut tie chrumky bez solico su kukuricne .ked si pyta prsnik.