Ako odnaučím dcérku od nočného dojčenia?

alex1983
31. aug 2011

Som uz uplne vycerpana... Cez den je to v pohode, mala papa prikrmy, hrame sa, tak prsko ma cez den zhruba 3x. No noc je unavna. Sme hore aj 5-6x, niekedy aj viac a mala ani nepotrebuje papat, len si podudkat a uz je spokojna a zaspi. No a takto to ide dokola az do rana. Chcela by som kojit do roku no neviem ako ju odstavit a to len preto lebo tie noci uz nezvladam. 😝

vejinka
31. aug 2011

aj my to tak mame ale ja radsej budem kojit ako zarobit jedno um a mat v noci pokoj.ja ked vidim ze xce tak len vyhrniem tricko pritisnem sa k nemu a uz cuca a potom sa len odtiahnem a spim a spinka aj on..lenze my mame velke letisko on uz spinka na velkej posteli lebo v postielke sa velmi udieral a takto nam to vyhovuje..viem viem je to o hubu no ak chces kojit tak moc na vyber nemas ak nexces kojit daj mu um a uvidis co to spravi mozno ti potom prespi celu noc ale podla mna je to o zvyku vie ze ked sa pomrvi alebo zaplace prides ty a das cicku skus mu dat cumel..alebo pockaj ci nezaspi sam,..my sme to skusali a nezabralo nic proste fakt v noci niekolko krat potrebuje cucnut

lenka311
31. aug 2011

Ja som prvý krát spala celú noc, až keď som dcérku odstavila, to bolo v 13mesiaci.
Dovtedy mi robila to isté. Do polnoci mi spala v pohode, potom chcela skoro stále, približne každých 20-40minút až nad ránom zaspala a spala tak 3-4hodinky v kuse, takže medzi polnocou a 4.00 som nespala skoro vôbec... Keď sme sa o tom bavili s detskou lekárkou - povedala mi, že hold, také sú kojené deti...
Môj spôsob ako sa vtedy vyspať asi nebude správny, ale dala som si ju k sebe, prsník vonku a spali sme až do rána. Keď chcela dudla si... Mám posteľ na ktorej mám čelo, takže mi nemala kam vypadnúť... Niekedy som bola ráno dolámaná, ale spala som...
A stále je to lepšie ako UM... Aj z hľadiska financií aj prípravy...

azarijka
31. aug 2011

u nas to iste, a sme hore aj 10x ☹ niekedy mi to nevadi ze som aj napriek tomu vyspata ale niekedy som z toho na nervy, tiez spime tak ako lenka311 ... tak som zvedava ake budu rady 😉

kukucka26
31. aug 2011

ja mam tem isty problem ako vy a sme velky ☹ neviem poradit sama som bezradna

zazalienka
31. aug 2011

ja som dala malému trošku cucnúť z fľaše detského čajíku, pretože bol schopný sa kojiť aj 10 x za noc.. a ja už som bola ottálne vysilená a nevyspatá.. pritom hladný až tak nebol, len smädný.. postupne sa intervaly naťahovali.. aj tak sme kojili do 15 mesiacov🙂

emapol
31. aug 2011

Tu je asi tazko radit, lebo niektore kojene deti radi spia aj v noci, niektore zase radi papkaju. Syn vstaval v noci skoro kazdu hodinu, po pol roku som bola z toho tiez unavena a tak som mu zaviedla umele mlieko, ale nemalo to ucinok, tak som vydrzala a kojila do jeho 19 mesiacov. Az ked som ho odstavila, tak az vtedy prespal celu noc a prebudzal sa skoro nad ranom a hladny. Pospala som si cez den s nim, ked som bola prilis vycerpana z noci, pri jednom dietati sa to asi da-pospat si aj cez den. Dcera ma pol roka a ona nepotrebuje tolko papkat ako syn, ona prespi aj dve hodiny, ale to uz ma tak neunavuje. Ja som toho nazoru, ak je dietatko narocne a chces kojit, tak len vydrzat.

vejula
31. aug 2011

5-6 krat nieje až taka katastrofa, mala je ešte malička, skus si ju dať ku sebe do postele. Ja kojim v polospanku dakedy ani neviem že som kojila až si najdem hole cicky a nechapem ako sa vyzliekli 😅 KEbyže mam vstavať a brať maleho z postielky tak zošaliem. Takto b jednej posteli sa to da zvladnuť aj dlhodobo, Byť tebou neukratim drobčeka tak skoro od mliečka a celkovo od cicikania, či už od hladu či už len od ukludnenia. Ved su to naše detičky a maju pravo si mamičku držať pri sebe čo najbližšie. A čo maju istejšie ako cicik v pusinke? 😵

tamoulik
31. aug 2011

My tiez spime v noci spolu, pyta 4-7 x za noc, parkrat si cucne, a spi dalej, niekedy ani neviem, kolkokrat za noc dojcim. Starsieho som odstavila v 17. mesiacoch, a spaval este horsie, budil sa castejsie, lenze uz som nemohla dat pohodlne cicik, ale nejaku flasku s vodou, cajom a prebudila to aj mna aj jeho ovela viac, a budi sa dodnes aj 3x a to ma skoro 3 roky. A to nehovorim o tom, ze mi odvtedy nevypil kvapku mlieka...ziadneho.Takze mladsieho urcite odstavovat nebudem, kedze viem, ze mi to spokojnejsi a tvrdsi spanok nezaruci.

miika
31. aug 2011

Ahojte,
ja som odstavovala predoslych synov od nocneho kojenia vzdy okolo 8.mesiaca, pretoze cca v tomto case sa bezny spanok a 3-4 hodinove intervaly nocneho kojenia menili na 1-2 hodinove a to bolo neudrzatelne.
Prave odstavujeme tretieho synceka, ktory ma 7,5 mesiaca, doteraz je plne kojeny. Vecer mu pripravime mliecnu kasu z krabice, potom ho okupem, este ho nakojim a dam spinkat. Ked si vypyta mliecko este kym idem spat, tak ho nakojim a potom idem spat do vedlajsej izby a je to na manzelovi. Maly sa mu zobudil 2x cez noc, dal mu vodicku, uspal ho a rano som ho nakojila znova ja. Takto to bude trvat cca tyzden a potom sa uz na nocne kojenie nebude budit, aspon vzdy to tak bolo. Ale co je najdolezitejsie, co chcem povedat je to, ze mam pocit z vasich odpovedi, ze odstavit od nocneho kojenia znamena odstavit od kojenia a to predsa nie je to iste. 1.syna som odstavila v 8.mesiaci od nocneho kojenia, ale kojila som ho do 22.mesiaca. 2.syna som odstavila v rovnakom case a kojila som ho do 15.mesiaca lebo som bola uz tehotna. A tretieho chcem kojit tiez kym to pojde, to predsa vobec nesuvisi s nocnym kojenim. Ked sa postupne pridaju prikrmy, kojenie sa vlastne zuzi na kojenie ranne - hned po zobudeni a kojenie vecerne, tesne pred zaspanim a zcasu nacas cez den, ked je dietatko nepokojne, idu mu zubky a tak.
A k tomu spaniu spolu v jednej posteli - jednu noc som si tohto tretieho nechala v posteli, ze sa mi nechcelo k nemu vkuse stavat a skoro mi spadol z postele. Dietatko sa totiz zobudi, zacne lozit (tento skace ako zajko) a ked ja spim, kludne mi na konci postele (nemame celo pri nohach), moze spadnut a to riskovat nebudem. Cely cas spi teda v postielke (tak ako aj ostatni syncekovia spali) a vyspime sa obidvaja...
A este k tomu oducaniu od kojenia - prveho synceka oducala moja mamina a druheho a tretieho synceka manzel, proste vzdy by to ma byt niekto iny ako mamina ktora koji, pretoze dietatko citi to mlieko a nevie pochopit preco ho nedostane. U nas to takto funguje a viem ze aj ine maminy tak oducali - hold problem je ak to nema kto iny urobit ako mamina, potom je to velke trapenie pre obidvoch.

michaela80
31. aug 2011

My mame 13 mesiacova kojim niekedy hadam aj 10 x za noc... mam postielku vedla postela bez prednej strany a mala je naucena ze ked sa nadudle tak sa sama odkotula do postielky... zatial mi to problem nerobi.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 lebo spinka od tej 9 vcera aj do pol 10 rana.... len sa budi na tie kojenia a to je take 5-10 minutove cuckanie...neplanujem ju ani odstavit tak skoro..kym chce mliecko tak nech..hadam vydrzim... uvedomujem si ze uz viac ten krasny pocitako pri dojceni nezazijem kedze uz viac deticiek nemozeme mat...

macik27
31. aug 2011

moja ratolesť spávala do pol roka celú noc..potom sa to razom otočilo a teraz sa budí aj každú hodinu...ked mala asi 9 mesiacov tak som sa radila s laktačnou poradkynou a tá mi povedala vydržať...vtedy som si hovorila že ak to bude trvať ešte mesiac tak isto umriem 😀 malá má už 13 mesiacov a ja som stále tu 😉 ...zistila som že aj 6-7 hodín (prerušovaného) spánku stačí, cez deň na obed si pospím s ňou a fungujeme...ved ju nebudem kojiť večne...môžeš sa pokúsiť jej v noci ponúknuť vodičku u nás to zabralo a asi tri dni sa budila len každé dve hodiny 😅 a potom sa to vrátilo do "normálu"...tak veľa trpezlivosti prajem a neboj raz ju budeš tahať z postele so slovami "vstávaj ty spachtoš " 🙂

tinafarkas
31. aug 2011

ja som mala tento problem este pred par tyzdnami - synceka (teraz ma 1. rok) som musela odstavit kvoli dalsiemu tehotenstvu, avsak lekarka odporucala prestat kojit postupne - najprv cez den, potom rano, potom vecer a nakoniec az nocne kojenie. Cele to trvalo niekolko tyzdnov, najhorsie bolo odstavit ho samozrejme v noci, avsak po cca 2. tyzdnoch kojenia iba v noci sa zrazu jednu noc zobudil a akceptoval len cumlik a spal dalej (predtym velmi vyvadzal, nechcel cumel, flasu, nic...). Toto sa udialo prave pred 1,5 tyzdnom. Vecer ma ale stale rovnaky ritual - okupat, kasicka, cumel, spat... Drzim palce a vela trpezlivosti! Ono je to casto "kto z koho" 😉