Ako obmedziť nočné dojčenie?

22. sep 2024

Dieťa má 13 mes...a teda ľúbi sa v noci kojit hádam aj kazde 2 hodiny, ak nie každú 1,5 hod...reči typu " v noci maminka spi, aj mliečko spi" zatiaľ nepadli na úrodnú pôdu ...snáď časom....bývame na byte ...keby sme na dome, dám ju na starosť v noci manželovi...pár nocí by poplakala, no zvykla by si, myslím si ...no tým, že sme na byte a naše malé má poriadny hlas, hľadím na susedov ...

Ďakujem za podnetné reakcie.

autor
22. sep 2024

Ešte doplním ...z fľašky piť odmieta ...keď sa v noci preberie a začne plakať a dám do pusy dudel, ešte vacsi plač...len na MM čaká ...prvých 5 mes to bolo ukážkové dieťa ...minimálne sa v noci budilo

anketkarka
22. sep 2024

A skúsila si sýtejšiu večeru? Aj po tom je hladné? Ak to nie je hlad, ale citová zavislosť na dojčení, tak čim skôr radikálne odučiť. Susedia pár nocí vydržia. Možno bude stačiť víkend.

mondolina
22. sep 2024

tak my tiež bývame v byte a odvykol. buď som dala dudlík, alebo fľaška s vodou. jasné, že to nešlo za 2 noci

xrcdny16
22. sep 2024

Ahoj, moj bol zavislak robil si zo mna cumel aj castejsie nez 2hod… tiez byvame na byte, ale bohuzial🙂 poplakal si dve noci a dobre bolo🙂

jaass
22. sep 2024

Neviem no, niektoré mamky ma tu asi zabijete 🤣 ale 13 mesačne dieťa je ešte BÁBÄTKO a jednoducho sa mu treba ešte prispôsobiť, chce piť mliecko? Dám mu. Ale to som ja 🫠 veď raz keď mám babatko tak fungujem. A to som mamka predcasniatka, prvý polrok kŕmenie každé 3 hodiny, maly papal hodinu, ťažko mu to išlo nevládal, počas jedného papania sme ho budili aj 15x lebo zaspal po 3 cucnutiach a budili sme ho aby neodpadol. Takze keď dopapal mliecko, hneď som išla odsavat. Medzitým si maly pospal, potom vstal a vojtovka 10-15min. 4x denne. Dookola to iste 🙂 mama je mama. Mama je obeta najväčšia na svete.

mondolina
22. sep 2024

@jaass
môj nechcel piť mliečko, mal ma ako cumeľ. a za cenu nevyspatia to nestálo.

jaass
22. sep 2024

@mondolina každá sme iná 🫠 niektorá je obetava niektorá menej. 💪

mondolina
22. sep 2024

@jaass
aha, takže keď budem vyflusnutá a nevyspatá, tak som obetavá🤣

jaass
22. sep 2024

@mondolina to si povedala ty nie ja. Každá mamka ma iné “hranice” a inak vníma babatko 😉🫠

autor
22. sep 2024

@jaass dá sa všetko, keď sa matka venuje len jednému dieťaťu.....