Ako obmedziť dojčenie?

veeerooonkaaa
16. jún 2024

Ahojte. Syn má rok a 7 mesicov. Stále kojím, za čo som nesmierne rada a ani neplánujem úplne odstaviť. Chcela by som však dojčenie trochu obmedziť nakolko v poslednej dobe je to s mojim malým extrémne náročné čo sa dojčenia týka. Mám taký pocit že čím je starší tým viac si uvedomuje čo to prsník je a žiada si ho stále viacej a viacej. Celý deň dokáže byť na mne zavesený a dudluje. Neni to vyslovene ani že by pil proste má len prso v puse a dudluje. Ak mu odmietnem dať prsník pustí extrémny hysak a neviemnho nijak ukludniť pokial mu nedám prso. A je jedno či sme vonku či doma proste stále len na cecku. A to vodne v noci nedá sa mi už ani poriadne vyspať pretože nespí inak ako na cecku aj keď sa mi ho podarí položiť z prsnika za 10 minut je hore a lahne si na mňa s ceckom v puse🤦🏻‍♀️. Skušala som mu cez deň dávať aj väčšie porcie jedla a medzi tým stále niečo pod zub aby si zaplnil bruško aby nemyslel na prso ale nepomohlo. Začína to byť už aj pre mňa velmi vyčerpávajuce a chcela by som to kojenie obmedziť zakial mám ešte stále chuť kojiť a pokial sa mi to úplne neznechutí. Prosím ženy ktoré mali podobný zážitok poraďte ako to účinne a nie velmi traumaticky pre dieťa obmedziť.

em4life
16. jún 2024

@veeerooonkaaa Synček už nemá prsník na stravu, ale na ukludnenie a spríjemnenie. Hysterickym plačom dosiahne čo chce. Stanovila by som si, kedy sú kojenia dôležité kvôli dopĺňaniu mlieka a tie by som ponechala. Ale max 1-2 za deň. Ostatné by som postupne rušila. Najskôr doma. Tým plačom treba prejsť. Poprípade poprosiť manžela, nech ho uteší a ísť do inej miestnosti. Určite to bude trvať niekoľko dní, ale treba vydržať. Keď sa toto zastabilizuje , zrušiť takto nočné dojčenie. Radikálnejšie je odísť na pár dní a nechať starostlivosť na manželovi. Netušila by som, keď je dieťa choré alebo sa mu dejú nejaké významnejšie zmeny. Držím palce.

luciaruz
16. jún 2024

Nie je iná možnosť iba cez ten jeho rev a slzy. Musí to pretrpieť, no bohužiaľ. Nerob zo seba cumlík.

veeerooonkaaa
autor
16. jún 2024

Ja by som práve chcela nechať dojčenia len ráno po zobudení na obed pred spánkom a večer pred spánkom. Za to by som bola uplne najradšej len ako hovorím ak odmietnem mu dať je to normalne katastrofalny scénar. S jeho tatom nežijeme spolu a väčšinou som doma s malým sama čiže takto mi velmi nemá kto pomocť ho ukludniť. Okrem iného mám možnosť si privyrábať kedy potrebujem raz za čas 2-3 hoďky času no keď musím každú pol hodinu na polhodinu odbiehať koli tomu že malý sa mi chce kojiť sa to nedá.

em4life
16. jún 2024

@veeerooonkaaa treba začať cez víkend, najhoršie dni pomôže partner.

angeli121212
16. jún 2024

@veeerooonkaaa ja som najskôr si stanovila zhruba časy a momenty kedy som dojčila bolo to ráno na desiatu pred obedným spánkom poobede a pred večerným spánkom a snažila som sa to vždy dodržať.. náš malý nebol ešte v štádiu že dudlal každú hodinu čiže to bolo oveľa jednoduchšie ale teda ja som mu normálne povedala, že dojčiť sa bude vtedy a vtedy ale, že ak mu je smutno môžeme sa dovtedy pomojkať ale mlieko nebude.. najskôr s tým nebol stotožnený úplne ale potom rýchlo pochopil, že aj mojkanie je super.. prve týždne sme sa veeeľa objímali a mojkali.. ja by som to skúsila takto ale musíš rátať s tým, že možno bude u vás väčší odpor.. ak sa nebude chcieť túliť necháš ho ale vždy by som mu tú možnosť dala..

veeerooonkaaa
autor
17. jún 2024

No veď to je ten problém že partner nepomože lebo ako som povedala nežijeme spolu. Niekde som čitala že si ženy ooctovali bradavky aby detičky nechceli ale neviem no.. v každom pripáde nejak to zvládnuť musíme

em4life
17. jún 2024

@veeerooonkaaa Aha, tak som to zle precitala. Potom treba len vydrzat ten rev. Prve dni budu naozaj tazke, ale aj pre neho bude jednoduchsie, ked nebude tak citovo naviazany na prsnik a nauci sa ukludnit aj bez toho, len v mamkinom objati.

blaazi
19. jún 2024

Nejdu mu zuby? U nas to bol hlavny priznak. Ked zubok vysiel, hned bolo menej dojcenia. Ja som potom vyuzivala tietonchvile na citanie knih, inokedy sa mi nedalo a toto bolo idealne pre nas oboch. Nedalo by sa Ti pracovat popri tom ako dojcis 🙄?

veeerooonkaaa
autor
7. júl 2024

@blaazi zatial sa mi darí ho kojiť 3 krat do dňa v noci to je ešte stále take dosť časté ale je to ppmerne lepšie. A no popri práci sa mi dojčit velmi nedá ja tetujem totiž a to by bolo asi trochu cez😂

blaazi
7. júl 2024

@veeerooonkaaa 😄 hh