Mamicky, mame 5 tyzdnove babo a ja mam pocit, ze mu moje mliecko nestaci ☹ plackal, a kedze mi ho prikrmovali v nemocnici, bola som po sekcii, tak sa mlieco dostavilo tyzden po porode, do mesiacika som plne kojila, robila a aj robim vsetko preto, aby som mliecko mala, prikladam ako casto sa da, ale maly popije ten prvotny tok mlieck a ked ma sat uz sa odtahuje a place 😒 a vtedy mam uplny pocit, ze uz tam nic nema,preto sme presli na UM ☹ ale snazim sa urobit aspon vsetko preto, aby som mala aspon daco, v noci uplne kojim a cez den davam kombinaciu prsniky a potom flasa.
@nezabuddka Dakujem velmi pekne aj za povzbudive slova 😉 snazim sa ako sa len da...a kojim ako sa mi len da... len ma pocit, ze je toho mliecka fakt stale menej a menej... ale povzbudila si ma...Dakujem 🙂
@fibinka001 V noci pijú kojené deti lepšie a kľudnejšie. Ale to že sa odpája po čase z prsníka a plače - môže znamenať, že si chce odgrgnúť. Skús ho zdvihnúť a počkať,či si neodgrgne a potom pokračujte v kŕmení. Cez deň pije rýchlejšie - môže sa nahltať viac vzduchu. A keď budeš kŕmiť aj z fľaše tak sa ti pri prsníku bude pajediť ešte viac lebo z prsníka to ide ťažšie a pomalšie. Ja som bola tiež po sekcii a malá 10 dní v inkubátore - 3. deň som začala odsávať a malú kŕmili sondou. Potom sme prešli na kojenie. Zo začiatku sa chytila aj na 10ty krát ale potrápili sme sa. Ale ako sme prešli na kojenie tak začali aj bolesti bruška a trvalo to asi do 3-4 mesiaca. A môže prísť aj laktačná kríza (menej mlieka) v 3. a v 6.týždni a v 3. mesiaci - dieťa začne piť viac ako má v prsníku ale trvá to tak 2-3 dni. Treba vtedy častejšie prikladať, viac piť a viac oddychovať. Keď sme boli na kontrole na nožičky a stretla som baby z pôrodnice - niektoré začali plne kojiť aj po 2 mesiacoch. Takže veľa trpezlivosti. A keby si nedávala UM ako často by si prikladala? - ak by vydržalo aspoň hodinu a ty by si to vydržala 2 dni - tvorba mlieka by sa ti zvýšila.
@fibinka001 Ahoj, tiez sme mali hned od narodenia problemy s mlieckom, ale to je teraz vedlajsie a asi ta to ani nazaujima, takze k veci.. jednoznacne sa skontaktuj s nejakou laktacnou, ako ti uz pisala aj nezabuddka.. ja teraz tiez dokrmujem malicku cez cievku - mame dva mesiace.. mliecka mi dokonca pomalicky pribuda - nie hektolitre, ale aspon nieco, takze stale verim, ze sa cievky jedneho dna zbavime 🙂 v kazdom pripade ta cievka je fajn vec, rychlo sme si na to zvykli a neriskujes, ze si dietatko zvykne na lahke a jednoduche pitie s flasky.. drzim palce!!
@fibinka001 ahojky, viem ako sa citis my sme si presli niecim podobnym, cievkovali sme sa cca do . mesiaca potom som zacala pomalycky davat tuhu stravu 1x za den, teraz 2x za den a cievku uz vobec nepouzivame a mame 7 mesiacov...urcite zavolaj laktacnu lebo FLASA JE ZACIATOK KONCA KOJENIA!!! laktacna ti urcite odporuci nejake tie tobolky na zvysenie tvorby mliecka nestresuj ja som mala ciciky ako vechte a kojim stale a este dlho budem lebo kojenie je aj o hlave ked si to vsugerujes tak to dosiahnes 😀...drzim palceky a kned volaj laktacnu ak chces kojit tu najdes kontakt z tvojho okolia: http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
@fibinka001 skús ostreknúť predné mliečko aby ti viac vytiahol zadné.........a nezabudni na pitný režim aj v noci........... 😉
Ahoj, pocula som ze ak nechces stratit mliecko musis prikrmovat cez cievku, ale najlepsie by bolo aby si sa obratila na laktacnu poradkynu (pozri www.mamila.sk). Tie ti uz budu vedet poradit, a mozno sa dohodnes aj na stretnuti tak ti aj vsetko poukazuju a vysvetlia. Nasla som aj na youtube nejake videa ako prikrmovat cez cievku, je to v anglictine a vysvetluje to Dr. Newman. Hlavne hlavu hore, poznam jednu maminu ktora s prikrmom kojila 4,5 mesiaca a potom sa jej laktacia rozbehla naplno a teraz koji uz 2,5 roka (tiez po sekcii).