Ahojte 🙂
Malý ma 9 mesiacov a od narodenia bol plne dojčený.
Od 5 mesiacov sme pomaličky postupne začínali s prikrmami a momentálne teraz už má zavedené všetko čo by mal mať.
Kojenie počas dňa je už asi len maximálne 5x aj to iba vo forme takej že po prikrme ponuknem prsník a dokojim ale keďže zje toho dosť a chutí mu iba pár krat si cucne a už mu stačí.
V noci sa síce budí dosť často ale prsník využíva skôr iba na ukľudnenie tiež toho veľa nevypije a to pocuckavanie mi tiež na tvorbu teda nepridá.
Vidím už sama že toho mlieka je už málo prípadne tak akurát ale keďže malý niekedy na prsníku zaspáva a v noci zaspí znovu len na ňom tam ma celkom desí prísť o mlieko že čo bude potom 🙂
Máte nejaké tipy ako opäť trošku zvýšiť tvorbu prípadne ju aspoň udržať.
Samozrejme pijem čaje na kojenie sem tam nejaká vinea a podobne ale už nevidím žiadny efekt 😀
Ďakujem
to ste celkom rychlo zaviedli jedla....
moj ma 8,5 mesiaca, skoro 9 a teda ma dve jedla denne, a 5x sa koji niekedy v priebehu 2-3 h :D
niekedy ked niekam ideme, tak ma dokonca iba jedno jedlo denne. zvysok mlieko. neponahlala som sa prave kvoli tomu, aby som mala mlieko...
no najlepsie je vraj nocne kojenie na udrzanie mlieka. inak v noci ani moj uz nedava tak vela, ale zase cez den stale.
hlavne ziaden stres okolo mlieka, pit dostatok tekutin, kludne aj caje podporujuce kojenie. To je asi tak vsetko. Ziadne speciality netreba. To ze babo zacalo s prikrmami, neznamena, ze prides hned o mlieko. 🙂 Pokial zatial babu mlieko staci, tak potom nie je co riesit. Ak sa bojis, ze pride o mlieko tak sa nic nestane - mnoho babatiek vyrastalo na umelom...tak zavedies to....
Mlieka bude toľko, koľko maly potrebuje. Môj už dlho nepýta cez deň, len v noci a pri zaspávaní, a stále tam mlieko je. 😃 a to teda sme mali rôzne výpadky v kojení, keďže som bola pár dni v nemocnici so zlcnikom. Jedine čo ne pruser rovnako ako u nás, že kojenie nemajú na jedenie, ale na upokojovanie, a tiež si neviem predstaviť ako prejdeme na iný spôsob uspávania 😃 maly má 15 mesiacov.
@hviera81 no on má rano ovocnú kašu, na desiatu ovocie + keksik, obed prikrm, olovrant čistá kaša takže plnohodnotné kojenie je možno tak 1-2x, inak to je vsetko len na dokojenie.. ako možno by sa aj on kojil 5x za 2-3 hodiny keby nukam ale to by zase potom nezjedol nič z prikrmov.. raz som ho tak pred odebom nakojila lebo sme prišli uplakany od doktorky uz som nevedela co s nim a potom mi z obedu zjedol dve lyžičky 😀
@janka_266 veď toto 😀 zakaždým keď maly odkvecne na prse do 5 minút si hovorím kurnik čo by som ja robila keby napríklad teraz prídem o mlieko 😀 to by bol moj koniec 😀
Moja ma 10 mesiacov. Kojena bola na poziadanie. Bola velky cecek. Postupne zacala jedavat viac a viac. Jedno jedlo 50gramov, postupne sa prepracovala az na 4 jedla denne. Zje aj 200 gramov kazde 3 hodiny. Kojenie jej uz ako jedlo nestacilo a cez den sa akoby sama odstavila. Neriesim to a netrapim sa pre to. Ak jej to tak vyhovuje a nechcela uz…🤷🏼♀️
Ak sa bojíš, že prídeš o mliečko priskoro, tak najprv nadojči a až potom daj príkrm.
5 chodov stačilo v pohode zaviesť do jedného roka. Takže sa vôbec nestresuj ak ti nejaký choď nezje ale zato ho nakojís.
Ja trošku mojom pred obedným spánkom, niekedy v noci, a na tvorbu mlieka nerobim vôbec nič. Tvorí sa automaticky, lepšie povedané už sa nezdržuje v tankeri (prsia) ale tvorí sa priamo pri kojeni.
Neriešila by som na tvojom mieste tvorbu, hlavne sa kvôli tomu nestresuj, ale napríklad po večernom kojeni už dieťatko zaspať bez prsníka v ústach. Uľahčí ti to potom život (viem o čom píšem 🤣🤣🤣).
no mlieko ma byt hlavnou potravou pre dieta do 1 roku. moj tiez niekedy neda ani dve lyzicky. nevadi. ma mlieko
Telo sa prispôsobí bábätku predsa. Ak nepije veľa, buď rada že sa ti toľko netvorí a nezapalia sa ti prsia.
Nerieš, ponúkaj, koj v noci ak chces a iná cesta nie je 🙂