Ako naučiť dieťa opäť sa správne prisávať?

nanka3
30. dec 2014

ahojte mamicky, mam 4,5 mesacnu dcerku, ktoru plne dojcim, ale mam taky problem, ze mala sa mi zacala zle prisavat... trva to uz asi 2-3 tyzdne, predtym sa prisavala ukazkovo (odkontrolovane som to mala ja laktacnou poradkynou), ale teraz je to cim dalej tym horsie..... ako to zlepsit? Pred kojenim otvori velku pusu, ale akonahle sa dotke spodnou perou prsnika, tak pusu rychlo zacvakne. Je pravda, ze obcaj jej dam cumel, ale len v krajnom pripade, napr. ked ideme von a nechcem aby sa nadychala studeneho vzduchu.... ale inak je bez cumla, obcas pri zaspani, kedze pri kojeni mi nikdy nezaspala a cumel ju zvykol ukludnit, ale ako vravim, to byvavalo, ked mala tak 1,5-2 mesiace, teraz cumel nechce, takze jej ho ani nedavam... Vedeli by ste mi poradit?

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luba41
30. dec 2014

@nanka3 skús znova laktačnú, aj ked ste mali na začiatku..niekedy aj párkrát podaný cumel, flaša aj hocičo iné, čo Ty ani nepovažuješ za "dôležité",môže velmi ovplyvniť prisatie..ono sa to práveže vyvíja tak nebadane.. aj skús meniť polohy na dojčenie...

nanka3
autor
30. dec 2014

@esterba dakujem za odpoved, aj u nas je to v noci ok, pekne sa napapa, aj pusu normalne otvori, ale cez den je to boj.... neviem, ci je to tym, ze je taka vnimava, obzera sa okolo a nechce pusu otvorit a este k tomu je nervozna, najprv sa prisaje, trochu potiahne a potom pusti, zacne plakat, hnevat sa, zasa sa prisaje... ale pritom sa mi zda, ze mlieko mam......

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adka31
30. dec 2014

@nanka3 ja kojim 11 mesiacov a u nas je to tak, ze sa kojime iba na jednom mieste, teda v spalni. skratka si tak zvykol, potrebuje klud a ticho. akonahle ho cosi vyrusi, dojedol. ked som ho minule kojila u svokrovcov, poriadne nechytil, obzeral sa, vykrucal. ale mozu to robit kludne aj zubky, niekedy sa tlaci zubok velmi dlho a moze to mat uz citlive. my o zuboch este ani nechyrujeme, tak som zvedava ake bude kojenie a ci nebude aj hryzt 😀

nanka3
autor
31. dec 2014

@adka31 tiez kojim len v spalni a som s nou sama, ani manzel pri tom nemoze byt....ja fakt uz neviem, niekedy sa aj prisaje, potom pusta a place..... ale ked si stlacim prsnik, tak mlieko tecie..... neviem, co je na vine, ci fakt zuby, alebo toho mlieka nie je az tolko, kolko by ona chcela alebo tecie pomaly.... netusim, niekedy mam pocit akoby bola hladna, ked sa prisava a pusta a pritom place.... no neviem, ale ako zistit, ci je hladna? uz som skusala aj flasu.... vraj ked je dieta hladne, tak tahat bude, no nasa ani po 3 hodinach, co nejedla a na prsnik sa odmietla prisat flasu aj tak nechcela, a potom po 5-10 minutach sa chytila na prsnik... nie som zastanca flase, ale ak je fakt hladna, tak zial budem musiet dokrmit.... len ako to zistit? nemas daku radu?

nanka3
autor
31. dec 2014

@esterba kojim len v spalni, je tam ticho.... dcerka ma aj hryzatko, take co sa vodou plni a da sa schladit v chladnicke.... ale mam pocit, ze ked jej ho dam, nervozne ho kuse, a zacne este viac revat... neviem, co si mysliet, ci je hladna alebo fakt tie zuby, ale ako zistit, ze je hladna? ked flasu nechce...???

adka31
31. dec 2014

@nanka3 neviem, asi len tu flasu nedat. Ked bude hladna, bude tahat. Ale je mozne, ze mas slabsi tok mlieka ako bola zvyknuta predtym. Viem to podla seba, v lavom prsniku sa mi od zaciatku tvori menej mlieka ako v pravom. Lavy skor dudluje, mliecko tak netecie, tak on netaha. Ked ho prehodim na pravy, az potom zacne normalne pit, lebo tam tecie ostosest. Skus nieco na podporu tvorby, niekto hovori, ze vinea je dobra, alebo ta senovka co tu pisu. Alebo pred konenim si nahrej prsia, teplo spusta tok mlieka. Inu radu nemam, ale s dokrmovanim by som este pockala.

nanka3
autor
31. dec 2014

@adka31 no ved toto, ja nechcem davat UM, snazim sa ako mozem, aby som mala dost svojho mliecka, vineu pijem, senovku+benedikt som uz skusala, ale mne to nepomahalo, momentalne beriem uz asi 2 mesiace moringu ale tiez nic svetoborne, mam doma aj costi (domperidon), ale ten velmi nechcem brat, citala som, ze u mysi sa po uzivani tohto lieku objavil nador prsnej zlazy..... a my v rodine rakovinu prsnika mame, takze z toho mam respekt....

adka31
31. dec 2014

@nanka3 ved uvidis kolko to pojde, zaklad si jej dala a stale davas a o kratky cas pridu sj prikrmy. Ja som dceru bohuzial kojila len 2 mesiace, aj to s neuveritelnymi problemami ( aj mojou chybou ) a teraz pri syncekovi to ide zas bez problemov, mlieka mam az az. Mozno je to docasny strajk a o chvilu sa to vyriesi. Drzte sa 😀