Musim absolvovat zakrok s lokalnou anestezou a dostala som info, ze po nom 6 - 8 hodin nemozem kojit. Mam vela zamrazeneho mliecka, ktore som doteraz ani raz nepouzila. Malinku plne kojim, nepouzivame flasku ani cumlik. Este v porodnici papala mliecko aj odsate striekackou. Vyskusala som to teraz a nechce zo striekacky to mliecko pit. Stale sa len snazi pusou tak ako ked je na prse a jednoducho nepije. Z flasky tiez pit nechce. Mate niekto taku skusenost? Ako docielit aby opat pila mliecko aj zo striekacky?
jasne, ze striekacku jej stlacam 🙂 ale ona mi stale otvara pusku akoze chce cici a tecie jej to... v porodnici sme tak v pohode papali, uz na to ale asi zabudla 🙂
@kristinka83 Čo som čítala, tak laktačné poradkyne majú medzi pomôckami hadičky. Teraz neviem, či sa to upveňuje o prsník alebo prst. Neskúsiš kontaktovať laktačnú?
@kristinka83 skusala si flasku s cumlom,ktory ma tvar a velkost bradavky?mozno by skor zacala sama tahat,ked nechce so striekacky. 😒
@malapepka myslím, že sú aj hadičky,č o sa omotajú na prst 🙂
@martina1703 mam z avent odsavacky taky nastavec, tym ze ju kojim, zatial som ine flase velmi neriesila ...
Ahoj, 6 tyzdnov po porode som schytala zapal slepeho creva, hospitalizovali ma aj s krpcom a muzom. Kojila som aj pocas infuziek den predtym a po operacii som nemohla 12 hodin kojit, som si len odstriekala. Nemala som nic zamrazene, necakana situacia, takze mm musel kupit umele a flasku a za ten cas, co som nemohla ho takto krmil. Po 12 hodinach som normalne kojila dalej, takze flasa ho neodradila a nespotrebovane umele mlieko sme darovali. Podla mna, ak dobre pije z prsnika, tak taky kratky cas na flasi nic nepokazi.
@kristinka83 ak nechce flasu ani striekacku, skus dat mliecko lyzickou
ahoj, napis na poradnu www. mamila. sk a opytaj sa , ci naozaj nemozes kojit, lebo ja viem, ze po lokalke sa da kojit, zavisi, kde a kolko, ale napr. zuby sa moze, a ine mono tiez, urcite by som sa opytala laktacnej, alebo na poradni, lebo lekari ti toto povedia pri kazdom jednom lek. ukone a lieku, nemaju o tom vela informacii a ponatia
dakujem za rady, urcite sa este popytam, prinajhorsom skoncime s lyzickou, s tou papa vitaminy..
@kristinka83 Ja malú plne kojím a naučila sa napiť len z fľašky MAM a keď nič iné nepomôže - tak keď sme museli zapiť lieky tak som jej vodu dávala kvapkadlom priamo do pusy - dá sa kúpiť plastové v lekárni, ja som mala z kvapiek na bruško babycalm. Ale to by šlo pomalšie ako zo striekačky. A koľko má tvoja malá? Ak má aspoň 4 mesiace - mohla by takú redšiu kašičku - možno by zvládla aj z fľašky alebo lyžičkou - tej by nemusela spapať tak veľa a sú aj fľašky s lyžičkou - ja mám takú v bazáre - 2 krát sme vyskúšali ale potom prešla na obyčajnú lyžičku.
Ahoj.skus dve moznosti.prva je kupit cumel,odstrihnut väčšiu dieru,dat ho bábu do pusy a do neho striekat zo striekacky.a druha moznost je dat bábu do pusy tvoj malicek a vedla neho strcit striekacku.prst je velmi podobny tvaru bradavky v ustach babatka.len nechtom dole-na jazyk,nie naopak...ja som tak dokrmovala malu,lebo som mala malo mlieka.
môžeš jej dať mliečko lyžičkou alebo existuje taká hadička, ktorou sa dá kŕmiť po prste. Pridŕža sa na ukazováku a ten sa aj s hadičkou mierne vsunie do pusinky a vlastne imituje prsník a miminko si pekne saje. Druhý koniec hadičky zastrčíš do fľašky. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že je to strašne náročné, kým sa podarí ten prst aj s hadičkou dostať do pusinky tak, aby si ho chytila a cucala. Jednoduchšie je to tou lyžičkou. Alebo potom nejaký plastový pohárik a z nej si pekne vypije ako mačiatko. Prikladám link, kde je to krásne ukázané aj na obrázkoch: http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/musim-...
@kristinka83 odpoved napr. tu: http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
@kristinka83 ked jej ho pomaličky vytlačíš do pusy, tak už ho sama prehltne 🙂 sama si ho z tej striekačky nevytiahne ...