Ako naučím dojčené dieťa na dudlík?

leni81
15. sep 2016

Mamicky nepiste mi ze mozem byt rada a ze moje dieta vie co je dobre. Mam otazku kt.moze vyvolat vlnu diskusii ci ano alebo nie dudlik a preco ho chcem dat ak dietlo nechce. A otazka ako ho naucit na dudlik?

pettulka22
15. sep 2016

dojdene dieta?

leni81
autor
15. sep 2016

😂😂 samozrejme dojcene

evicaveverica
15. sep 2016

@leni81 napisem ti IP lebo ma tu zas dakto dodzube ze som krkavcia mater 😂😂

natalym
15. sep 2016

Už došlo. 😀

evicaveverica
15. sep 2016

Boze zeny vy zas riesite preklepy.. 😂🙈🙈🙈🙈

peteraluciagecei
15. sep 2016

A ako teda? Aj ja chcem vedieť. Moje tiez nechce a nutit ho nebudem, vlastne ani nevidím,ze by mu to chybalo, len ma zaujima ako sa to da?

majka99999
15. sep 2016

@leni81 na mojho nezaberalo nic 😀 som zvedava na ten tajny recept

evicaveverica
15. sep 2016

@majka99999 ziaden tajny recept..normalny proces ktory robili aj nase mamky... Len uz nejdem nic pisat verejne lebo zas dojde daka mudrq BIO zena a povie mi ze chcem zobrat dietatu jeho prirodzene potreby..akokeby som ho mala cely den zavrete v pivnici a nevenovala som sa mu 😂😂😂😂

natalym
15. sep 2016

@evicaveverica No to by aj mňa zaujímalo.

leni81
autor
15. sep 2016

Nasa mala ma 2 mesiace a nechce ziadny iba na prse zavesena cely den a ked jej nedam tak place asi aj z toho ze ju boli brusko z toho co vzdy si nieco cucne.

majka99999
15. sep 2016

@evicaveverica skusala som, ale nic - podudlal, vyplul a kukal na mna podozrievavo, ci ho chcem otravit a kde je prso. 😀

matka1989
15. sep 2016

skusali ste MAM cumliky?

evicaveverica
15. sep 2016

Este nosic zabera..nam teda zaberal..

gretocka
15. sep 2016

nemam odpoved, len rovnaku skusenost 🙂 Na zaciatku dudlal aj dudlik v pohode a zrazu zo dna na den niekedy v styroch ci piatich mesiacoch dudel vyplul a viac ho do pusy nevzal

leni81
autor
15. sep 2016

Mame mam aj pre predcasne narodene deticky taky malicky ale nechce ziadny. Nic. Ona to tak vypluje ze dudel leti oblukom von z ust

maaaaria
15. sep 2016

Aj ja chcem vediet,ako na to. Prve dieta sa mi to nepodarilo naucit,druhe by som uz chcela,zislo by sa mat nejaky ukludnovak. Ked sa to pytam v okoli,ako malu na to naucit,vsetci na mna kukaju ako puk,ze kazde dieta chce dudel...

siska53
15. sep 2016

@leni81 mne sa ani jedno dieta nenaucilo. A to mladsie bolo kolikove. Tak sme sa nosili a prisavala sa podla potreby. Ju z dudlika napinalo,maly ho vystreloval do dialky. Ale take ze sladit mesom ci cukrom,toby som.neodporucala..
Uz jedine nutit ho dudlat. Ja som.sa na to vykaslala. Poradili a vydrzali sme aj bez neho. A bolo by mi to pohodlnejsie,kebyze jej strcim dudel,ona nereve a ja sa pokojne venujem starsiemu. Lenze..ona mala koliky,takze tam.bolo lepsie ju nosit a radsej jej dat cicnut. Casom som sa naucila to sklbit tak,aby ani maly nebol.ukrateny.

luba41
16. sep 2016

@leni81 skús radšej miesto dudla nosiť v šatke alebo nosiči..ked plače-dobre priberá, je dobre prisatá, kedy plače-večer, celý den?na rukách sa upokojí? hladať príčinu a tú riešiť a nie strčiť dieťaťu gumenú náhradu, ktorá Ti može pekne pokaziť celé dojčenie..pravdepodobne plače len pre to-že potrebuje tvoju blízkosť, prsník je spojenie s tebou-treba dať a vydržať..čím bude staršia, bude vyžadovať menej..

talbotko
16. sep 2016

ja som zo začiatku skúšala viaceré tvary dudlov - teda všetky tri, guľatý, taký ten spolovice zrezaný alebo symetrický... bola som rozhodnutá pri obidvoch z pôrodnice odchádzať s dudlom v ústach... a pri obidvoch sa mi podarilo... len som im ich dala do pusinky a zo začiatku pridržala, kym sa naučili ho dudlať sami.... a len pre info... obidvaja boli výlučne dojčení 6 mesiacov a potom ešte dalších pár popri zavádzaní príkrmov... ja si život bez dudla neviem ani predstaviť.... to by som ich mala na prsníku nacucnutých furt, takto im stačilo každé dve hodinky... a s odúčaním od dudla takisto nebol žiadny problém... v 2 rokoch som im obom vysvetlila, že sú už veľkí a sami ich odložili...

baryana
16. sep 2016

@leni81 mne tiez nechceli dudel,jedine malicek,ako mi ukazali v porodnici.tak som hladala dudel,co vyzera ako malicek😁.ziadny formovany.nasla som a zabralo.len uz si nepamätam,ako sa volala ta znacka.😒ziadny formovany,plochy,anatomicky...a neviem,aky este.velky,rovny,gulaty.a dojcila som 9 mesiacov bez problemov.

tana85
16. sep 2016

treba skusat rozne znacky a tvary. mne dva nechcela a treti avent uz ano a ho i je 0-2 mesiace a ona ma teraz uz 4 mesiace, stale sa jej paci a ten najsuper mum vyplula. u nas vobec neplati, ze to pokazi prisavanie, aj napriek dudlu poje krasne, s dojcenim nie je ziaden problem. dudel vyuzivam ked zaspava a ked zaspi, vzdy ho aj tak vypluje. a ze jej tym nenaplnam potrebu prsnika ako pocitu bezpecia - s tym dudlom zaspava u mna na rukach, takze moju pritomnost citi

1981mirka
16. sep 2016

Niektoré detičky nijak - teraz však neviem či je to dobre či zle. Malá mi neplakala - ona revala niekedy aj 2-3 hodiny každý večer asi 3 mesiace. Potom sa intenzita i čas našťastie zmenšoval , Kojené dieťa, no skrytý reflux 😝 Prišli sme na to po zavedení príkrmov.
Dudlíkov sme mali kopu. Zásobovala nás celá rodina. Rôzne tvary, veľkosti, značky, materiály,... nič nezabralo. Iba sa z nich povracala.
Pomohol ergo nosič. Nosila sa, bola pri mne a konečne trochu kľud. Kojila som do roka a pol a dnes je z nej úžasná škôlkarka.

bosoriak
16. sep 2016

Moje dve starsie vzdy chceli len ten najobycajnejsi gulaty dudel. Naucit sa naucili len tak, ze som im pichla do pusiny a chvilocku podrzala. Ak dieta z dudla natiahne, tak je dudel asi velky. Mladsia uz chytila dudel hned, ani ju nebolo treba ucit.

Ale odporucam pouzivat silikonove dudle, tie kaucukove sa rychlo vydudlaju a moze byt potom problem najst rovnaku velkost. Ak nechce, skus ho obliat materskym mliekom, mozno to pomoze.

Inak nech si kazdy robi co chce. To, ze ma babo dudel este neznamena, ze nebude plakat. Ani dudlanie neznamena, ze sa prestane dojcit. Niekomu vyhovuje caste dojcenie na upokojenie, niekto pichne dudlik. Ani jeden sposob nie je zarucene spravny alebo nespravny.

edn
16. sep 2016

@leni81 ja som im ho proste len stale dokola davala az sa raz chytili 🙂 davala som avent - ten im vyhovoval.. ale mladsiu najskor z dudla napinalo, potom som zistila, ze su vsetky moc dlhe a nasla som jeden jediny v DM taky uplne kratucky malilinky.. riesila som stale len tvar dudla a nakoniec to bolo v dlzke 🙂 odvtedy fajn..

liduska12
16. sep 2016

ja som vyskusala rozne druhy a materialy az sa naucila - mali sme celokaucukovy, latexovy, celosilikonovy, klasicky silikonovy. Boli dni kedy nechcela dudlik, ale vzdy som nukala ked plackala 🙂 nakoniec sme sa naucili dudlat pomocou celosilikonoveho Soothie od Aventu a teraz uz mame len tie silikonove (take tie pekne co su vsade). Malinku to zvykne rychlejsie ukludnit a uspat, takze ja si myslim ze dudle su fajn 🙂 odnaucat sa bude musiet aj od plienok a inych veci takze to neriesim, horsie je ked si dava palcek do pusinky, na ten striehnem :D