Ako napraviť stratu záujmu o dojčenie?

gilly
2. jún 2013

ahojte, mam taky (pre mna) specificky problem. Takmer 9mesacna dcerka ma od pondelka sopliky, upchaty nos a okrem toh ojej zistili este aj zapal v usku. Dosledkom toho sa odmietala prisat - teda ona sa aj chcela prisat, ale ked nemohla dychat nosom (aj tesne po odsati, lebo jej to nechcelo povolit) a este bolestou v usku, tak s placom prsnik pustila a uz sa druhy krat nechcela prisat. Prve dva dni takmer nic nejedla (prikrmy myslim, len raz denne aj to len kustik), ale aspon na noc a v raz noci sa nakojila. Posledna dva dni uplne odmietala prsnik, a teraz ked jej ho ponuknem, tak sa tvari ako keby ani nebol. Snazim sa aspon trosku odstriekavat mliecko, aby som mala aspon minimalnu tvorbu, keby si to rozmyslela. Lenze ona ho odmietala aj po lyzickach aj z flase ci z poharika. Je mozne ze tou bolestou v usku (doktor mi povedal, ze sa jej pri sati robil podtlak a to ju bolelo) sa zablokovala sat? a to myslim, z hocijakeho zdroja?
Chcela by som pokracovat v dojceni, ale neviem ako ju presvedcit skusit opat sat? Je mozne ze to uz zabudla, alebo ze uz o to proste nema zaujem?
Lebo aktualne len do nej dokazem aspon trosku mliecka ci vodu dostat striekackou alebo trosku lyzickou, co ale nie je dobre, aby si nezvykla ze to mliecko sa len tak zrazu ocitne v ustach "bez prace". dakujem za rady info a poznatky 😉

luba41
2. jún 2013

@gilly skús zavolať laktačnej poradkyni, určite poradí...zatial odsávaj, aby sa Ti stále tvorilo mlieko a sať určite ešte nezabudla, len si to spája asi s tou bolesťou..

katka0905
2. jún 2013

a nedavala si jej prsnik bezprostredne po ockovani? Vtedy sa vraj deti zvyknu same odstavovat, lebo sa im mamin prsnik v hlavicke spoji s vakcinou, akoze to s tym suvisi, a uz to nechcu.

gilly
autor
2. jún 2013

@luba41 @katka0905 aj ja si myslim, ze sa to spaja s tou bolestou ze sa akoby zablokovala. Musim vyskusat tu laktacnu, uvidime ze ako to dopadne

margieamatusko
15. nov 2013

@gilly ahojky, mám momentálne velmi podobný problém, preto by som sa chcela spýtať, ako sa to nakoniec vyriešilo, ci ste sa vrátili ku kojeniu.